تغییر روش‌های انجام کار پروژه

تغییر روش‌های انجام کار پروژه

مطالعات ریسک حوزه تأثیرات تغییرات تکنولوژی و فرهنگ محیط کار نشان می‌دهند که سبک‌های مدیریتی و روش‌های انجام کار پروژه متفاوت است.

به گزارش سرمایه فردا، تاکنون جامعه بشری در این دوره تمدنی، سه موج را پشت سر گذاشته است. اکنون در آغازین سال های موج چهارم هستیم. مطالعات ریسک حوزه تأثیرات تغییرات تکنولوژی و فرهنگ محیط کار نشان می‌دهند که سبک‌های مدیریتی و روش‌های انجام کار پروژه در هر عصر و موج با شرایط گذشته تفاوت بسیار دارند.

مهمترین عامل بدلیل وجود ابزارهای ارتباطی پر سرعت در دگردیسی‌ها شتاب فوق العاده در کارهاست. این شتاب از یکسو لازم است و از سوی دیگر ضریب خطا و پتانسیل رخداد ریسک‌ها و ایجاد خسارت را بالا می‌برد.

چه باید کرد؟ این سوالی ست که ذهن مدیران شرکت‌های پیشرو در جهان صنعتی را هم اکنون و این روزها بخود مشغول داشته؛

از یکسو برای اینکه از رقبا عقب نمانیم و بتوانیم نیروهای مسلط بر دانش دیجیتال و نحوه پیاده سازی و کاربرد تکنولوژی جدید که دانش و مهارت لازم و ترکیبی مفاهیم و تکنولوژی طراحی و کاربرد ابزارهای نیوتنی و کوانتومی را بطور توأم داشته باشند. به آموزش‌های بسیط و به توسعه مهارت‌های فردی و تیم‌های کاری در پروژه‌ها برای پیشبرد سریع کارها با کمترین ضریب ریسک و انحراف از معیار نیاز است.

از سوی دیگر این نوع مفاهیم و عملکردهای خاص موج چهارم لازمست برای عموم مدیران و کارشناسان صنعتی و اجرایی بخش‌های دولتی و خصوصی تبیین شوند. مهمتر از آن، آشنایی تصمیم سازان و تصمیم گیران ارشد با مفاهیم و روش‌های کار به سبک‌های جدید برای رسیدن به برنامه‌ها و اهداف اقتصادی در کشور است.

در اکوسیستم محیط کسب و کار در جوامع صنعتی و فراصنعتی بعلت سرعت بالای پیشرفت‌های علمی و یافته‌های پژوهشی در هر سال مفاهیم و اصطلاحات جدید مدیریتی برای توصیف هر دوره و مرحله از کارها ابداع می‌گردد.

روش جدید مدیریتی برای انجام کار پروژه

اولاً؛ خلاصه کردن توضیحات مفصلی که برای انجام پروژه لازمست صورت می‌پذیرد.

ثانیاً: وقتی تیم‌های مشغول به کار در درون پروژه‌ها از اصطلاحات روز برای تشریح عملیات در حال اجرا بهره برداری می‌کنند، سایر تیم‌های کار متوجه سطح دانش و نوآوری یا بر عکس سنتی بودن مهارتها و تجربیات تیم در حال کار می‌شوند.از این رو به علت اینکه کارفرمایان بتوانند، پروژه‌ها را بسرعت و با هزینه‌های کمتر و ضریب خطا پایین‌تر پیاده سازی کنند، در هر بخش از کارها، اصطلاحات خاص عصر موج چهارم در صنعت و خدمات پشتیبان را ابداع و با زبان تخصصی هر رشته با هم سخن میگویند.

اسپرینت چیست؟ اسپرینت را به دو صد متر در محیط کار نیز تشبیه کرده اند. اسپرینت به زبان ساده، تعیین و زمانبندی فشرده انجام یک پروژه سفارشی کارفرما را گویند. زمان اسپرینت ها معمولاً بین دو تا چهار هفته است. می‌تواند حسب مورد زمان کمتر و یا بیشتر باشد.

اسکرام چیست؟ اسکرام به هر تیم کاری کامل دارای کارشناسان متخصص مورد نیاز برای اجرا یک پروژه گفته می‌شود که برای انجام یک اسپرینت در کنار هم در سازمان‌های خلاق و پیشرو قرار می‌گیرند و بدون نیاز به کمک گرفتن از بیرون، قادرند پروژه را از صفر تا صد پیاده سازی کنند.

اصول کار با شرکت کارفرما

اسکرام ها هر روز یک جلسه در سالن اجتماعات شرکت کارفرما برگزار می‌کنند و به سه پرسش باید جواب دهند:

۱- هر عضو تیم اسکرام دیروز چه کارهایی در کار پروژه انجام داده؟

۲- امروز چه کارهایی باید برای پروژه انجام دهد ؟

۳- چه چیز یا چیزهایی مزاحم پیشبرد اسپرینت در اسکرام پروژه هستند تا سریعاً حذف شوند؟

آری بدین ترتیب است که در کرونا، چین در مدت یک هفته، بیمارستانی عظیم می‌سازد و یا برج‌های ۵۲ طبقه را در ۵۲ هفته می‌سازند که از هفته ۱۵ در طبقات پایین امکان بهره برداری وجود دارد.

در عصر پر شتاب تکنولوژی دیجیتال و دگردیسی بزرگ، وقت واقعاً طلاست. ثروت از سرعت و دقت در انجام همه کارها با اتکا به علم و مهارت به دست می‌آید.افراد در کنار هم در داخل تیم‌های کاری، توانگری و توانمندی بهتر کار کردن و سینرژی مضاعف میابند و…

تقریباً سه ماه از آغاز اجرای قانون پنج ساله برنامه هفتم توسعه می‌گذرد. متولی بخش توسعه اکوسیستم محیط کسب و کار نوین ایران دو وزارتخانه اقتصاد و تعاون هستند. سوال اینجاست؛ تا امروز جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ چند اسپرینت در اسکرام های متخصص اجرای پروژه‌های کارآفرینی مختص اجرا برنامه هفتم توسعه توسط این دو وزارتخانه تشکیل شده است؟ تا آنها ریسک‌های عدم موفقیت برنامه هفتم را به حداکثر ممکن کاهش دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *