کف قیمت دلار در سال ۱۴۰۳ چند است؟

کف قیمت دلار در سال ۱۴۰۳ چند است؟

به گزارش سرمایه فردا، کف قیمت دلار در سال ۱۴۰۳ در محدوده ۶۰ هزار تومان است. درحالی که هم اکنون در کانال ۵۸ هزار تومان است.

دلار در کانال قیمتی ۵۷ هزار تومانی تثبیت نشد. تحلیلگران ۲ سناریو مختلف را عامل خروج دلار از کانال ذکر شده می دانند. به عقیده برخی از این افراد بازه قیمتی ۵۶ تا ۵۷ هزار تومان کف قیمت دلار در سال ۱۴۰۳ است.

این افراد ضمن اشاره بر حضور بسیار اندک دلار در کانال ۵۷ در ماه های اخیر بر این باورند که این بازه قیمتی هسته سخت دلار در سال جاری است.

در نتیجه گروهی از تحلیلگران رشد قیمت دلار در روزهای اخیر را ناشی از واکنش نمودار به برخورد با کف قیمتی می دانند. اما در مقابل گروه دیگری از کارشناسان وجود دارند. مثبت شدن تابلوهای بازار ارز را مرتبط با اخبار سیاسی- نظامی روز های اخیر می دانند.

عوامل موثر بر بازار ارز

در این میان مسایل مربوط به انتخابات ریاست جمهوری در کشور آمریکا دیگر نیروی موثر بر بازار ارز است.

نظرسنجی های خارجی نشان می دهد شانس پیروزی این نامزد در انتخابات با توجه به ترور ناموفق او افزایش یافته است. در نتیجه برخی از تحلیلگران این اخبار را عامل رشد نرخ ها در بازار فردایی می دانند.

البته در این میان باید گفت که عموما در روزهای تعطیل عمق معاملات ارزی بسیار کمتر از شرایط عادی است و قدرت جریان‌سازی اندک معاملات صورت گرفته افزایش می یابد. در نتیجه برای کشف قیمت های حقیقی باید تا شروع مجدد فعالیت بازار صبر کرد.

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، دوشنبه اولین اظهارنظر درباره سیاست انبساطی کاهش نرخ بهره را پس از FOMC ژوئن ارائه کرد.

او از اظهارنظر در مورد زمان کاهش‌‌‌ نرخ بهره خودداری کرد اما صریحا اذعان کرد که سه داده تورم گذشته باعث افزایش اطمینان او به بازگشت تورم به هدف شده است.

این داده‌‌‌ها نشان می‌دهند بازار کار در نقطه عطف قرار دارد. در نهایت، دلار دوشنبه در برابر ارزهای مهم دیگر تقویت شد، در حالی که یورو، پوند و ین، انعطاف‌‌‌پذیرتر بودند.

چرا ۵۷ هزار کف قیمت دلار نشد

به نظر می‌رسد تقویت دلار ناشی از افزایش شرط‌‌‌بندی‌‌‌ها برای ریاست جمهوری ترامپ پس از رویدادهای آخر هفته گذشته (ترور ناموفق ترامپ) باشد که افزایش بازدهی بلندمدت خزانه‌‌‌داری نشانه آن است.

بازارها به‌‌‌طور زیادی انتظارات سیاست مالی انبساطی را در دوره دوم ترامپ کاهش می‌دهند. اگر بازارها به افزایش شرط‌‌‌بندی در مورد پیروزی ترامپ ادامه دهند موقعیت‌‌‌های معاملاتی پیشگیرانه، ریسک شانس پیروزی ترامپ را قیمت‌گذاری می‌کند. و در صورت انتخاب ترامپ این رویداد در نوامبر بر روی بازار بی‌‌‌تاثیر خواهد بود.

اما کنار این فاکتور سیاسی باید وضعیت ضعیف اقتصاد کلان آمریکا را در تابستان امسال برای دلار در نظر داشت. اکنون که پاول کمی خوش‌بینی نسبت به تورم را تایید کرده است، داده شاخص خرده‌‌‌فروشی سه‌‌‌شنبه برای ماه ژوئن، سرنخ‌‌‌هایی از تصویر کلی فعالیت را ارائه می‌دهد.

تاثیر وعده پزشکیان بر کف قیمت دلار

مالیه ی کشور باید فقط یک خزانه داشته باشد ما نمی توانیم خزانه های متعدد داشته باشیم.

همه ی تلاشم را به کار خواهم بست که منشاء رانت حذف شود.

توازن در تعاملات بین المللی با کشورهای بزرگ یک اصل است ما نباید در روابط بین الملل همه ی تخم مرغ هایمان را در داخل یک سبد بگذاریم.

حضور ما در بازارهای منطقه ای باید حضور مشارکت جویانه باشد. ما باید به دنبال شرکای بلندمدت باشیم و سیاست خارجی ما نیز این قید را بپذیرد.

اما زمینه هایی که در آن فساد ایجاد میشود بسیار مهمتر است ارز چند نرخی تعرفه های متنوع و متعدد در مقادیر بالا، اعتبارات بانکی سفارشی و تکلیفی، چند قیمتی کالاها و خدمات … مواردی است که برای فساد میدان عمل ایجاد می کنند. با حفظ شرایط فسادزا ما نمیتوانیم انتظار پایان یافتن این پدیده ی مخرب سرمایه ی اجتماعی را داشته باشیم.

نهادهای حاکمیتی درگیر امور تجاری

در حوزه مالکیت بنگاه های اقتصادی به نظر من در بسیاری از موارد نه تنها به انحراف رفته ایم. بلکه در خلاف جهت منطق اصلی خصوصی سازی حرکت کرده ایم به اسم خصوصی سازی نهادهایی را که حاکمیتی هستند درگیر امور تجاری و اقتصادی کرده ایم. اساساً. من پدیده ای به نام خصولتی را قبول ندارم سیاست نباید ذینفع در تجارت باشد. نهادهای حاکمیتی کارشان حکمرانی است.

یکی از مهمترین اولویت هایم تلاش برای خاتمه عزتمندانه تحریم ها خواهد بود.

اصلاحات بازار انرژی در شرایط تحریم به گونه ای و در شرایط غیر تحریم به گونه ای دیگر نه تنها باید مشکل مواجهه با بحران کمبود انرژی را حل کند. بلکه باید به رفع فقر مطلق هم بینجامد. در شرایط غیر تحریمی با توجه به نزدیک شدن اعمال محدودیت های جدی بین المللی بر افزایش آلایندگی ها خواهیم توانست سرمایه گذاری های سودآوری در صرفه جویی انرژی داشته باشیم.

کف قیمت دلار در سال ۱۴۰۳ در محدوده ۶۰ هزار تومان است. درحالی که هم اکنون در کانال ۵۸ هزار تومان است./دنیای اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *