آیا درکی از مدیریت پایدار در جامعه و ساختار دولت وجود دارد ؟ در این مطلب با توجه به سه رکن اصلی به موضوع پرداخته شده است.
به گزارش سرمایه فردا، بهزادانگورج: سه رکن مدیریت پایدار ««رکن اجتماعی ، رکن اقتصای و رکن اکولوژیکی»» به مانند ستیغ کوه است. در یک سمت امنیت بستر حیات و در سمت دیگر امنیت غذایی و در دو سمت دیگر حقوق عرفی مسبوق اشخاص و همچنین حاکمیت قرار دارد. نباید بی تعادل به یک سمت غش کرد در واقع مدیریت در منابع طبیعی که پشتوانه فعالیت های اقتصادی است. به مانند حالت و وضعیت پشتک وارو روی ستیغ کوه است که هنگام فرود آمدن مشخص می شود، که تا چه حدی مدیریت می تواند با ثبات و پایدار بایستد. کوهنوردی روی سه تیغ کوه را تجربه کرده اند.
در ارتباط با رکن اجتماعی مدیریت پایدار چند مؤلفه زیر قابل بحث و بررسی است.
۱ – منابع ملی متعلق به مردم است و مردم ذینفع باید در فرایند تهیه طرح و اجرای طرح ایفای نقش کنند، تا تقابل با مدیریت مبتنی بر طرح به سمت صفر میل کند.
۲ – طرح باید بر مبنای بهره برداری از کارکردهای بازاری و غیر بازاری، امکان ساماندهی انجام همه فعالیت های سازگار برای ذینفعان فراهم کند و برنامه های طرح بر افزایش بهره وری متمرکز شود، تا امکان ساماندهی بهره برداری ها موجود را فراهم کند.
۳ – در مورد ساختار تشکیلات سازمان نیز باید اندیشه با ثباتی داشت. اندیشه های ارتقاء تشکیلات سازمان به وزارت منابع طبیعی بیشتر به تبع پیشگیری از هر نوع واگذاری و تخصیص اراضی مطرح می شود. اما باید دانست قطعا وزیر عضو هیات دولت است و تامین زمین برای توسعه و رشد اقتصادی در واقع ناسخ فقر جامعه و کاهش وابستگی های مخرب منجر به فقر پوشش گیاهی است.
در ارتباط با رکن اکولوژیکی مدیریت پایدار چند مؤلفه زیر قابل بحث و بررسی است.
۱ – اینکه بر حسب ضرورت مباحث محیط زیستی و با ملاحظه به سطح ناچیز سرانه جنگل از حق و سهم نسل کنونی عبور کرده و هر گونه بهره برداری را متوقف کنیم، طبعا به جای حل مسئله چند صورت مسئله غیر قابل حل خواهیم نوشت.
۲ – شناخت ما در مورد نحوه انجام تکلیف عمومی حفظ محیط زیست مبتنی بر دانش است، همچنانکه باید مبتنی بر دانش حفاظت کمی کیفی جنگل را انجام دهیم که و عدم انجام تکلیف قانونی اصلاح و پرورش بر روی مدیریت توده های طبیعی عملا ترک فعل تلقی می شود
۳ – به وضوح مشخص است که توده های طبیعی جوان و پر که تحت عملیات اصلاح و پرورش قرار گرفته اند، دو نکته برجسته محیط زیستی مشتمل بر بهبود تنوع زیستی گیاهی و جانوری و جذب بیشترین میزان گاز کربینیک در فرایند فتوسنتز را می توان از نقاط قوت چنین عملیات فنی تخصصی قلمداد نمود.
در ارتباط با رکن اقتصادی مدیریت پایدار چند مؤلفه زیر قابل بحث و بررسی است
۱ – طرح باید با درآمد پایدار داری توجیه اقتصادی باشد تا در حد ضرورت ها و نیاز مالی انجام سایر تکالیف «حفظ – احیا – توسعه» در انتظار تامین و تخصیص بودجه نباشد.
۲ – وابستگی به بودجه دولتی در تهیه و اجرای طرح در واقع بیانگر عدم توجیه اقتصادی است.
۳ – زمان در طرح تابعی از برنامه و مدیریت است و وابستگی به بودجه دولتی که به تصمیم مراجع دیگری چون مجلس و دولت مرتبط می شود، عین عدم ثبات و پایداری مدیریت زمان در تهیه و اجرای طرح است.
حقوق و جبران خدمت کارکنان حفاظتی منابع طبیعی و محیط زیست می تواند در این سال های رها شدگی مدیریت منابع مصداق در خور و قابل تاملی برای هر یک از کنشگران باشد ! به هر روی پشتک وارو زدن روی ستیغ کوه کار چندان آسانی نیست
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا