نمایشگاه کیش اکسپو ظرفیتی برای جذب سرمایه گذار خارجی

نمایشگاه کیش اکسپو ظرفیتی برای جذب سرمایه گذار خارجی

قادری گفت: در نمایشگاه کیش اکسپو دور اول، ۱۷۶ شرکت از حوزه‌های مختلف حضور داشتند که موجب انعقاد ۴۰ تفاهم‌نامه تجاری شد. از این میان، ۸ تفاهم‌نامه به قرارداد رسمی تبدیل شده‌اند که مربوط به حوزه‌های پتروشیمی، گردشگری، صنایع فولاد و صنایع غذایی بوده‌اند.

به گزارش سرمایه فردا، دبیر اجرایی ایران اکسپو و مدیرعامل شرکت چهار فصل در نشست خبری با رسانه ها درباره نمایشگاه کیش اکسپو گفت: ایران با ظرفیت‌های گسترده در حوزه‌های مختلف اقتصادی، فرصت‌های قابل‌توجهی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی دارد. این فرصت‌ها به‌ویژه در بخش‌های مواد غذایی، حمل‌ونقل، انرژی‌های نو، الکترونیک، مکانیک، هوش مصنوعی، مهندسی، گردشگری و صنایع معدنی می‌توانند موجب توسعه اقتصادی و تقویت تجارت بین‌المللی کشور شوند. نمایشگاه‌های تجاری که طی سال‌های اخیر برگزار شده‌اند، بستری مناسب برای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تقویت روابط تجاری ایران با سرمایه‌گذاران خارجی فراهم کرده‌اند.
محمدرضا قادری  افزود:ایران با داشتن موقعیت جغرافیایی استراتژیک، یکی از مراکز مهم ترانزیت کالا در منطقه محسوب می‌شود. افزایش ظرفیت زیرساخت‌های حمل‌ونقل می‌تواند موجب کاهش هزینه‌های تجاری و تسهیل صادرات مواد غذایی به کشورهای همسایه شود. با رشد تقاضا برای انرژی‌های تجدیدپذیر، ایران می‌تواند نقش مهمی در تأمین انرژی منطقه‌ای داشته باشد. سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی، بادی و زمین‌گرمایی می‌تواند ضمن کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، به توسعه فناوری‌های سبز کمک کند.
مدیرعامل شرکت چهار فصل ایران در حوزه هوش مصنوعی و فناوری‌های ارتباطاتی پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته است. سرمایه‌گذاری خارجی در این بخش می‌تواند موجب انتقال دانش و فناوری و ایجاد فرصت‌های جدید برای نوآوری شود. ایران از منابع معدنی غنی مانند سنگ‌آهن، مس و روی برخوردار است. سرمایه‌گذاری در استخراج و فرآوری این مواد می‌تواند ارزش‌افزوده بالایی برای کشور ایجاد کند و موجب افزایش صادرات شود. ایران دارای ظرفیت‌های بالایی در حوزه گردشگری پزشکی و فرهنگی است. توسعه زیرساخت‌های اقامتی و جذب گردشگران بین‌المللی می‌تواند موجب رونق اقتصادی و افزایش اشتغال شود.

جزئیات برگزاری نمایشگاه کیش اکسپو

قادری گفت: در نمایشگاه کیش اکسپو دور اول، ۱۷۶ شرکت از حوزه‌های مختلف حضور داشتند که موجب انعقاد ۴۰ تفاهم‌نامه تجاری شد. از این میان، ۸ تفاهم‌نامه به قرارداد رسمی تبدیل شده‌اند که مربوط به حوزه‌های پتروشیمی، گردشگری، صنایع فولاد و صنایع غذایی بوده‌اند. پیش‌بینی می‌شود در سال جاری، میزان مشارکت دو برابر شود و تعداد بیشتری از شرکت‌های خارجی در این نمایشگاه‌ها حضور یابند. ایران تمامی کشورهایی که روابط دیپلماتیک با آن دارند را به نمایشگاه‌های تجاری دعوت می‌کند. ۱۳۰ کشور در لیست دعوت قرار دارند که ۳۰ کشور از آن‌ها بیشترین تعاملات اقتصادی را با ایران دارند. ۷ تا ۸ کشور مانند روسیه، هند، چین، امارات و عراق شرکای استراتژیک ایران محسوب می‌شوند و تمرکز بر سرمایه‌گذاری از سوی این کشورها بیشتر است. ایرانیان مقیم خارج کشور نیز به‌عنوان چهارمین گروه سرمایه‌گذار در کشور مطرح هستند و نقش مهمی در جذب سرمایه ایفا می‌کنند.

مدیرعامل شرکت چهار فصل  در ادامه تصریح کرد: از سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده توسط کشورهای خارجی می‌توان به سرمایه‌گذاری ایرانیان مقیم آلمان در پروژه‌های داخلی، سرمایه‌گذاری مشترک کشورهای آفریقایی در حوزه پتروشیمی و سرمایه‌گذاری کشور عراق در حوزه مواد غذایی اشاره کرد. برخلاف نمایشگاه‌های عمومی، نمایشگاه تخصصی سرمایه‌گذاری متمرکز بر جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است.

وی افزود: این نمایشگاه‌ها به‌صورت هدفمند برگزار شده و فرصت‌های سرمایه‌گذاری به‌طور دقیق معرفی می‌شوند. تمامی شرکت‌کنندگان سرمایه‌گذارانی هستند که قصد ورود به بازار ایران را دارند. آفریقا ظرفیت‌های بالایی در حوزه معادن، هوش مصنوعی، مهندسی و گردشگری دارد. ایران تلاش می‌کند با ارتباطات مستقیم، پروازهای بین‌المللی و گسترش دیپلماسی اقتصادی، مسیر همکاری با کشورهای آفریقایی را هموار کند. در مجموع، ایران با برنامه‌ریزی منسجم و توسعه روابط اقتصادی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی می‌تواند نقش مهمی در اقتصاد منطقه‌ای و جهانی ایفا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *