عملکرد و سوددهی شرکت‌های بورسی 

عملکرد و سوددهی شرکت‌های بورسی 

بررسی سوددهی شرکت‌های بورسی مهمترین عامل برای تعیین وضعیت بورس در ماه‌های آینده خواهد بود. در این گزارش به جزئیات پرداخته شده است.

به گزارش سرمایه فردا، در این مقاله، به بررسی عملکرد و سوددهی شرکت‌های بورسی می‌پردازد. این گزارش حاوی نکات کلیدی از عملکرد شرکت‌های مختلف در صنعت فولاد و پتروشیمی است و تحلیل‌های دقیق و جزئی از وضعیت مالی و تولیدی آن‌ها ارائه می‌دهد.
این تحلیل‌ها به کمک اطلاعات جمع‌آوری شده از گزارش‌های مالی و اظهارات مدیران ارشد شرکت‌ها انجام شده است. هدف این مقاله، ارائه دیدگاهی جامع و دقیق از وضعیت فعلی و سوددهی شرکت‌های بورسی به سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان به این صنایع است.

عملکرد نمادهای مختلف بورسی

سوددهی شرکت‌های بورسی فولادی‌

  • فملی: بهترین فروش‌های فصلی را رقم زده است و می‌تواند سود ۱۰۰ تومانی بسازد. سی و هفت درصد فروش آذرماه صادراتی بوده و بلوک فملی به صورت نقد به فروش گذاشته می‌شود.
  • فباهنر: با رشد نرخ ارز توافقی، همچنان فروش‌های خوبی ثبت می‌کند و سود امسال ۱۲۰-۱۲۵ تومان خواهد بود.
  • فسپا: نرخ‌های فروش همگرایی با نرخ ارز ندارد و در پاییز ضعیف‌تر از مشابه عمل کرده است.
  • فپنتا: با افزایش چهار و نیم درصدی نرخ فروش نسبت به ماه قبل، فروش‌های بسیار عالی ثبت کرده و می‌تواند گزارش دوازده ماهه خوبی ارسال کند.
  • فصبا: سال مالی این شرکت تمام شده و فروش از موجودی به صورت سنگین انجام داده و می‌تواند سود ۷۰ تومانی شناسایی کند.
  • فرآور، فاسمین، کیمیا: این شرکت‌ها باید فروش از موجودی انجام دهند و فعلاً قیمت روی بواسطه ارز توافقی خوب است.
  • هرمز: حجم فروش‌های این شرکت به سطح قابل قبولی رسیده است.
  • فخوز: از ارز توافقی سود می‌برد ولی در محصولات با مشکل عدم رقابت مواجه است که به محدودیت‌های برقی و گازی در صنایع فلزی مرتبط است.
  • فولای: فروش فصلی بسیار خوبی داشته و نرخ‌های فروش رشد حلزونی داشته اما به نظر می‌آید جزو گزارش ۹ ماهه خوب باشد.
  • فولاژ: جزو گزارش‌های خوب فصلی است و می‌تواند گزارش ۹ ماهه خوبی داشته باشد. نرخ‌های فروش تحت تأثیر ارز توافقی خوب افزایش یافته است.
  • کاوه: نرخ‌ها بهتر شده اما مشکل تولید دارد و شرکت با محدودیت مواجه شده است.
  • فجر: گزارش خوبی داشته و نرخ‌ها بهتر شده اما مواد اولیه شرکت وارداتی است.

سوددهی شرکت‌های بورسی مختلف

  • پیش راه‌اندازی واحد اوره هنگام: در صورت برطرف شدن مشکل پیش آمده برای راکتور شرکت، تولید اوره از اوایل سال آینده شروع می‌شود. هزینه‌های استهلاک و جذب نشده بالایی در سال اول راه‌اندازی دارد و برای سال ۴۰۴ از این محل سودی لحاظ نشده است.
  • تامین یوتیلیتی: یوتیلیتی شرکت پتروشیمی نوری از یوتیلیتی مرکزی شرکت دماوند تامین می‌شود و صرفا آب کولینگ توسط خود پتروشیمی هنگام تهیه می‌شود.
  • پروژه شیرین‌سازی برش سنگین: تا شهریورماه سال جاری پیشرفت ۸۶ درصدی داشته و چنانچه در سال آینده وارد مدار تولید شود، بر اساس محدوده قیمتی برآوردی برای نفت گاز ۲۵۰۰ و ۱۰ ppm در سال آینده، منجر به بهبود ۱٫۷۴ دلاری نرخ برش سنگین در هر بشکه یا معادل ۱۳٫۸ دلار در هر تن خواهد شد.
  • افزایش سرمایه: شرکت پتروشیمی نوریدر سال جاری ۵۶۶ درصد افزایش سرمایه از محل انباشته خواهد داشت.
  • ارزش بازار نوری: با ارزش بازار ۱۹۶ همتی پیش‌بینی می‌شود ۳۰ همت سود بسازد. نسبت P/E سهم ۶٫۵ می‌شود و برآورد سود ۱۴۰۴ نیز ۳۶٫۸ همت است که نسبت P/E با کسر سود امسال ۴٫۵ می‌شود.
  • بازده یک ساله: ۶۴ درصد و بازدهی پنج ساله ۲۸٫۵ برابر است.

خلاصه مطالب مهم کدال

  • هجرت: پاییز خوب بود. سه فصل اخیر به ترتیب ۱۱۴، ۱۲۶ و ۱۶۶ تومان ساخته و مجموعا با ۱۵ درصد رشد ۴۰۶ تومان. PE~7. حاشیه سود فصول اخیر ۱۰ درصد و میانگین پنج ساله ۱۲ درصد که بنظر می‌رسد فصول آتی به میانگین بلندمدت بازگردد. امسال می‌تواند حداقل ۶۰۰ بسازد و PE با گزارش زمستان به ۵٫۹ برسد. سال بعد هم براحتی ۷۵۰ در دسترس است و با لحاظ تقسیم سود ۷۰ درصد بعد مجمع کف PE~4 آینده نگر خواهد داشت.
  • بترانس: بابت تامین مالی خرید مواد اولیه (مفتول مسی) ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق ۲۳ درصد ۴ ساله منتشر کرد. اقدام شرکت برای انتشار اوراق و خرید مفتول بسیار درست و بجاست. مشتری اصلی شرکت، شرکت‌های برق منطقه‌ای هستند و ۲۰ درصد هم صادرات دارد. با توجه به سرمایه‌گذاری سنگین در حوزه تولید و توزیع برق، بنظر می‌رسد این بخش از اقتصاد همچنان جذاب باشد.
  • غاذر: تو مجمع از تجدید ارزیابی خبر داده. شرکت ۷۹۶۰۰ متر زمین تو کیلومتر ۲۴ جاده تبریز با بهای تمام شده تقریبا صفر دارد. محاسبات اولیه جذابیت خاصی را برایش نشان نمی‌دهد.
  • نکات کنفرانس فخاس: برنامه افزایش صادرات نیمه دوم و شناسایی سود تسعیر، از دست رفتن یک همت سود ۶ ماهه اول بعلت ناترازی، صادرات بیشتر به کشورهای حوزه CIS، واحد ۲٫۵ میلیون تنی کنستانتره از سال ۱۴۰۴ تست و ۱۴۰۵ وارد مدار خواهد شد.
  • پارسان: ۷۳۰ میلیون دلار عدم النفع قطعی گاز سه سال گذشته بوده. احتمالا منظور تلفیقی بوده. شرکت امسال ۵۹٫۴ همت سود تلفیقی داشته و در ۱۲ ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۳ دلار نیما حدود ۴۱۰۰۰ تومان بوده. کل سود تلفیقی شرکت ۱٫۴ میلیارد دلار بوده و عدم النفع پارسان در سه سال حدود ۵۰ درصد سود امسالش بوده. بعبارتی شرکت هر سال معادل دو ماه کامل امکان فعالیت و سودسازی نداشته.
  • مدیرعامل زاگرس: درباره نرخ نامه یوتیلتی گفته در حال برگزاری جلسات برای تعیین نرخ‌های جدید هستند. نرخ گذاری مطلوب زاگرس بهای تمام شده یوتیلیتی به اضافه سود تجاری متعارف است.
    • به نظرم این شیوه خیلی هم دور از منطق نیست. فقط سود تجاری متعارف چقدر است؟ حاشیه سود ناخالص پنج سال گذشته مبین ۲۴ درصد بوده و احتمالا عدد متعارف حداقل ۱۵ درصد و حداکثر ۲۵ درصد باشد (دعوای اصلی بین مبین و زاگرس است).
    • اما بفجر پنج سال گذشته حاشیه سود ۵۰ درصد داشته و مصرف کنندگان بفجر اکثرا هم گروه و زیرمجموعه‌های فارس هستند که شاید توافق آن‌ور راحت‌تر باشد.
  • مدیرعامل پارسان: از منتفی شدن ساخت سه پتروشیمی ستاره پارسیان، آریا و پالایشگاه ستاره سبز سیراف بعلت منابع ناپایدار خوراک خبر داد.
  • وبصادر: افزایش سرمایه ۲۶۲ درصد از تجدید تو مجمع تصویب شد. قیمت تئوریک بازگشایی ۶۱ تومان.
  • زاگرس: بعد از ۳۵ روز از توقف کامل فعالیت‌ها، فاز اول معادل نصف تولید شرکت وارد مدار شد.
    • درآمد تلفیقی سال مالی گذشته حدود ۸۶ همت یا ۲٫۶ میلیارد دلار بوده. لذا مبلغ قرارداد به اندازه شش درصد درآمد یک ساله گروه است.
  • کپشیر: مهر و آبان طی دو مرحله افزایش نرخ پشم شیشه گرفته جمعاً ۳۲ درصد. حالا مجددا افزایش نرخ ۱۵ درصد از ۸۰ به ۹۲ هزار تومان. شرکت طی ۳ ماه گذشته ۵۲ درصد افزایش نرخ گرفته، آن‌هم برای ۷۴ درصد فروش!
    • مرجع افزایش نرخ کمیسیون فروش شرکت است و علت هم تورم مواد اولیه. کمی شتاب این افزایش نرخ‌ها نگران کننده است.
  • رمپنا: گزارش ۶ ماهه تلفیقی منتهی به شهریور داد و تو سود اصلی و تلفیقی با ۸۷ درصد و ۵۱ درصد رشد، به ترتیب ۱۱۶ و ۳۵۱ تومان سود ساخته. PE~9.4 و قیمت ۱۵۳۳٫گزارش خوبیه و البته بخش اصلی سود و علت رشد سود سایر درآمدها ناشی از سود تسعیر ارز بوده‌است.
  • رمپنا: انعقاد قرارداد حفاری و تکمیل ۸ حلقه چاه در میدان نفتی سپهر به مبلغ ۱۶۰ میلیون دلار ۳ ساله.
  • شهر: بابت بند حسابرس گزارش ۶ماهه مربوط به ملک دنیای آرزو۲ گفته قرارداد را اقاله (فسخ) کرده و لذا ذخیره کاهش ارزش ۳۵۰ ملیارد تومانی منتفی شده است.
  • خریخت: بابت فروش محصولات چدنی به شرکت ایدم (۳۳ درصد فروش) افزایش نرخ ۲۰ درصد دریافت کرده. PE~25 و شرکت تابستان زیان ساخته‌است.

🔸 گزارش ۹ ماهه شرکت غشهد بسیار مطلوب بوده و حتی کمی بهتر از انتظارات ما نیز عمل کرده است. سه فصل اخیر به ترتیب ۲۹، ۱۶ و ۵۲ تومان و مجموعاً ۹۷ تومان، که نسبت به سال گذشته ۱۳۰ درصد افزایش یافته است. نسبت قیمت به درآمد نیز از ۱۱.۸ به ۶.۹ کاهش یافته است.حاشیه سود از ۵۰ درصد به ۴۸ درصد کاهش یافته، اما شرکت نسبت به انتظارات ما مالیات کمتری در نظر گرفته است. گزارش بسیار خوب و قابل پیش‌بینی بود.

🔹 شرکت فافق برای افزایش سرمایه ۴۹ درصد از محل انباشته و آورده، تعداد ۲۰۴ میلیون حق‌تقدم معادل ۱۷ درصد کل حق‌ها را جهت پذیره‌نویسی عرضه خواهد کرد.

🔸 خبهمن در گزارش ۹ ماهه با ۶۶ درصد رشد، ۳۳ تومان سود ساخته است. البته تقریباً تمام سود از فروش سرمایه‌گذاری‌ها به دست آمده و زیرمجموعه‌های آن ۹ ماهه نامطلوبی داشته‌اند.

🔹 شرکت کگل ۳۵ عدد دامپتراک را به صورت اجاره به شرط تملیک ۵ ساله با نرخ ۲۶ درصد به مبلغ ۳۰۵۰ میلیارد تومان به شرکت حگهر واگذار کرده است. به طور ساده، حگهر پول لازم برای خرید نداشته و کگل به عنوان شرکت مادر این تجهیزات را برای او خریده و هزینه آن را به صورت اقساط دریافت می‌کند. حگهر باید سالانه ۶۱۰ میلیارد تومان به کگل پرداخت کند، که حدود نیمی از سود سالیانه آن است. شرکت حگهر همچنین یک افسر ۵۱۲ میلیارد تومانی از محل آورده دارد که بیشتر آن صرف خرید واگن خواهد شد.

🔸 شرکت ولکار گزارش ۹ ماهه خود را ارائه داد که در سه فصل اخیر ۱۰، ۱۵ و ۴ تومان سود ساخته و مجموعاً ۲۹ تومان که نسبت به سال گذشته ۶۳ درصد افزایش داشته است. نسبت قیمت به درآمد تقریباً ۹.۶ است.

🔹 شرکت تپکو گزارش ۹ ماهه خود را ارائه داد که در فصول اخیر به ترتیب ۲، ۱۳ و ۳ تومان سود ساخته و مجموعاً ۱۷ تومان سود که ۸ برابر سال گذشته است. نسبت قیمت به درآمد تقریباً ۱۳ است. حدود ۶۰ درصد سود تابستان غیرعملیاتی بوده و همچنین هزینه‌های اداری تابستان نسبت به سایر فصول کمتر بوده است. در کل، عملکرد آن نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده، اما همچنان کافی نیست و در حال حاضر ریسک افزایش بهای تمام‌شده (مواد اولیه وارداتی) را نیز دارد.

🔸 شرکت ولتجار نیز گزارش خوبی ارائه داده است. در سه فصل اخیر به ترتیب ۱۱، ۲۵ و ۱۸ تومان سود ساخته و مجموعاً ۵۳ تومان که نسبت به سال گذشته ۱۰۷ درصد افزایش داشته است. نسبت قیمت به درآمد تقریباً ۹.۷ است. نکته جالب این است که سود عملیاتی شرکت در سه فصل اخیر به ترتیب ۳۸، ۴۲ و ۵۸ میلیارد تومان بوده و سود تابستان به دلیل سایر درآمدها بوده است. لذا گزارش پاییز از نظر عملیاتی بهترین گزارش سال جاری بوده است.

🔹 شرکت دعبید که در دعوای قضایی مالکان شرکت‌های دکوثر و دامین پیروز شده بود، اکنون با خرید سهام شرکت‌های امین سلامت بهاران، مالک ۱۴ درصد دامین و با خرید شرکت پیشرفت و فتح کوثر امین، مالک ۵۱ درصد دکوثر شده است. بهای تمام‌شده این سهام برای دعبید ۷۴۸ میلیارد تومان بوده، در حالی که قیمت روز این سهام ۲۳۱۵ میلیارد تومان (قیمت تابلو بدون محاسبه ارزش سیت) است.

🔸 شرکت لوتوس پیشنهاد افزایش سرمایه ۹۰ درصدی از ۵ به ۹.۵ همت از محل انباشته را مطرح کرده است. پیش‌بینی شرکت سود ۲.۷ و ۳.۴ همت برای امسال و سال آینده است که معادل نسبت قیمت به درآمد تقریباً ۴.۲ برای امسال و با پرداخت سود ۷۵ درصد طبق پیش‌بینی شرکت، برای سال آینده معادل نسبت قیمت به درآمد تقریباً ۲.۸ خواهد بود که قابل توجه است.

🔹 شرکت فلامی گزارش ۳ ماهه منتهی به آذر را ارائه داد و با ۲۳۴ درصد رشد ۱۷ تومان سود ساخته است. این بهترین عملکرد فصلی شرکت در یک سال اخیر بوده است. نسبت قیمت به درآمد تقریباً ۱۴ است.

🔸 شرکت تکیمیا گزارش ۹ ماهه خود را ارائه داد که در سه فصل اخیر به ترتیب ۱۱، ۸ و ۱۱ تومان سود ساخته و مجموعاً ۳۱ تومان که نسبت به سال گذشته ۶۶ درصد افزایش داشته است. نسبت قیمت به درآمد تقریباً ۴.۶ است. از نظر عملیاتی مشابه تابستان بوده، اما با بازگشت هزینه‌های عمومی و اداری سود بیشتر از تابستان بوده است. احتمال تقسیم سود ۷۰ درصد دارد و شرایطش خوب است.

🔹 شرکت دتماد پیشنهاد افزایش سرمایه ۱۶۲۲ درصدی (۲۹۰ درصد از محل انباشته، ۹۸ درصد از محل آورده و ۱۲۳۴ درصد از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها) را جهت اجرای طرح توسعه مطرح کرده است که پس از بهره‌برداری کامل در سال ۱۴۰۵ موجب افزایش ۲۵ درصدی سود شرکت خواهد شد. پیش‌بینی شرکت سود ۷۱۷ میلیارد تومانی برای سال جاری معادل نسبت قیمت به درآمد تقریباً ۸.۵ و ۱۲۹۶ میلیارد تومانی برای سال آینده است که با در نظر گرفتن تقسیم سود ۷۰ درصد معادل نسبت قیمت به درآمد تقریباً ۴.۳ خواهد بود که قابل دسترسی است.

🔸 شرکت توسن ثبت افزایش سرمایه ۶۷ درصدی از محل انباشته را به انجام رسانده است.

🔹 شرکت خشرق پیشنهاد افزایش سرمایه ۷۷ درصدی از محل انباشته از ۲۴۳ به ۴۳۱ میلیارد تومان جهت اجرای پروژه افزایش ظرفیت محصولات تارا را مطرح کرده است.  طرح توسعه با ماشین‌آلات قبلی شرکت انجام شده و افزایش سرمایه جهت سرمایه در گردش هزینه خواهد شد. شرکت اهرم بالایی دارد و پیش‌بینی می‌کند حاشیه سود با اجرای طرح توسعه افزایش یابد.پیش‌بینی شرکت سود ۱۱۲ و ۳۱۱ میلیارد تومانی برای امسال و سال آینده است. شرکت گزارشاتش منظم نیست و سود را در زمستان شناسایی می‌کند. به هر حال، معتقدم سود امسال بیشتر از این مقدار است و البته به خاطر اهرم بالا خطای پیش‌بینی نیز طبیعتاً بالا است.

🔸 شرکت ثاژن که از سال ۹۹ گزارشات فصلی ارسال نکرده، سازمان تا پایان امروز به او فرصت ارسال داده است! نکته این است که نماد از بازار نارنجی به قرمز منتقل شده است. اقدام بعدی چیست؟ مشخص نیست.

🔹 شرکت ثنور به دلیل عدم ارائه گزارش سال مالی خرداد ۱۴۰۳ و اظهارنظر مردود سال ۱۴۰۲، اخطار دریافت کرده است.

به گزارش سرمایه فردا، نسبت به سال گذشته بررسی سوددهی شرکت‌های بورسی بهتر بوده، اما فصل پاییز ضعیف بود به علت کاهش درآمد و تغییرات مربوط به انرژی رخ داده است. به همین دلیل سوددهی شرکت‌های بورسی در فصل زمستان نیز با چالش‌های مواجه خواهد بود. این موضوع روی معاملات بورس نیز تاثیر می‌گذارد. حالا باید دید در ادامه چه گزارش تلفیقی از شرکتها خواهیم داشت و آیا همچنان سوددهی شرکت‌های بورسی تحت تاثیر انرژی خواهد بود یا با رشد نرخ ارز جبران می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *