به گزارش نبض اقتصاد، مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به ۲۹ اسفند سال ۱۴۰۲ فولاد خوزستان برگزار شد. مدیران شرکت در این نشست مهمترین دستاوردهای مجتمع فولاد خوزستان را تشریح کردند. به طوری که از احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی سیکل ترکیبی و جانمایی نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی خورشیدی خبر دادند. همچنین تداوم حضور پرقدرت در بخش معدن و تملک معادن جدید از دیگر برنامههای فولاد خوزستان است. از این رو صدور گواهی اکتشاف بلوک ۳ پهنه معدنی آباده جازموریان برای فولاد خوزستان از دیگر اقداماتی است که در تامین پایدار خوراک شرکت موثر است.
در بخش فراوری نیز این شرکت اقداماتی انجام دادهاست. بهطوری که جواز تأسیس کنسانتره سازی و گندله سازی هر یک به ظرفیت سالانه ۲/۵ میلیون تن در شرکت سیمیدکو وابسته به فولاد خوزستان اخذ شده است. این پروژهها در راستای توسعه زنجیره معدن تا فولاد پیشبینی شدهاست.
در ادامه اقدامات این مجتمع برای توسعه محصولات مدیران شرکت در مجمع عمومی تاکید کردند که پروژه فولادسازی شرکت فولاد شادگان در نیمه نخست ۱۴۰۳ افتتاح میشود.
فولاد خوزستان در ایجاد بهرهوری و کاهش هزینهها اقدامات موثری انجام دادهاست. به طوری که در توسعه میادین گازی و شرکت در مناقصه جمع آوری گازهای فلر مشارکت کردهاست.
فولاد خوزستان با اجرای ۱۷۷ پروژه توسعه ای به ارزش حدوداً ۷۷,۰۰۰ میلیارد تومان رکوردشکنی کرد. همچنین در سال گذشته ضریب بهره وری ۹۵ درصدی در فولاد خوزستان محقق شد.
چالشها و راهکارهای فولاد خوزستان برای تأمین پایدار انرژی
یکی از مهمترین عواملی که روی شرکتهای فولاد تاثیر منفی گذاشته نرخ انرژی است. چراکه بهای انرژی از ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ افزایش قابل توجهی داشته است. به طوری که قیمت برق مصرفی ۲۲ برابر شد. قیمت گاز مصرفی در این مدت ۱۴ برابر و قیمت آب مصرفی ۲۹٫۷ برابر شده است. درواقع محدودیتهای انرژی و افزایش بهای آن تأثیر زیادی بر صنعت فولاد داشته است. به گونهای که محدودیتهای انرژی منجر به افزایش قیمت تمام شده تولید و کاهش حاشیه سود شرکتها شده است. با این حال ۴۰ رکورد تولیدی در سال ۱۴۰۲ با وجود محدودیتهای شدید انرژی در مجمع فولاد خوزستان ثبت شدهاست.
بااین حال برای کاهش زیان این بخش، فولاد خوزستان پروژههای تأمین پایدار برق احداث نیروگاهها را دنبال کرده است. به گونهای که در حال حاضر ساخت نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی در دست اجرا دارد. همینطور نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی در مرحله رایزنی برای اخذ زمین در استان خوزستان قرار دارد.
مزایا احداث نیروگاه ها برای تأمین پایدار برق کاهش وابستگی به شبکه برق عمومی و تأمین برق مستقل و پایدار برای شرکت است. کاهش هزینههای انرژی در بلندمدت باعث افزایش حاشیه سود شرکت میشود.
در نتیجه فولاد خوزستان با احداث نیروگاههای جدید به دنبال تأمین پایدار برق و کاهش هزینههای تولید رفتهاست. چراکه افزایش حاشیه سود و رقابت پذیری در بازارهای داخلی و بین المللی بدون کاهش هزینهها میسر نمیشود.
خسارت محدودیتهای انرژی در فولاد خوزستان
آسیبهای محدودیتهای انرژی از سال ۱۳۹۹ تاکنون ضربه سنگین به فولاد خوزستان وارد کردهاست. بهگونهای که فشار حداکثری محدودیتهای انرژی در فولاد خوزستان به میزان ۲۷ هزار میلیارد تومان خسارت وارد کردهاست. تاجایی که ۱ میلیون و ۷۳۶ هزار تن محصول با ارزش بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان عدمالنفع قطعی برق و گاز بودهاست.مجموع خسارت مالی کاهش تولید برابر با بودجه چندین پروژه بزرگ صنعتی برآورده میشود. به طور کلی میتواند ادعا کرد که ارزش تولید از دست رفته در فولاد خوزستان معادل هزینه ساخت یک کارخانه نورد با ظرفیت سالانه ۱ میلیون تن است.
یکی دیگر از مسایل که منجر شده مدیران فولاد خوزستان به دنبال تامین پایدار سوخت بروند عدم عمل به وظایف تامین انرژی توسط مجموعه های مسئول برق و گاز بودهاست. این باعث کاهش تولید و خسارت مالی سنگین به فولاد خوزستان شده است.
موضوع ناپایداری انرژی پیامدهای گسترده در اقتصاد و صنعت دارد. علاوه بر اینکه بر زنجیره تأمین فولاد کشور تأثیر مستقیم میگذارد. در کاهش اشتغال و از دست رفتن فرصتهای شغلی در صنعت فولاد و حتی کاهش درآمد ارزی حاصل از صادرات موثر است.
بر همین مبنا در صنعت فولاد، به ویژه در شرکت فولاد خوزستان برای اینکه هدفگذاری تولید ادامه یابد تأمین پایدار انرژی برای حفظ و اشتغال و درآمد ارزی اهمیت دارد.
لازم به یادآوری است که در مجمع عمومی فولاد خوزستان سود نقدی ۵۸ درصدی ۲۵۵ ریال به ازای هر سهم تقسیم شد.
معاون شهردار تهران در آئین تجلیل از نویسندگان کتب تقریظ شده رهبر انقلاب اسلامی گفت:…
به گزارش سرمایه فردا، چرا به بهانه حفاظت از مناطق چهارگانه در جایی مانند میانکاله…
در استان گیلان فقط کل شالیزاری به صورت سنتی غرقابی میشوند، بدون اینکه مدیریت بر…
شاخص بورس در پایان معاملات امروز، یکشنبه، بازار سهام، به محدوده ۲ میلیون و ۳۳۱…
به گزارش سرمایه فردا، چه کسی می توانست جنگلبانی که آموزش های اطفاء حریق را…
معاملات بازار ارز توافقی با هدف کاهش فاصله ارز دولتی و بازار آزاد آغاز شد.…