اشتباهات رایج در سهامداری

اشتباهات رایج در سهامداری

سهامداری برای همه افراد یکسان نیست. به طور قطع عده ای سود می برند و عمدتا به افرادی می فروشند که استراتژی و تحلیل ندارند. در این مطلب راهکار افزایش بازدهی و جلوگیری از اشتباه بررسی شده است.

به گزارش سرمایه فردا، یکی از مهمترین اشتباهات رایج در سهامداری خرید بدون ارزیابی تکنیکال و بنیادی است. در این مطلب راهکارهای مناسب برای جلوگیری از زیان و چگونگی افزایش کسب بازدهی مورد بررسی قرار گرفته است.

۱. عدم تعیین حد ضرر: بسیاری از سرمایه‌گذاران برای سهم خود حد ضرر تعیین نمی‌کنند. در نتیجه، وقتی سهم دچار نزول می‌شود تا جایی که ضرر به ۸۰ درصد می‌رسد، تنها به تماشای آن می‌نشینند.

۲. نگرانی بیش از حد درباره رفتار سهم پس از خرید: برخی از سرمایه‌گذاران پس از خرید سهم متوجه می‌شوند که سهم به‌طور خطی و در یک بازه زمانی کوتاه حرکت می‌کند. این رفتار مخصوصاً در بازار صعودی می‌تواند منجر به قفل شدن سرمایه و عقب ماندن از روند بازار شود.

راهکارهای موثر در سهامداری سودآور

۱. ورود سنگین به سهم ممنوع: هرگز روی یک سهم سنگین ورود نکنید. تقسیم سرمایه بر چند سهم مختلف ریسک را کاهش می‌دهد.

۲. ورود مرحله‌ای به بازار: در خرید، حتماً در دو تا سه مرحله ورود کنید تا در صورت نزول پس از خرید، نقدینگی برای خرید در قیمت‌های پایین‌تر داشته باشید.

  1. تعریف حد ضرر: پس از خرید، زیر اولین حمایت سهم، حد ضرر تعیین کنید. وقتی حد ضرر فعال شد، جسورانه سهم را بفروشید و از آن خارج شوید.
  2. تعیین بازه زمانی برای معاملات: برای هر معامله بازه زمانی مشخصی تعریف کنید. اگر بعد از خرید تحلیل شما اشتباه بود یا سهم به دلایل مختلف معطل شد، اشتباه را پذیرفته و از معامله خارج شوید.
  3. بررسی و تحلیل پس از خروج از معامله: پس از خروج از یک معامله، بلافاصله به دنبال سهم جدید نگردید. اشتباهات معامله قبلی را بررسی کرده و با صبر و حوصله در معامله بعدی انتخاب مطمئن‌تری داشته باشید.

کسب بیشترین بازدهی از سهامداری در بورس تهران

راهکار برای جبران ضرر سهامداری

اگر سهمی دارید که در آن گیر افتاده‌اید، اشکالی ندارد آن را بفروشید و روی سهمی سرمایه‌گذاری کنید که روند مثبت دارد و پول به آن وارد شده است. این کار به شما کمک می‌کند تا سریع‌تر ضرر خود را جبران کنید.

توجه داشته باشید که با فروش سهم فعلی، به جای شناسایی زیان ریالی، از یک اسب پیر و خسته پیاده شده و سوار اسب چابک‌تری می‌شوید.

بهتر است خود را گول نزنید و اجازه ندهید که ضررها تا این حد گسترش یابند زیرا با ماندن در سهم زیان‌ده، ممکن است چندین سال طول بکشد تا به قیمت خرید قبلی خود بازگردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *