ناترازی مدیران
ناترازی مدیران

ریشه ضعف، ناکارآمدی و تاخیر برای حل بسیاری از موضوعات بویژه ناترازی “درآمد و هزینه مردم” سپردن مسئولیت به افراد نالایق، ناترازی مدیران است.

به گزارش سرمایه فردا اگر یک سیستم نرمال، در مدت زمان کوتاه دچار عدم تعادل گردد و سریعاً به حالت نرمال برگردد، میتوان گفت ناترازی رخ داده است. اما اگر این عدم تعادل را در موضوعات مختلف و در مدت زمان طولانی شاهد باشیم، نشان‌دهنده این است که ما با پدیده “ناترازی مدیران” مواجه هستیم.


متأسفانه “ناترازی” یکی از مفاهیم پُرکاربرد این روز‌های کشور است، ناترازی انرژی، ناترازی گاز، ناترازی برق، ناترازی اقتصاد، ناترازی بودجه، ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و …!
از تعاریف علمی می‌توان برداشت کرد که؛ ناترازی وضعیتی است که در آن نرخ تولید یا درآمد، پایین‌تر یا بالاتر از نـرخ مصرف یا هزینه باشد.


ریشه ضعف، ناکارآمدی، ناکامی و در نهایت واماندگی و تاخیر برای حل بسیاری از موضوعات بویژه ناترازی “درآمد و هزینه مردم” سپردن مسئولیت به افراد نالایق و ناترازی مدیران است.


بدیهی است تا روزی که مدیران لایق و شایسته به بهانه‌‌‌های واهی در گوشه کنار اتاق‌های سازمان‌ها و شرکت‌ها نشسته باشند و نایستند.از طرفی نخبگان و دیگرانی در تلاش برای مهاجرت باشند، کشور حتی بیش از گذشته با بحران ناترازی‌ها مواجه خواهد بود‌.

ناترازی در مدیریت ریشه مشکلات

ناترازی در مدیریت، ریشه اغلب ناترازی‌های کشور است، برای حل این چالش، باید با برنامه‌ریزی و بکارگیری مدیران لایق و شایسته، ناترازی‌های موجود را به تعادل برسانیم، در غیر اینصورت ناترازی‌ها تبدیل به بحران خواهد شد.


در سال های گذشته برخی از کارشناسان معتقدند بودند که ایران برای اینکه بتواند از مشکلات عبور کند باید مدیر از خارج کشور وارد کند. اما به طور قطع این راهکار نیز نمی تواند به رفع مشکلات مدیریتی در ایران کمک کند. به همین دلیل دولت باید این مشکل را از بستر دانشگاهها حل کند. به عبارت دیگر مدیریت در ایران باید توسعه پیدا کند.


چراکه در مدیریت اقتصاد نه تنها مدیران اصلی سازمان، بلکه مدیران استراتژیک و عملیاتی نیز نقش مهمی در دستیابی به اهداف سازمانی دارند.