دومین جشنواره سراسری آموزشگاه‌های آزاد سینمایی میزبان ۱۱۲۵ اثر
دومین جشنواره سراسری آموزشگاه‌های آزاد سینمایی میزبان ۱۱۲۵ اثر

دبیر دومین جشنواره سراسری آموزشگاه‌های آزاد سینمایی با اشاره به ارسال ۱۱۲۵ اثر به جشنواره گفت: در رشته فیلم کوتاه آثار قابل تاملی داریم و آثار ارسالی در بخش بازیگری ۶۰۰ اثر هستند که به صورت مونولوگ تصویر برداری شده بود.

به گزارش سرمایه فردا، در نشست خبری دومین جشنواره سراسری آموزشگاه‌های آزاد سینمایی قادر آشنا معاون توسعه فناوری و اطلاعات با اشاره به اینکه از سال ها پیش یکی از خواسته‌های مدیران آموزشگاه‌های آزاد سینمایی برگزاری جشنواره آموزشگاه‌های آزاد سینمایی بوده، گفت: در کشور نزدیک به ۴۰۰ آموزشگاه و در شهر تهران نزدیک به ۹۰ آموزشگاه آزاد سینمایی داریم که هنرمندانی را تربیت می‌کنند به همین دلیل به نظر رسید جشنواره می‌تواند نیاز‌ها آنها یعنی معرفی شدن به جامعه را تامین کند. از این جهت در برنامه ۱۴۰۲ سازمان سینمایی ثبت شد که ما امسال در خدمت هنرمندان دانشگاه‌های آزاد سینمایی باشیم.
آشنا با بیان اینکه هنرمندان باید آثار یکدیگر را ببینند و رصد کنند و اگر جایی فیلمنامه‌ برتری دارد باید ببینیم چه ویژگی و شاخصه‌ای وجود دارد تا مورد ارزیابی قرار گیرد، افزود: بنابراین جشنواره محلی برای دیده شدن هنرمندان و استعداد‌ها و شکوفا شدن آن‌ها است که ما باید این افراد را شناسایی کنیم تا بالاخره نسل جدید وارد عرصه سینما شوند.
او با تاکید بر اینکه وظایف ما در سازمان سینمایی بسترسازی برای هنرمندان است تا افراد آموزش ببینند، تصریح کرد: بنابراین خوشحالیم که در این جشنواره با استقبال خوب مدیران مواجه شده معمولا ما در کار‌ها از نظر همه بهره می‌بریم. امیدوارم جشنواره خوبی داشته باشیم و این برنامه در برنامه‌های سازمان بماند و فرصتی فراهم شود تا هنرمندان این آثار را ببینند.
۴ رشته اصلی در فراخوان جشنواره
همچنین مهدی شفیعی دبیر دومین جشنواره سراسری آموزشگاه‌های آزاد سینمایی با اشاره به اینکه پس از اینکه فراخوان جشنواره منتشر شد، ۴ رشته اصلی در فراخوان اصلی قرار گرفت، گفت: تولید فیلم‌های کوتاه، فیلم‌نامه نویسی، عکاسی و بازیگری ۴ رشته اصلی این دوره از جشنواره هستند. بسیاری از رشته‌ها در آموزشگاه ‌ها تدریس می‌شوند و به دلایلی آن‌ها در فراخوان ما قرار نگرفتند؛ از این رو مجموعا ۷۱۰ نفر از هنرجویان آموزشگاه‌های آزاد سینمایی در ۴ رشته آثار ارسال کردند. آثار ارسالی ۱۱۲۵ اثر هستند که در بخش بازیگری ۶۰۰ اثر به دست ما رسید و اجرا‌هایی بود که به صورت مونولوگ تصویر برداری شده بود.
وی با بیان اینکه در بخش فیلم کوتاه ۲۵۰ اثر، در بخش عکاسی ۲۳۰ اثر و در بخش فیلمنامه‌نویسی ۱۷۹ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید اظهار کرد: قرار است این آثار در ایام جشنواره که از ۳۰ آبان نهایت ۳ آذر ماه ۱۴۰۲ در محل موزه سینما برگزار شود حضور داشته باشند. همچنین قرار است ما شاهد ۳۵ نمایشگاه عکس و برگزیده که هیات انتخاب انتخاب کرده‌اند باشیم و از برگزیدگان در سوم آذر ماه تقدیر خواهد شد.
شفیعی با تاکید بر اینکه در رشته فیلم کوتاه آثار قابل تاملی داریم که بررسی آن‌ها زمان برد و شاهد ۳۰ اثر نهابی خواهیم بود، گفت: در بخش فیلمنامه نویسی بسیاری از آثاری که به ما رسیده بود ارزشمند بودند، به ویژه آثار غیر تهرانی که برایمان تامل برانگیز بودند که در این بخش هم ۳۰ فیلمنامه به بخش نهایی رسیده که ان‌شاءالله از آن‌ها تقدیر خواهد شد.
دبیر دومین جشنواره آموزشگاه‌های آزاد سینمایی درباره بخش بازیگری گفت:  سینمای ما به چهره‌های جدید در این حوزه نیاز دارد و خوشبختانه در این دوره استقبال خوبی داشتیم، اما از آموزشگاه‌های تهران و شهرستان‌ها نزدیک به ۶۰۰ اثر به ما رسید و در نهایت حدود ۷۵ اثر نهایی و وارد روز‌های اجرایی جشنواره خواهند شد. قرار است برای این ۷۵ نفر سالن‌هایی را در موزه سینما در اختیار آن‌ها قرار دهیم. از این ۷۵ نفر حدود ۶۰ نفر بزرگسال هستند و نزدیک به ۱۴ نفر بازیگر کودک نوجوان داریم که مونولوگ های خود را اجرا خواهند کرد و در اختتامیه آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: همچنین ما یک بخش جنبی به عنوان غزه داریم که در این چند روز نزدیک به ۲۵ اثر در قالب فیلم‌کوتاه، دلنوشته خوانی، گویندگی و ساخت کلیپ و انیمیشن داریم. آثاری که دارای کیفیت باشند در بخش جنبی خود با عنوان غزه به مخاطبین ارسال خواهد شد. جشنواره از ۳۰ آبان تا ۳ آذر ماه ۱۴۰۲ در موزه سینما برگزار خواهد شد و روز سوم مراسم اختتامیه را خواهیم داشت.
شفیعی تصریح کرد: برای این دوره از جشنواره نشست‌های تخصصی در چهار محور برنامه ریزی شده است و بنا شده دوره‌هایی در ایام جشنواره برگزار شود تا شرکت کنندگان از دوره‌های آموزشی بهره‌مند شوند. شایان ذکر است تعداد شرکت‌کنندگان بانوی ما به نسبت بیشتر از آقایان هستند. ۳۸۵ خانم و ۳۲۵ آقا در این جشنواره شرکت کرده اند و در مجموع ۷۵ آموزشگاه از جشنواره استقبال کرده‌اند. این دوره از جشنواره بعد از دهه ۹۰ باز هم به درخواست مخاطبان برگزار می‌شود و امیدوارم هستم این رویداد آثار هنرجویان را به قضاوت درست و ارتقای سطح کلی آموزشگاه‌ها و بررسی صحیح برساند که قابل تحلیل است.
وی با بیان اینکه یکی از شاخص‌های مورد نظر در حوزه‌ آموزشگاه‌های سینمایی این بوده است که خروجی این آموزشگاه‌ها مشخص شود، گفت: طبیعی است که رویدادی شبیه به جشنواره آموزشگاه‌های آزاد سینمایی پیش بیاید. همچنین آثاری که برگزیده شوند به حوزه‌های حرفه‌ای معرفی خواهند شد؛ بنابراین برگزیده‌ها رها نخواهند شد و برنامه ریزی‌هایی خواهیم کرد.
نشست خبری دومین جشنواره سراسری آموزشگاه‌های آزاد سینمایی با حضور قادر آشنا معاون توسعه فناوری و اطلاعات سینمایی، محمدرضا فرجی مدیرکل زیر ساخت‌های سینمایی و مهدی شفیعی دبیر این جشنواره در سالن فردوس موزه سینما برگزار شد.