معاملات هیجانی در صندوق‌های سرمایه‌گذاری؛ چالش‌ها و پیامدها برای بازار سرمایه

معاملات هیجانی در صندوق‌های سرمایه‌گذاری؛ چالش‌ها و پیامدها برای بازار سرمایه

صندوق‌های سرمایه‌گذاری با شایعات پیرامون کارمزدها و معاملات هیجانی، بار دیگر به کانون توجه معامله‌گران تبدیل شده‌اند. رفتارهای هیجانی و عدم شفافیت سیاست‌های اقتصادی، روند کلی بازار سرمایه را با چالش‌های تازه‌ای روبه‌رو کرده است

به گزارش سرمایه فردا، کارمزد پایین‌تر خرید و فروش واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی نسبت به سهام، یکی از دلایل اصلی اقبال معامله‌گران روزانه به این ابزارهاست. با افزایش ارزش معاملات صندوق‌ها، کارگزاری‌ها مدت‌هاست پیگیر افزایش کارمزد این معاملات هستند. امروز، خطای نرم‌افزاری یکی از کارگزاری‌ها در محاسبه کارمزد، شایعه افزایش کارمزد صندوق‌ها را ایجاد کرد و فشار فروش شدیدی به صندوق‌های اهرمی وارد شد. با این حال، به‌صورت رسمی تغییری در کارمزدها رخ نداده و این شایعه ناشی از همان خطای نرم‌افزاری بوده است.

معاملات هیجانی در صندوق‌های اهرمی

در هفته‌های اخیر، معامله‌گران روزانه با صف خرید صندوق‌های اهرمی، قیمت آن‌ها را بدون رشد NAV افزایش دادند و حباب منفی را به حباب مثبت تبدیل کردند. با خبر استیضاح همتی، این خریداران به فروشندگان هیجانی تبدیل شدند و فشار فروش شدیدی ایجاد کردند. این سبک معاملات، نه‌تنها به معامله‌گران روزانه آسیب می‌زند، بلکه کلیت بازار را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. تا زمانی که ابهامات بورس برطرف نشود، این رفتارهای هیجانی ادامه خواهد داشت.

پیش‌بینی نرخ ارز و تأثیر بر صنایع

بر اساس گزارش‌ها، میانگین نرخ ارز در سال آینده حدود ۱۲۵ هزار تومان پیش‌بینی می‌شود.

  • سناریوی اول: فاصله ۵۰ درصد میان دلارها، نرخ توافقی را به ۸۳ هزار تومان می‌رساند.
  • سناریوی دوم: فاصله ۴۰ درصد، نرخ توافقی را به ۹۰ هزار تومان می‌رساند.
  • سناریوی سوم: فاصله ۳۰ درصد، نرخ توافقی را به ۹۶ هزار تومان می‌رساند.

برای صنایع مهم بازار پس از مجامع، نسبت P/E حدود ۴.۳ واحد برآورد می‌شود که ارزش‌گذاری جذابی است. سرمایه‌گذاری در صندوق‌های بخشی سیمانی و پتروشیمی توصیه می‌شود، اما صندوق‌های فولادی پیشنهاد نمی‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *