سامان نظری، رئیس اتاق بازرگانی گیلان، در نشست با رسانههای اقتصادی کشور با اشاره به موقعیت جغرافیایی ممتاز گیلان و مزیتهای متعدد این استان، بر پتانسیل بالای آن برای توسعه صادرات غیرنفتی به کشورهای عضو اوراسیا تاکید کرد.
نظری با اشاره به محصولاتی مانند برنج، چای، زیتون، گیاهان دارویی، بادامزمینی، سبزیجات، آبزیان و کیوی به عنوان محصولات منحصربهفرد و باکیفیت گیلان، افزود این استان از دیرباز مرکز تجارت با روسیه و سایر کشورهای عضو اوراسیا بوده و با توجه به اشتراکات سیاسی، آشنایی با فرهنگ تجاری و سازوکارهای اداری این کشورها، امکان گسترش تجارت خارجی با آنها وجود دارد.
وی با استناد به آمار گمرک، سهم ناچیز ایران از بازار وارداتی ۴۱۹ میلیارد دلاری اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا (تنها ۰.۴ درصد) را یادآور شد و گفت: از مجموع واردات کالای این کشورها، حدود ۴۳ میلیارد دلار مربوط به محصولات کشاورزی و غذایی است که با توجه به نیاز وارداتی روسیه به این محصولات، گیلان میتواند از این فرصت استفاده کند.
نظری همچنین به صادرات ۳۹۰ میلیون دلاری کالا از گمرکات گیلان به ۵ کشور عضو اتحادیه در ۱۰ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ اشاره کرد که ۲۴ درصد از کل صادرات ایران به این کشورها را شامل میشود.
رئیس اتاق بازرگانی گیلان در ادامه، رفع موانع داخلی مانند پیشبینیناپذیری قوانین اقتصادی، فرسودگی ناوگان حملونقل و چند نرخیبودن ارز و همچنین رویکرد خارجی رفع موانع تجاری را ضروری دانست. وی توافقنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را فرصتی برای رونق تجاری کشور خواند و بر لزوم پرهیز از اعلام چشماندازهای دور از دسترس و ارائه راهکارهای غیر واقعی تاکید کرد.
پسانداز و مدیریت مالی، اولین قدم برای خروج از چرخه فقر و ورود به مسیر…
با توجه به انباشت کالاها در بنادر، زمانبر بودن ترخیص و تعدد سازمانهای دخیل، ضروری…
ایران تلاش کرده با پیشنهادهای اقتصادی، زمینه پذیرش برخی شروط را فراهم کند، اما در…
بررسی آمارها نشان میدهد که اقتصاد ایران در حال ورود به دورهای پرتلاطم است که…
پروژه های نهضت ملی مسکن پس از گذشت چند سال، با چالشهای متعددی نظیر تأخیر…
صادرات ایران در مسیر رشد با چالشهای اساسی روبهرو است؛ از خامفروشی منابع طبیعی گرفته…