سیگنال پالایشی ها توسط روسیه و عربستان صادر شد

سیگنال پالایشی ها توسط روسیه و عربستان صادر شد

قیمت نفت به بالای ۹۰ دلار رسیده و با توجه به اینکه فصل سرما را پیش رو داریم و بزرگان نفتی کاهش تولید داده اند می توان ادعا کرد که سیگنال پالایشی ها توسط روسیه و عربستان صادر شده است.

به گزارش سرمایه فردا، در چند روز اخیر موضوع افزایش صادرات نفت و همچنین تغییر نرخ تسعیر ارز پتروشیمی ها و فرآورده های نفتی باعث بروز تحلیل های جدیدی برای گروه پالایشی و پتروشیمی در بورس شده است.

اما آینده گروه پالایشی در بورس به کجا ختم می شود؟ با توجه به اینکه قیمت‌های آتی نفت برنت به ۹۱ دلار در هر بشکه رسید، احتمالا بار دیگر به بالای ۱۹۰ دلار خواهد رسید، زیرا روز گذشته عربستان قیمت نفت برای مشتریان آسیایی خود را افزایش داده است.

ادامه کاهش تولید نفت توسط عربستان و روسیه منجر می شود بار دیگر قیمت نفت به بالای ۱۰۰ دلار برود حالا سرمایه‌گذاران منتظر داده‌های کلان اقتصادی هستند تا برای آینده سرمایه گذاری خود در بورس و گروه پالایشی تصمیم بگیرند

چند روز پیش رییس جمهور آمریکا هشدار داده بود که ادامه کاهش تولید نفت توسط عربستان و روسیه منجر می شود بار دیگر قیمت نفت به بالای ۱۰۰ دلار برود حالا سرمایه‌گذاران منتظر داده‌های کلان اقتصادی هستند که می‌تواند نشان دهد آیا نرخ‌های بهره در ایالات متحده و اروپا بیشتر خواهد شد و پیامدهای آن بر تقاضای نفت چه خواهد بود. اما به نظر می رسد که سیگنال پالایشی ها توسط روسیه و عربستان صادر شده است.
در حال حاضر بهای معاملات آتی ماه آینده نفت خام برنت با ۳۶ سنت افزایش به ۹۱ دلار در هر بشکه  رسیده، در حالی که قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در ماه اکتبر با ۴۳ سنت افزایش به ۸۷.۷۴ دلار رسیده و این همان چشم انداز تورمی است.
در واقع پس از آنکه عربستان سعودی و روسیه اعلام کردند که کاهش داوطلبانه عرضه خود را تا پایان سال جاری میلادی به میزان ۱.۳ میلیون بشکه در روز تمدید خواهند کرد، قیمت برنت از هفته گذشته روندی صعودی گرفت و وارد کانال ۹۰ دلار شد و حالا درآمد نفتی شرکت های پالایشی ایران هم رفته رفته افزایش می یابد و در زمستان به اوج خود می رسد.

چشم انداز میان مدت نفت
چشم انداز میان مدت نفت تثبیت قیمت در محدوده ۱۰۰ دلار است و از طرف دیگر ‌وقتی چین آمارهای اقتصادی بهتری را گزارش دهد به معنای افزایش تقاضای نفت توسط این کشور است و کاهش تولید اوپک پلاس نیز عامل کلیدی پشت حرکت صعودی بازار است.

اوپک پیش بینی افزایش تقاضای ۲.۲۵ میلیون بشکه  برای سال آینده  را همچنان ثابت نگه داشته در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی به دلیل رکود اقتصادی در جهان اعلام کرده که تقاضا بیشتر از یک میلیون بشکه افزایش نخواهد یافت حالا باید منتظر ماند و دید که آیا غول اقتصادی یعنی چین از خواب بیدار می شود؟

در همین حال، بانک مرکزی اروپا تصمیم خود را در مورد نرخ بهره روز پنجشنبه اعلام خواهد کرد. کمیسیون اروپا روز دوشنبه پیش‌بینی کرد که رشد منطقه یورو در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ کندتر از پیش‌بینی‌های قبلی باشد.
  رویترز اعلام کرده انتظار می رود ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به روزهای پایانی شهریور حدود ۲ میلیون بشکه کاهش یابد و آژانس بین المللی انرژی و سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک گزارش های ماهانه خود را به زودی منتشر خواهند کرد که پیش بینی ها بر کاهش تولید تاکید دارند.
در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی ماه گذشته به دلیل شرایط بد اقتصاد کلان رشد تقاضای نفت در سال آینده را به یک میلیون بشکه در روز کاهش داده است و اوپک پیش بینی افزایش تقاضای ۲.۲۵ میلیون بشکه  برای سال آینده  را همچنان ثابت نگه داشته است حالا باید دید که رکود اقتصادی منجر به صحت ادعای آژانس بین‌المللی انرژی می شود و اوپک هم تولید خود را کاهش می دهد یا اینکه تقاضای بازار بیشتر از پیش بینی آژانس انرژی خواهد بود و اوپک با حفظ تولید باعث جهش قیمت ها می شود.

در شش ماهه گذشته ایران بیشترین صادرات را به چین داشته در حالی که اقتصاد این کشور با تورم منفی و رکورد مواجه بوده است و خبرها حکایت از این دارد که چین ذخیره سازی نفت را آغاز کرده تا با چالش زمستان سال گذشته روبرو نشود شاید هم پیش بینی کرده در ماه های آینده با رشد زی تقاضا و تولید کالا همراه می شود به همین دلیل به سوخت بیشتری نیاز دارد.

گزارش سودسازی شرکت های پالایشی ایران هم تایید می کند که نفت بیشتری فروخته اند و ادامه این روند در ماه های آینده باعث می شود این شرکت ها بار دیگر به سقف تاریخی خود نزدیک شوند و لیدر بورس شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *