به گزارش سرمایه فردا، ابوالفضل کدخدازاده مدیرعامل تسفا با اشاره به مزیت رقابتی اقتصادی سازههای فولادی اظهار داشت: ظرفیت صادرات سازههای فولادی در ایران به وفور وجود دارد.
ابوالفضل کدخدازاده مدیرعامل تسفا با اشاره به مزیت رقابتی اقتصادی سازههای فولادی اظهار داشت: ظرفیت صادرات سازههای فولادی در ایران به وفور وجود دارد، در مورد مزیتها نیز امروزه ایران در منطقه جزو تولیدکنندگان برتر فولاد است از طرفی رقیبی در سازههای فولادی نداریم چون در حد استاندارد جهانی تولید میکنیم.
وی ادامه داد: صادرات فولاد خام از ارزآورترین محصولات است، صادرات فولاد تنی ۶۰۰ دلار و صادرات سازههای فولادی تنی ۲ هزار دلار یعنی سه برابر انجام میشود که دلیل آن این است که در ایران سازههای فولادی از صنوفی است که ضریب اشتغال بالا دارد، نیروی انسانی در کشور ارزان است، در تولید سازههای فولادی از انرژی برق استفاده میکنیم که در کشور ما ارزانتر است، همچنین ظرفیت کارخانهها در سطح کشور زیاد و پراکنده است و نکته دیگر اینکه دانشی کشور در این زمینه از نظر استاندارد و ضوابط همتراز با دنیا است.
مدیرعامل تسفا با اشاره به صادرات به ۲۷ کشور حاشیه کشور خاطرنشان کرد: امروزه ترانزیت و هزینه حمل کالا مهم است و کارخانههای مازندران و خراسان میتوانند کشورهای سی آی اس را پوشش دهند، در غرب کشور ۱۴۰۰ کیلومتر با عراق داریم، کارخانهها در خوزستان و فارس میتوانند کشورهای حاشیه خلیج را پوشش دهند.
کدخدازاده سپس گفت: چنین نمایشگاههایی در جهت انسجام است تا با همافزایی سرعت صنعتی سازی را توسعه دهیم؛ در حال حاضر همافزایی خوب است اما جای کار دارد تا تولیدکنندگان سازههای فولادی زیر چتر انجمن قرار گیرند، چراکه تشکل شناسنامه واحدها است و از نظر حقوقی یا صنفی مشکلات را پیگیری میکند.
وی تاکید کرد: بعضا به مقوله تعاونی نگاه مثبتی وجود ندارد و بیشتر به عنوان تعاونی توزیع و یا مسکن شناخته میشود اما تعاونی توسعه سازه فولاد ایرانیان سهامی عام است و از نظر تعداد سرمایهداران و برنامهها پیشرفت خوبی داریم؛ ۷۵ درصد اقتصاد ژاپن برگرفته از تعاونی است، در کشور ما قرار بود که در چشمانداز سال ۱۴۰۲ سهم تعاونی به ۲۵ درصد برسد اما اکنون سهم تعاونی ۴ درصد است.
تسهیلگری دولت شرط حضور فعالانه ایران در بازارهای جهانی است
در ادامه این پنل، علی مدحت عضو هیئتمدیره تعاونی توسعه سازهفولاد ایرانیان در پنل سازههای فولادی و فرصتهای صادرات کالا و خدمات”، با اشاره به چالشهای حوزه صادرات اظهار داشت: شرکتهای ایرانی بهویژه در حوزه فنی مهندسی از ظرفیتهای صادراتی بسیار بالایی برخوردار هستند.
وی بیان کرد: با وجودی که شرکتهای ایرانی حضور فعالی در بازارهای جهانی و منطقهای دارند و با رعایت استانداردهای اروپایی و آمریکایی با شرکت بزرگ در سطح جهانی رقابت میکنند، اما رفتارهای صادراتی در سالهای اخیر به دلیل وجود تحریمها قدری موضوع چالش و رقابتپذیری شرکتها را تحت تأثیر قرار داده است.
عضو هیئتمدیره تعاونی توسعه سازهفولاد ایرانیان سپس افزود: بالغ بر ۳۰ درصد تولیدات ما در حوزه صادرات است اما متاسفانه وجود ارز چند نرخی چالش عمده در این زمینه است که آغاز بزرگ به حوزه اقتصاد است و این انتقاد متوجه دولت، مجلس و بانک مرکزی است که با ایجاد ارز چند نرخی، رانت و فساد در کشور را ایجاد میکنند.
مدحت ادامه داد: الزام دولت برای خود اظهاری تعهدات ارزی، موانعی را پیشروی شرکتهای بزرگ ایجاد کرده که سبب شده بسیاری از این شرکتها صادرات را رها کنند.
وی با بیان اینکه دیپلماسی اقتصادی ایران بسیار ضعیف است، تصریح کرد: رایزنها و سفرای اقتصادی ما صرفاً مشغول امورات سیاسی هستند و از مسائل اقتصادی فارغ شدهاند و در بسیاری از کشورها حمایت مورد انتظار برای توسعه صادرات وجود ندارد، بنابراین لازم است ظرفیت دیپلماسی اقتصادی ایران افزایش پیدا کند تا اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.
عضو هیئتمدیره تعاونی توسعه سازهفولاد ایرانیان سپس افزود: با وجود چالشهای پیشرو، شرکتهای ایرانی از دنیا عقب نیستند و بهویژه در یک دهه اخیر با ورود شرکتهای دانشبنیان، آمادگی برای صادرات افزایش پیدا کرده که تداوم این امر مستلزم تسهیلگری بیشتر دولت است.
مدحت خاطرنشان کرد: در دنیا اصل بر فروش نیست، صادرات افتخار نیست؛ بلکه خدمات است که ارزش افزوده و وفاداری ایجاد میکند، اما اشکال اساسی که در ایران وجود دارد اینکه به خدمات پس از فروش که رضایت را برای مشتری ایجاد میکند، اهمیت داده نمیشود، لذا لازم است با تغییر در این رویکرد، رفتار صادراتی حرفهای را اصلاح کرد.
استودیو سازه های فولادی به منظور بررسی چالشها و فرصتهای صنعت فولاد کشور به همت موسسه محتواک و شرکت تعاونی توسعه سازه فولاد ایرانیان برگزار شد.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا