اصولگرایان در تقابل با ظریف
اصولگرایان در تقابل با ظریف

اصولگرایان در تقابل با ظریف هستند چون عامل شکست جریان خود در انتخابات ریاست‌جمهوری می‌دانند. از طرف دیگر روابط قبلیش با آمریکا را مخالف منافع ملی می‌دانستند.

به گزارش سرمایه فردا، محمدجواد ظریف را شاید بتوان از جمله افرادی دانست که در دهه گذشته یک‌تنه بار هجمه‌هایی را که درخور خود نمی‌داند به دوش کشید، اما هرگز قهر نکرد و همیشه به عنوان یک سیاستمدار و دیپلمات تا آنجا که می‌توانست برای کمی اصلاح قدم برداشت.

پس از پایان هشت سال ریاستش بر وزارت خارجه، با روی کار آمدن دولت سیزدهم، احتمالاً بسیاری از منتقدانش گمان می‌کردند که او به پایان حیات سیاسی‌اش نزدیک می‌شود.

در جریان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری نقش وزیر سابق پررنگ‌تر شد و کم‌لطفی است اگر بگوییم که در رئیس‌جمهور شدن مسعود پزشکیان نقش موثر نداشت، موضوعی که اصول‌گرایان و تندروها چندان نپسندیدند.

آنها بر این باورند که کمک‌های ظریف برای مطرح شدن پزشکیان زیاد بود و او نباید تا این حد پیش می‌رفت. بنابراین به ظریف حمله می‌کنند تا با حذف او باعث تضعیف پزشکیان شوند، زیرا آن‌طور که مشخص شده است، هدف، تضعیف پزشکیان و برنامه‌های اوست.

ظریف با تمام توانش برای حمایت از پزشکیان به میدان آمد تا نگذارد سال‌ها حضور تندروها و خالص‌سازان مجدداً تکرار شود.

ظریف گفته است، «فرض کنید من این روزها (انتخابات چهاردهمین ریاست‌جمهوری) از خودم مایه نگذاشته بودم. من این آبرو را برای کی می‌خواستم؟ به قول بعضی‌ها مگر می‌خواستم این آبرو را ترشی بیندازم؟»

آن‌طور که حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، تحلیلگر سیاسی و عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس می‌گوید، در درجه اول، شخص مسعود پزشکیان است که باید زمام امور را در دست گرفته و سخنگوی اصلی دولتش در قبال رفقا و رقبا شود.

پزشکیان باید سعی کند که وفاق ملی به وجود آورد و چالش‌های گذشته را کنار بزند تا دنبال برنامه‌هایی برای آینده باشد.

دوران ظریف و برجام سپری شده و ما با دوران جدیدی مواجه هستیم که می‌توان آن را یک آنارشی بین‌المللی اعلام کرد. بنابراین مسعود پزشکیان باید به سمت تنش‌زدایی حرکت کند.

فراموش کنیم با جریانی مواجه هستیم که دولت سایه را تشکیل داده است. دولت سایه به مرحوم رئیسی هم رحم نکرد.

دولت سایه برای تمام مناصب سیاسی کشور حتی رهبری هم برنامه دارد؛ هرچند این جریان را باید از ریشه، از ۱۳ میلیون نفر مردمی که رای دادند جدا کرد.

عبور از ظریف پس از شکست برجام

خیلی از این افراد جوانان خالص و مخلصی هستند که واقعاً منافع ملی برایشان مهم است اما در شرایطی قرار گرفته‌اند که چون تمام جریان صاحب قدرت امروز، پشت آقای جلیلی جمع شده بودند، جذب آن شدند.

اما پزشکیان نباید اجازه دهد که همین جوانان با دولت او دچار چالش جدید شوند. زیرا این جوانان (۱۳ میلیون رای به جریان تندرو) می‌توانند پشتوانه‌ای برای دولت آینده باشند.

شاید این حجم از حمله و تازاندن در میان افکار مختلف به این دلیل است که برخی سخنان مطرح‌شده شفافیت لازم را ندارند، بنابراین جریان سایه می‌تواند از آن بهره‌برداری منفی کند.

رئیس‌جمهور باید هفته‌ای یک‌ بار به مردم توضیح دهد که اگر جریان تندرو پیشنهاد سازنده‌ای داشته باشد می‌پذیرد، اما در صورت اینکه هدف تصفیه‌حساب یا تضعیف کابینه باشد اتهامات دروغ است و مردم نباید به سخن آنها وقعی بنهند.

اصولگرایان در تقابل با ظریف هستند چون عامل شکست جریان خود در انتخابات ریاست‌جمهوری می‌دانند. از طرف دیگر روابط قبلیش با آمریکا را مخالف منافع ملی می‌دانستند./تجارت فردا