پیش از ظهور دانش مدیریت ریسک، توجه بیمه گران معطوف به ریسک های فیزیکی بود. اما حالا پوشش ریسک های نامشهود مورد توجه است.
به گزارش سرمایه فردا، در نگرش مدیریت سنتی به فعالیت های بیمه گران، آنها تنها وظیفه شرکت های بیمه را در جبران خسارتها پس از رخداد حوادث می دانند. اما به تدریج که تجربیات و دانش اساتید و شرکت های بیمه افزوده شد. چشم انداز و ماموریت صنعت بیمه گسترده تر و بنیادی تر شد. این تغییر رویکرد را صنعت بیمه مدیون علم مدیریت ریسک است .
تا پیش از ظهور دانش مدیریت ریسک، توجه بیمه گران فقط معطوف به ریسک های فیزیکی و خسارتهای از آن ناحیه بود. بهمین دلیل در قرن بیستم که پیشرفت های صنعتی و تکنولوژی ماشینی ضریب نفوذ خارق العاده ای در زندگی بشر پیدا کرد، شاهد افزایش تواتر و شدت خسارتها در قرن بیستم بودیم .
در کشورهای صنعتی ،مدیریت پیش بینی و پیشگیری از حوادث محیط کار و زندگی را ابداع کردند تا با آموزش و ترویج فرهنگ ایمنی از آمار و میزان حوادث فیزیکی بکاهند. این اقدامات سرانجام به طراحی و تاسیس رشته دانشگاهی HSE ( بهداشت ، ایمنی ، محیط زیست ) منجر شد. این اقدامات در کاهش احتمال، شدت، تواتر حوادث فیزیکی بسیار موثر واقع شدند.
اما باز هم یک خلا و یک نوع کمبود در مقابله با خطرات نامشهود که خسارتهای آن نه تنها از میزان مخاطرات فیزیکی کمتر نبود بلکه با رخداد آنها، خسارتهای مالی و اثرات مخرب آنها به مراتب بیشتر از خسارتهای فاجعه آمیز فیزیکی بود، اندیشمندان را بفکر تلفیق دانش [ HSE + مدیریت های بیمه و مالی نمود. از ۱۹۷۰ مدیریت ریسک به جامعه فرا صنعتی در کشورهای غربی معرفی شد.
در مدل قدیمی و مختص رویکرد مکتب کلاسیک های تیلوریسم در بیمه گری، همه مدیریت ریسک های غیر فیزیکی در ذیل سرفصل مخاطرات پویا و سوداگرانه طبقه بندی میشدند و حتی اندیشیدن به آنها ، فقط در محدوده نظری قابل قبول بود .لیکن از اواخر قرن بیستم، سه دهه پس از شروع ارائه خدمات دانش مدیریت ریسک، دانشمندان صنعت مالی در دنیا پی بردند که بدون ورود به کنترل ریسک های نامشهود و تامین پوشش های بیمه ای آنها، یک بال پرواز بیمه ای شکسته است. لذا انواع پوشش های مدیریتی ، اعتباری، نوسانات ارزش سهام، ایفای تعهدات قراردادی و… را طراحی و به بازارها عرضه کرده و باعث توسعه اقتصادی آن جوامع شده اند. تا امروز ۴۰ سال از بیمه گری ریسک های غیر فیزیکی نسبت به کشورهای فرا صنعتی عقب هستیم.
تازه و به تدریج به همت معدود کارشناسان مطالعات ریسک و بیمه ایرانی و دو سه شرکت بیمه پیشقراول، یونیت لینک ها در حال ورود به لیست محصولات بیمه ای شرکت های ایرانی هستند. مدیریت ریسک های نامشهود و پوشش های بیمه بازارهای مالی در ایران به سرعت فراگیر شود و گره ها و گلوگاههای مانع توسعه اقتصاد کشورمان را بگشاید.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا