آخرین اخبار

افول صندوق ذخیره فرهنگیان

به گزارش سرمایه فردا، وزیر آموزش و پرورش رییس صندوق ذخیره فرهنگیان بازوی مالی این  وزارت خانه نان  را تغییر داد و معاون این صندوق با حفظ سمت به سرپرستی آن شد.

مدیریت صندوق ذخیره فرهنگیان با بیش از ۱۰۰ شرکت حتی یک سال هم نمیتواند عمر کند و به مثابه محله بر و بیا مدیران در حال آمد و رفت هستند. پس از هر تغییر در دولت راهبردهای بنگاه داری که متاسفانه قائم به فرد هستند نیز تغییر میکند.

این صندوق در پایگاه اطلاع رسانیش مدعی شده که اول یک بنگاه بزرگ اقتصادی است و دوم در حوزه های مطمئن اقتصادی سرمایه گذاری کرده که نتیجه آن سود آوری برای معلمان است.

صندوق ذخیره فرهنگیان شرکت های هواپیمایی، پتروشیمی، روغن نباتی، واگن سازی، بیمه، معدن، ساختمان سازی و بانک دارد که مجموع آنها بیش از ۱۰۰ شرکت است. ولی اینهمه اسم و رسم برای هلدینگهایش نظیر پترو فرهنگ، بانک سرمایه و بیمه معلم آن چیزی که دست آخر به معلمین رسیده در سال گذشته ۵ همت سود داشته است در حالی که یک شرکت مانند فولاد مبارکه بیش از دویست  همت سودآوری داشته است. یعنی سودی معادل ۵ درصد شرکت فولاد مبارکه و شاید ۲ درصد هلدینگ خلیج فارس.

در قلب پتروشیمی جم شرکتی قرار دارد به نام جم پیلن و در یک بخش کوچک اهواز شرکتی قرار دارد به نام فولاد اکسین. هر دو آنها سود بیشتری از کل صندوق ذخیره فرهنگیان در سال گذشته خلق کرده اند.

صندوق ذخیره فرهنگیان واگذار شود

کاظمی وزیر آموزش و پرورش بای در نظر بگیرد: اول اینکه کل صندوق را یکجا بفروشد و صلواتی بفرستد و در کاری که به آن تخصصی ندارد و نباید هم داشته باشد ورود نکند. با سرمایه بدست آمده از فروش صندوق ذخیره فرهنگیان بخش کوچکی از سهام شرکتهایی مانند ملی مس یا استارتاپ های بزرگ را بخرد و بجای بنگاه داری در پایان مجامع آن شرکتها شرکت کند و سود سهامداری خود را دریافت کند.

سود سهام را در بین معلمین بازنشسته تقسیم کند. اگر آموزش و پرورش تدبیر داشت که یک هلدینگ پتروشیمی با تک محصول متانول تاسیس نمیکرد که یک پروژه کیانش سالهاست در حال خاک خوردناست. گر در این سالها بجای مبلغ کسر شده صندوق ذخیره فرهنگیان،طلا میخرید امروز میتوانست بدون نگاه صدقه ای دولت در جایی به مراتب بالاتر در زمینه رفاهی قرار گیرد

دوم اموال معلمان در بانک سرمایه برا از دستگاه قضایی مطالبه کند. سوم اینکه از عنوان چالش برانگیز نماینده وزیر در صندوق بپرهیزید و سریعا حکم صادره چند روز قبل خود را باطل نمایید و مدیریت موازی را پایان دهید و کار را به رییس صندوق تحت راهبری هیئت مدیره بسپارید.

modir

Recent Posts

رالی صعودی ایران‌خودرو؛ تحلیل شرایط فعلی و یادآوری تجربیات گذشته

تجربه گذشته، به‌ویژه در زمستان ۱۳۹۸، نشان می‌دهد که ایران‌خودرو توانسته بود پس از یک…

10 ساعت ago

افزایش سرمایه با صرف سهام: حفظ ارزش سهام شرکت‌ها

روش صرف سهام در افزایش سرمایه به شرکت‌ها کمک می‌کند که با جذب منابع مالی…

11 ساعت ago

قیمت بنزین و ناترازی‌های اقتصادی؛ مسیر دشوار پیش‌روی اقتصاد ایران

یارانه سنگین ۴۰ هزار تومانی دولت برای هر لیتر قیمت بنزین و ناترازی‌های گسترده در…

16 ساعت ago

چالش‌های صنایع ایران و راهکارها برای آینده

از صنعت دارو و خودروسازی تا روانکارها، تأثیر قیمت‌گذاری دستوری بر اقتصاد ایران غیرقابل‌انکار است.…

16 ساعت ago

آیا برنامه هفتم توسعه اقتصاد ایران را شفاف‌تر و رقابت‌پذیرتر کند؟

تورم تولیدکننده صنعتی در پنج سال اخیر ۷۰ درصد جهش داشته است. با برنامه‌ریزی برای…

16 ساعت ago

بودجه سال ۱۴۰۴: چالش‌ها، ابرتورم و چشم‌انداز اقتصادی ایران

بودجه سال ۱۴۰۴ با رویکردی شفاف و واقعی‌تر نوشته شده است، اما کسری ۳۵۰ همتی،…

1 روز ago