پیشبینی شده اعتبار پروژههای شهری با مشارکت مردم حداقل به ۱۰ هزار میلیارد تومان برسد و سمنها نقش مهمی داشته باشند.
به گزارش سرمایه فردا، رویکرد شهرداری در سالهای اخیر افزایش مشارکت مردم در پروژههای شهری بوده است. هرچند هنوز به خوبی اجرایی و مدیریت نشده اما در ادامه میتوانید زمینه فعالیت سمنها در شهر را بیشتر کند.
سید احمد علوی ضمن با اشاره به تمرکز شورای شهر تهران بر استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی در حل مسائل شهری و نیاز به ایجاد فضاهایی برای انجام این مشارکت در عین حال اظهار کرد: دولت و مدیریت شهری به جای تصدی گری باید از مشارکتهای مردمی بهره گیرد.
وی افزود: اصل اساسی فضای ستادهای سمنها، مشارکت مردمی است. مشارکت مردمی میتواند در زمینههای مختلفی از جمله محیط زیست، حمل و نقل، آسیبهای اجتماعی، گردشگری و میراث فرهنگی صورت گیرد.
رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران گفت: در حال بررسی چگونگی استفاده از توان مردمی هستیم تا مدیران شهری و دولتی را متقاعد کنیم که به جای تصدیگری، امور را به گروههای مردمی تسهیل و واگذار کنند. این گفتمان آغاز شده است، اما هنوز به موفقیتهای بزرگ نرسیدهایم.
علوی تاکید کرد: در زمینه آسیبهای اجتماعی و محیط زیست، به نظر میرسد که از توان مشارکتهای مردمی به خوبی استفاده کردهایم، اما همچنان به موفقیت کامل نرسیدهایم. در واقع در برخی زمینهها هنوز نیاز به پیشرفت و بهرهبرداری بیشتر از ظرفیتهای موجود وجود دارد.
وی افزود: نکته مهم این است که در مواقع بحران مانند سیل، زلزله یا شیوع کرونا، توجه بیشتری به ظرفیتهای مردمی میشود، در حالی که در شرایط عادی، بیشتر امور به پیمانکاران واگذار میشود.
در حال حاضر شهرداری تهران، طرح شهردار من را راه اندازی کرده است که بر مبنای آن مردم میتوانند در پروژههای عمرانی شهرداری مشارکت داشته باشند. از آنجایی که پیشبینی شده اعتبار این پروژهها در سال جاری حداقل به ۱۰ هزار میلیارد تومان برسد سمنها میتوانند نقش مهمی در پروژههای محیطزیستی و سلامت محور داشته باشند.
هم اکنون پروژههای شهری با پیشنهاد مردم به کمیته ویژه معرفی میشوند قرار است در شورای شهر مصوب و در قالب مصوبه اجرایی شود و مردم نیز بر این پروژهها نظارت داشته باشند.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا