پرچم سوریه نماد کدام خلفای اسلامی است

پرچم سوریه نماد کدام خلفای اسلامی است

پرچم سوریه از زمان تشکیل جمهوری متحد عربی برگرفته از رنگ خلفای اسلامی طراحی شد‌ و حالا تحریرالشام با نگاه ایدئولوژیک پرچم را تغییر داد.

به گزارش سرمایه فردا، کمیته‌ای پارلمانی تحت ریاست ابراهیم هنانو (دولتمرد کرد)، پس از تدوین قانون اساسی در ۱۹۳۰، شکل پرچم سوریه به عنوان اولین جمهوری بعد از استقلال از قیومیت فرانسه تعیین کرد.

در ژانویه و ژوئن ۱۹۳۲، پرچم سوریه برای نخستین بار در شهرهای حلب و دمشق برافراشته شد، اما اهتزاز رسمی آن با استقلال علنی سوریه در ۱۷ آوریل ۱۹۴۶ بود.
پرچم سوریه تا زمان تشکیل جمهوری متحد عربی توسط مصر و سوریه در ۱۹۵۸ رسمیت داشت. بعد از انحلال آن در ۱۹۶۱، بار دیگر در میان‌پردۀ جمهوری دوم سوریه رسمیت یافت.
البته چندان نپایید، زیرا چیزی نگذشت که با کودتای بعثی‌ها دومین جمهوری نیز فروپاشید (۱۹۶۳).
سه رنگ این پرچم نمادی از سه خلافت بزرگ اسلامی یعنی راشدین (سبز) و امویان (سفید) و عباسیان (سیاه) است. ستاره‌ها نیز نشانگر سه منطقۀ حلب و دمشق و دیرالزور بودند که البته انضمام مناطق دُروز و لاذقیه به سوریه، موجب تقلیل این معنا به یک ستاره شد.

تغییرات پرچم سوریه

تغییرات پرچم سوریه

درج عبارات زیبای شهادتین به‌جای ستاره‌ها در سنوات اخیر نیز ابتکار بجای دولت نجات سوریه و هیئت اسلامی تحریرالشام بوده که البته کمتر کاربرد دارد.
در حال حاضر رژیم بعث در عراق و سوریه نگاه مشابهی به خلفای اسلامی دارند. تنها نمادها ستاره و الله اکبر در پرچم این دو کشور تفاوت دارد.
گروه مسلح تحریر الشام با حمایت ترکیه و قطر در سویه توانست حکومت بشار اسد را ساقط کند. حالا دولت امارات، عربستان نگران هستند که اخوانی ها در مرزهای آنها نفوذ کنند.

فعلا کشورهای اسلامی با نگرانی اتفاقات سوریه را دنبال می کنند. بیشترین خطر بیخ گوش عراق قرار دارد. چراکه هم اکنون بعثی های مربوط به دولت صدام حسین هنوز در عراق و اردن فعال و حتی مسلح هستند. بنابراین اگر گروههای تکفیری به مرزهای عراق نزدیک شوند احتمالا به هم ریختن عراق وجود دارد. بنابراین باید منتظر بود در ادامه چه گروهی در کاخ پادشاهی دمشق بر مسند قدرت می نشینند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *