آخرین اخبار

بررسی سودآوری فولاد خوزستان در مجمع عمومی

به گزارش سرمایه فردا، در مجمع عمومی خبرهای خوبی در کنار رسیدگی به چالش‌های شرکت ارائه شد. همچنین این سرکت سود نقدی ۵۸ درصدی ۲۵۵ ریال به ازای هر سهم تقسیم کرد. ‌از مهمترین دستاوردهای مجتمع فولاد خوزستان احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی سیکل ترکیبی و جانمایی نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی خورشیدی آغاز شد. همچنین فولاد خوزستان گواهی اکتشاف بلوک ۳ پهنه معدنی آباده جازموریان را اخذ کرد.

جواز تأسیس کنسانتره سازی و گندله سازی هر یک به ظرفیت سالانه ۲/۵ میلیون تن در شرکت سیمیدکو وابسته به فولاد خوزستان اخذ شده است.
پروژه فولادسازی شرکت فولاد شادگان در نیمه نخست ۱۴۰۳ افتتاح می‌شود.

تداوم حضور پرقدرت در بخش معدن و تملک معادن جدید از دیگر اقدامات فولاد خوزستان است. در توسعه میادین گازی و شرکت در مناقصه جمع آوری گازهای فلر مشارکت کرده‌است. ۴۰ رکورد تولیدی در سال ۱۴۰۲ با وجود محدودیتهای شدید انرژی در مجمع فولاد خوزستان ثبت شد.

فخوز با اجرای ۱۷۷ پروژه توسعه ای به ارزش حدوداً ۷۷,۰۰۰ میلیارد تومان رکوردشکنی کرد. همچنین در سال گذشته ضریب بهره وری ۹۵ درصدی در فولاد خوزستان محقق شد.

هزینه فولاد خوزستان به دلیل ناپایداری انرژی


بهای انرژی از ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ افزایش قابل توجهی داشته است. به طوری که قیمت برق مصرفی ۲۲ برابر شد. قیمت گاز مصرفی در این مدت ۱۴ برابر‌ و قیمت آب مصرفی ۲۹٫۷ برابر شده است.

فولاد خوزستان پروژه‌های تأمین پایدار برق احداث نیروگاهها را دنبال کرده است. در حال حاضر نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی در دست اجراست. نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی در مرحله رایزنی برای اخذ زمین در استان خوزستان قرار دارد.

محدودیتهای انرژی و افزایش بهای آن تأثیر زیادی بر صنعت فولاد داشته است. به گونه‌ای که محدودیتهای انرژی منجر به افزایش قیمت تمام شده تولید‌ و کاهش حاشیه سود شرکتها شده است.

مزایا احداث نیروگاه ها برای تأمین پایدار برق کاهش وابستگی به شبکه برق عمومی و تأمین برق مستقل و پایدار برای شرکت است. کاهش هزینه های انرژی در بلندمدت باعث افزایش حاشیه سود می‌شود.

در نتیجه فخوز با احداث نیروگاه های جدید به دنبال تأمین پایدار برق و کاهش هزینه های تولید و در نتیجه افزایش حاشیه سود و رقابت پذیری در بازارهای داخلی و بین المللی است.

میزان خسارت به دلیل کمبود انرژی

فشار حداکثری محدودیتهای انرژی به شرکت فولاد خوزستان به میزان ۲۷ هزار میلیارد تومان بوده است.
آسیبهای محدودیتهای انرژی از سال ۱۳۹۹ تاکنون ضربه سنگین به فولاد خوزستان وارد کرده‌است.  ۱ میلیون و ۷۳۶ هزار تن تولید با ارزش  بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان از دست رفته است.

عدم عمل به وظایف تامین انرژی توسط مجموعه های مسئول  برق و گاز باعث کاهش تولید و خسارت مالی سنگین به فولاد خوزستان شده است.

ارزش تولید از دست رفته معادل هزینه سرمایه گذاری یک کارخانه نورد با ظرفیت سالانه ۱ میلیون تن است.
مجموع خسارت مالی کاهش تولید برابر با بودجه چندین پروژه بزرگ صنعتی برآورده می‌شود.

موضوع ناپایداری انرژی پیامدهای گسترده در اقتصاد و صنعت دارد. علاوه بر اینکه بر زنجیره تأمین فولاد کشور تأثیر مستقیم می‌گذارد. در کاهش اشتغال و از دست رفتن فرصتهای شغلی در صنعت فولاد و حتی کاهش درآمد ارزی حاصل از صادرات موثر بود.

تولید صنعت فولاد، به ویژه در فخوز نیازمند تأمین پایدار انرژی برای حفظ و افزایش تولید در نتیجه جلوگیری از خسارات مالی و اقتصادی در آینده است.

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

12 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

12 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

13 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

17 ساعت ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

1 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

1 روز ago