نقش مشرف نفیسی در صنعت بیمه
نقش مشرف نفیسی در صنعت بیمه

دکتر مشرف نفیسی فرزند دکتر علی اکبر نفیسی پزشک مخصوص دربار قاجاریه و برادر سعید نفیسی مورخ و ادیب شهیر ایران زمین است.

به گزارش سرمایه فردا، زندگی حرفه ای دکتر مشرف نفیسی مملو از فراز و فرود است . دکتر نفیسی بعلت تسلط همزمان به علم حقوق و اقتصاد در صحنه کار دارای موافقان بسیار و مخالفان معدودی بود . از جمله ایرانیانی که در نهضت ملی شدن نفت در خصوص طراحی تاکتیک های اتخاذی برای کسب منافع ملی با شادروان دکتر مصدق تفاوت دیدگاه داشت و این اختلاف دیدگاه بین آنها کاملا علنی و شهره بود .
نفیسی تکنوکراتی بود که از نقطه نظرات و دید گاههای علمی خود حتی به قیمت درگیری و برکناری از سمت های خود ،یک سانتی متر هم پا پس نمی کشید .منجمله بخاطر اختلاف نظر شدید با کارشناسان آمریکایی در سازمان برنامه و بودجه از این سمت با دستور پهلوی دوم برکنار شد .

دکتر مشرف نفیسی خدمات بی نظیری در جهت توسعه بنیه علمی صنعت بیمه کشورمان با پرورش مدیران شاخص بیمه ای نمود و موجب استقلال علمی بیمه گران ایرانی از شرکت های بیمه خارجی ها شد . آنمرحوم با اعزام شادروانان ؛ دکتر فرجادی ، دکتر ایزد پناه ، دکتر هوشنگی ، دکتر علی آبادی و آقایان دکتر محمد جباری ، دکتر جان علی محمود صالحی ، دکتر ضیا رفیعیان به فرانسه و تحصیل علم بیمه گری این بزرگمردان صنعت بیمه کشور ، خدمتی ماندگار و بنیادین در استحکام علمی دانش بیمه گری در ایران نمود .

اقدامات مشرف نفیسی

مشرف نفیسی در ۹۹ سال پیش ،آن زمان که در کشورهای توسعه نیافته ای که اکنون صنعتی شده اند و صنعت بیمه نداشتند. بسیاری از کشورهای در حال توسعه که صنعت بیمه بدوی آنها توسط کارشناسان اروپایی و آمریکایی اداره میشد در دهه ۳۰ شمسی طرحهای خلاقانه و پیشرو در صنعت ببمه جهان را مطرح و اجرا کرده است که بی همتا و اکنون غیر قابل باور است.
طرح فروش بیمه های عمر اندوخته ساز مبتنی بر فرهنگ و نیازهای اقتصادی ایرانیان در دهه ۳۰ که بجای بازگشت سرمایه ریالی به بیمه گذاران خانه مسکونی و یا ارز خارجی یا طلا به ارزش روز تحویل داده شود و نیز بیمه نامه های مختص ریسک های نامشهود اکوسیستم محیط کسب و کار تحت عنوان ؛ [ بیمه سوخت و سوز معاملات اعتباری و تجارتی در دهه ۳۰ ] در حساس ترین برهه بحرانی اقتصاد ایران تازه بیرون رفته از جنگ جهانی دوم و اشغال کشور توسط متفقین را به بازار داد که آنرا از جمله محصولات بیمه ای قرن پانزدهم یعنی یک قرن بعد ،یعنی اکنون باید محسوب نمود و از شاهکارهای مدیریت ریسک بازار اجرا گشته توسط شادروان دکتر مشرف نفیسی می باشد .
به وزیر اقتصاد دولت چهاردهم ، جناب آقای دکتر عبدالناصر همتی که اقتصاد دان بیمه شناس هستند و به لحاظ نمودار شغلی با وزیر اقتصاد دوران محمد علی فروغی که اقتصاد دان بیمه شناس بود تشابه دارند ، پیشنهاد می نمایم از طرحهای [ UNIT LINK] دکتر مشرف نفیسی الگو برداری و به سه چهار مدیر جوان و خلاق کنونی صنعت بیمه میدان بدهند تا با حمایت از بخش اشتغالزایی و توسعه محیط کسب و کار قانون برنامه هفتم که به وزارت اقتصاد و صنعت بیمه تکلیف شده در جهت تامین خدمات مشاوره ریسک و سرمایه کارآفرینان جوان بهره برداری گردد.