بسیاری از فعالان بازار سرمایه آخرین گزارشهای کدال را دنبال میکنند تا بهتر نسبت به خرید یا فروش سهام تصمیمگیری کنند.
به گزارش سرمایه فردا، گزارشهای کدال در حال حاضر میتواند سرمایهگذاران و سهامداران را از دو دلی برهاند و همچنان به مسیر صعودی بورس کمک کند.
🔹 گزارشهای کدال نشان میدهد که نرخ داروها برای شرکت دابور افزایش یافته و به ۱۰۶ درصد رسیده است که ۴۱ درصد از فروش را تشکیل میدهد. این افزایش نرخ میتواند به احیای دابور که در وضعیت بدی قرار داشت، کمک کند.
🔸 اگرچه افزایش نرخ داروها ممکن است به نظر افراطی بیاید، اما گزارشهای کدال نشان میدهد که این گروه از زمستان ۱۴۰۲ با چالشهای جدی مواجه بوده و تولید صنعت دارویی دچار مشکل شده است. این تصمیمات نتیجه اجباری ناکارآمدیهای گذشته است و اگرچه دردناک است، اما چارهای جز این نیست.
🔹 طبق گزارشهای کدال، شرکت دپارس گزارش ششماهه حسابرسی خود را ارائه داده که در آن سود اصلی و تلفیقی به ترتیب با ۶ و ۱ درصد رشد به ۲۷۸ و ۱۰۲۳ تومان رسیده است. قیمت سهام ۷۳۴۰ و نسبت P/E معادل ۹٫۱ است. همچنین گزارشهای کدال نشان میدهد که شرکت دپارس در پاییز نیز برخلاف اکثر گروهها گزارش خوبی ارائه داده و بخشی از مالکیت شرکتهای دفارا، هجرت، دکپسول و دامین را در اختیار دارد. گزارشهای آیندهنگر شرکت نشان میدهد که سود سال آینده میتواند به ۱۹۳۰ تومان برسد که معادل نسبت P/E~3.3 برای سال بعد از تقسیم سود است.
🔹 براساس گزارشهای کدال، شرکت فغدیر برای سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مالیاتی لحاظ نکرده بود، اما اعلام کرده که در تیرماه ۱۴۰۳ برگه مالیاتی برای شرکت ارسال شده که مبلغ مالیات مستقیم و ارزش افزوده و جرائم برای دو سال اخیر به ترتیب ۵۹۴ و ۱۴۸۰ میلیارد تومان بوده است. طبق گزارشها، مالیات شرکت بهطور جمعی ۲۰۷۴ میلیارد تومان است که معادل ۵۱ درصد سود سال ۱۴۰۲ میباشد. شرکت اعتراض کرده و امیدوار است که بخشی از مالیات بخشیده شود، اما سوال اصلی این است که چرا اکنون این اطلاعات افشا شدهاند؟
🔹 طبق گزارشهای کدال، شرکت ونیرو اعلام کرده که به دلیل نواقص پرونده افزایش سرمایهاش مدارک لازم را طی مهلت اعطا شده ارسال خواهد کرد.
🔸 گزارشهای کدال نشان میدهند که شرکت توریل پیشنهاد افزایش سرمایه ۵۷ درصد از سود انباشته از ۷۰۰ به ۱۱۰۰ میلیارد تومان را داده، اما گزارش توجیهی ارسال نشده است.
🔹 طبق گزارشهای کدال، مدیران جدید شرکت واحیا از مدیریت قبلی بابت عدم افشای اطلاعات سال ۱۴۰۱ شکایت کرده بودند که دادگاه شکایت را وارد دانسته و حکم نهایی جلب صادر شده است. اما شکایت علیه آبتین یحیایی (پیمانکار شرکت) بابت کلاهبرداری رد شده است و دادگاه اعلام کرده که مدارکی مبنی بر این ادعا وجود ندارد و مبلغ بالاتر قرارداد به دلیل شرایط منطقه معدنکاری بوده است.
🔸 گزارشهای کدال حاکی از آن است که شرکت کتوکا پیشنهاد افزایش سرمایه ۱۹ درصد از ۲۶۰ به ۳۱۰ میلیارد تومان از سود انباشته را داده، اما گزارش توجیهی ارسال نکرده است.
🔹 براساس گزارشهای کدال، شرکت وسالت ساختار گزارشدهی خود را تغییر داده و سودهای زیادی که قبلاً گزارش میداد، دیگر وجود ندارد. این تغییرات ناشی از سختگیریهای بانک مرکزی بوده و شرکت امسال ۲۰۷۷ میلیارد تومان هزینه مشکوکالوصول شناسایی کرده که ۲٫۵ برابر سال گذشته است و بیش از ۸۰ درصد سود را برده است. در نتیجه، شرکت در ۹ ماهه امسال ۳۶ تومان و ۷۹ درصد کمتر از سال گذشته سود شناسایی کرده است.
🔸 گزارشها نشان میدهند که تغییرات در سیاست بانک مرکزی در چند فصل اخیر آغاز شده و عملاً هزینه پول را برای بانکهای ضعیف افزایش داده و بانکداری را برای بانکهای خوب تسهیل کرده است. بنابراین، میتوان با اطمینان بیشتری از بانکهای ضعیف و زیانده مثل ملل، آینده، دی و … فاصله گرفت و به بانکهای خوب مثل پست بانک، خاورمیانه، اقتصاد نوین و … توجه کرد.
🔸 گزارشها حاکی از آن است که پیشنهاد افزایش سرمایه بدون گزارش توجیهی، بدعت نامطلوبی است که آخرین مورد آن مربوط به شرکت دابور است.
🔸 به نسبت نرخ هفتگی به میانگین ۱۴۰۲ نگاه کنید تا متوجه رشد نرخها در بورس کالا شوید. در بخش فلزات به ترتیب روی ۱۰۳ درصد، آلومینیوم ۸۶ درصد و مس ۵۸ درصد رشد را تجربه کردهاند. ای کاش صندوق کالایی فلزات و پتروشیمی زودتر مجوز میگرفت و مانند زعفران، سهامداران میتوانستند روی محصول فیزیکی و حتی آتی آن سرمایهگذاری کنند.
🔹 براساس گزارشهای بورس کالا، از نظر حجم معامله تا الان، کاتد مس در ۱۰ ماهه نصف پارسال معامله شده، شمش روی ۱۰ درصد کمتر از پارسال، آلومینیوم ۳۰ درصد کمتر، بلوم و بیلت ۲۰ درصد کمتر، اسلب ۴۰ درصد کمتر و میلگرد ۲۵ درصد کمتر از پارسال معامله شده این حجم و نرخ بیانگر رکود تورمی است.
🔸 گزارشها نشان میدهند که در بخش پتروشیمی و فرآوردههای نفتی، افزایش نرخ هفتگی به میانگین ۱۴۰۲ بالاتر بوده است. استایرن بوتادین رابر که ماده اولیه صنعت لاستیک است، ۱۱۶ درصد، پلی اتیلن سبک ۱۰۸ درصد، اوره ۱۰۵ درصد، منواتیلن گلایکول ۱۰۳ درصد، روغن پایه ۹۸ درصد، ABS حدود ۸۶ درصد، الکیل بنزین خطی ۸۵ درصد و وکیوم باتوم ۸۰ درصد رشد قیمتی را تجربه کردهاند.
🔹 طبق گزارشهای، از نظر حجم معامله تا الان، وکیوم باتوم ۳۵ درصد کمتر از پارسال، پی وی سی ۱۱ درصد کمتر، الکیل بنزین ۱۸ درصد کمتر، پلی اتیلن سبک ۲۴ درصد کمتر از پارسال معامله شده که باز هم رکود تورمی را نشان میدهد.
🔸 گزارشها نشان میدهند که روی و آلومینیوم همچنان وضعیت بهتری نسبت به فولادیها و حتی مس دارند و این در گزارشهای ماهانه نیز مشخص است.
🔹 طبق گزارش بورس کالا، ورق گالوانیزه ۱۴ درصد، ورق گرم ۲۷ درصد و ورق سرد ۲۹ درصد نسبت به پارسال رشد قیمتی داشتهاند که کمتر از تورم بوده اما هزینه شرکتها رشد بیشتری داشته است. از اینجا میتوان داستان فجر را فهمید، کاهش حاشیه سود ناخالص به ۸ درصد ناشی از همین مساله است. باید نرخ گالوانیزه حداقل ۲۵ درصد دیگر رشد کند تا وضعیت شرکت بهبود یابد. اسپرد دلاری ورق گالوانیزه و ورق گرم از محدوده ۵۳۰ دلار/تن در ابتدای سال ۱۴۰۲ به ۱۵۷ دلار/تن کاهش یافته است.
🔸 کاتد مس این هفته با وجود عرضه ۴ هزار تن کاتد، تقاضا بیشتر بود و رقابت بالای ۶ درصد باعث شد قیمت به ۶۳۱ هزار تومان برسد، نرخ دلار معامله نیز حدود ۶۷ هزار تومان بود.
🔹 براساس گزارشها، در زنجیره فولاد فعلاً با رکود جهانی و مازاد عرضه داخلی روبرو هستیم و رقابت کمتری نیز در بورس کالا روی محصولاتشان صورت میگیرد. با افزایش نرخ نیما انتظار بهبود اوضاع در این گروه را داریم.
🔸 گزارشهای کدال نشان میدهند که در بخش پتروشیمی بجز پلی اتیلن ترفتالات بطری با ۱۹ درصد رشد، بقیه محصولات رشد بیش از تورم نسبت به سال گذشته داشتهاند.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا