به گزارش سرمایه فردا، گردشگری در اروپا به دلیل اثرات زیست محیطی و همچنین تخریب چشماندازهای طبیعی روی گردشگران خارجی بسته میشود.
گردشگری، در حال تبدیل شدن به یک پدیده ضد صلح است! و دلیل آن افزایش تغییرات اقلیمی و گرمایش بیش از حد زمین است.
شاید نامگذاری روز جهانی گردشگری از سوی «گردشگری سازمان ملل» برای سال ۲۰۲۴، با عنوان «گردشگری و صلح» چندان بی ارتباط با اعتراضات بسیاری از جوامع محلی علیه ورود توریستها نباشد.
طی چند سال اخیر، بهویژه در سالهای پس از کرونا، بسیاری از جوامع محلی در مقاصد اصلی توریستی همچون اسپانیا، ایتالیا و بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی و حتی آسیایی، به مخالفت با ورود توریستهای بیش از حد به این مقاصد برخواستند و اعتراضات گسترهای به راه انداختند.
علاوه بر اعتراضات، برخی از کشورها اقدام به اعمال جریمه و اخذ مالیات توریستی از گردشگران کردهاند و یا حتی شروع به محدودسازی ورود روزانه توریستها به این مقاصد کردند تا از این طریق حداقل در کوتاهمدت جلوی آسیبهای ناشی از گردشگری بیش از حد را بگیرند.
اگرچه گردشگری بهعنوان یکی از منابع اصلی درآمدزایی در اقتصاد برخی از کشورها به شمار میرود، اما از سوی دیگر در حال حاضر به یک منبع آسیبزا و مخرب برای جوامع محلی و مقاصد توریستی تبدیل شده است.
تعداد گردشگران ورودی بینالمللی که در سال ۱۹۵۰ تنها ۲۵ میلیون نفر بود، در سال ۲۰۲۳ به ۱٫۵ میلیارد نفر رسیده است و قصد دارد تا ۲۰۳۰ به ۱٫۸ میلیارد نفر برسد، باتوجه به خطرات تغییرات اقلیمی و مخاطرات زیست محیطی، منجر به در تقابل هم قرار گرفتن جوامع محلی و توریستها شده است.
سال ۲۰۱۹ و پیش از همهگیری کووید ۱۹ در جهان، گردشگری ورودی ایران نزدیک به ۸میلیون نفر بود.
همان زمان ترکیه توانسته بود بیش از ۵۰ میلیون گردشگر داشته باشد و در فهرست ۱۰ کشور پربازدید جهان قرار بگیرد.
عربستان هم در همین سال بالای ۲۰ میلیون گردشگر را جذب کرد، تعداد توریستهای ورودی امارات هم به نزدیک ۱۷ میلیون نفر میرسید.
محمدرحیم رهنما، استاد دانشگاه فردوسی مشهد و مدیرکل سابق میراث فرهنگی خراسان رضوی، شش چالش را شناسایی کرده و برای رفع هر کدام نیز راهحلی ارائه کرده است.
چالشها و راهکارهایی که میتواند نقشه راه کمیته انتخاب وزیر میراث فرهنگی باشد تا با بررسی رزومههای افراد، توان آنها را در حل این چالشها بسنجند.
تنشهای سیاسی، ژئوپلیتیکی و تحریمهای بینالمللی ایران با غرب و تحریمهای اقتصادی ناشی از آن، ادغام کامل ایران در بازار جهانی گردشگری را دشوار کرده است.
به علاوه محدودیتهای بانکی، مسافرتی و سایر بخشها مانع از ورود گردشگران خارجی شده است.
تلاشهای دیپلماتیک برای کاهش تنشها و رفع تحریمها میتواند به بهبود وجهه بینالمللی ایران و دسترسی گردشگران کمک کند.
گردشگری در اروپا به دلیل اثرات زیست محیطی و همچنین تخریب چشماندازهای طبیعی روی گردشگران خارجی بسته میشود./دنیای اقتصاد
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا