گردشگری و ارزش‌های اسلامی 

گردشگری و ارزش‌های اسلامی 

یک استاد دانشگاه گفت: گردشگری حلال و زیارت به عنوان ابزاری موثر در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حفظ میراث فرهنگی و تقویت هویت ملی و مذهبی مورد استفاده قرار گیرند.

به گزارش سرمایه فردا، پرفسور محمد شریف ملک‌زاده که تئوری ام آف تی را در سطح جهانی مطرح کرده است درباره تاثیر اشکال اسلامی گردشگری گفت: گردشگری حلال و گردشگری زیارت به عنوان شاخه‌های از گردشگری که با ارزش‌های اسلامی سازگار هستند، می‌توانند نقش مهمی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ایفا کند.

وی افزود: گردشگری حلال با تمرکز بر بازدید از اماکن مذهبی، تاریخی و فرهنگی مرتبط با شهدا و ایثارگران به زائران و گردشگران فرصت می‌دهد تا با این ارزش‌ها آشنا شده و از آنها الهام بگیرند.

وی ادامه داد: گردشگری حلال با تمرکز بر ارزش‌های اسلامی و ملی به تقویت هویت ملی و مذهبی زائران و گردشگران کمک می‌کند.

نقش گردشگری حلال در جامعه

ملک‌زاده گفت: گردشگری حلال می‌تواند به عنوان ابزاری موثر در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حفظ میراث فرهنگی و تقویت هویت ملی و مذهبی مورد استفاده قرار گیرد.

وی تاکید کرد: گردشگری حلال با ایجاد فضایی معنوی و روحانی به زائران کمک می‌کند تا با ارزش‌های ایثار، شهادت، فداکاری و از خودگذشتگی ارتباط برقرار کنند.
وی ادامه داد: همچنین، گردشگری زیارت به عنوان شاخه‌ای از گردشگری مذهبی، ظرفیت بالایی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارد. در این نوع گردشگری، زائران با حضور در اماکن مقدس و مرتبط با شهدا، با آرمان‌ها، ارزش‌ها و فداکاری‌های آنان آشنا می‌شوند.

ملک‌زاده گفت: گردشگری زیارت می‌تواند به عنوان یک ابزار فرهنگی برای انتقال ارزش‌های ایثار و شهادت به نسل‌های جوان مورد استفاده قرار گیرد. گردشگری ایثار و شهادت از ضرورت‌های انتقال مفاهیم ارزشمند دفاع مقدس و مقاومت به نسل‌های آینده است.

جنبه‌های اقتصادی و مالی بازدیدهای مذهبی

وی افزود: گردشگری مذهبی علاوه بر جنبه‌های اقتصادی و مالی باعث ارتباط بیشتر با سایر جوامع شده و تعامل بین ملل و فرهنگ‌هایی را که نقاط مشترکی دارند، سبب می‌شود.

وی تصریح کرد: گردشگری حلال ترویج ارزش‌های اسلامی را تضمین می‌کند، به بازدید از اماکن مذهبی تاریخی و فرهنگی مرتبط با اسلام می‌پردازد و رشد روحانی گردشگران را تقویت می‌کند.

ملک‌زاده گفت: این نوع گردشگری تشویق به تبادل فرهنگی بین گردشگران مسلمان و غیرمسلمان می‌کند، موجب احترام و درک متقابل می‌شود و پل‌های دوستی و همکاری ایجاد می‌کند.

نقش گردشگری حلال در جامعه 

وی اضافه کرد: علاوه بر این، گردشگری حلال تاثیرات اقتصادی مثبتی دارد، از فراگیری حمایت می‌کند و گردشگران را قادر می‌سازد تا دنیا را در حالی که به اعتقادات و ارزش‌هایشان پایبند هستند، کشف کنند.

وی در پایان گفت: معتقدم با سرمایه‌گذاری‌ها و سیاست‌های مناسب، گردشگری حلال می‌تواند رشد کرده و به بخش مهمی از صنعت گردشگری جهانی تبدیل شود. این درباره ایجاد تجربیات معنادار و تاثیرگذار است که با بازدیدکنندگان در سطح عمیق‌تری ارتباط برقرار کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *