دلیل ایستادگی شاخص‌کل در محدوده دو‌میلیون و ۱۵۳‌هزار واحد

دلیل ایستادگی شاخص‌کل در محدوده دو‌میلیون و ۱۵۳‌هزار واحد

به گزارش سرمایه فردا، ایستادگی شاخص‌کل در محدوده دو‌میلیون و ۱۵۳‌هزار واحد نشان‌داد چسبندگی شاخص به محدوده مهم دو‌میلیون و ۱۵۰‌هزار واحد زیاد است و این عدد کف حمایتی محکمی برای بازار سرمایه است.

اینکه افزایش ریسک‌های سیستماتیک برای بورس باعث شد تا در آغازین روز هفته همچنان شاهد معاملات کم‌رونقی در بازار باشیم اما از طرفی اخبار مثبت متعددی برای بازار سرمایه وجود دارد که در صورت تثبیت و تصدیق آنها احتمالا بورس در ادامه هفته‌ای پررونق را پیش‌رو خواهد داشت. از طرفی با تعیین کف مقدار عرضه خودروهای داخلی از قیمت‌گذاری دستوری خارج شدند و از طرف دیگر تحرکات اخیر قیمت دلار در بازار آزاد و نیما نیز محرک خوشایند دیگری برای بازار است.

بازگشت مثبت‌ها به بورس

فاطمه حاجعلی، تحلیلگر بازار سرمایه در این‌خصوص گفت: بازار سرمایه در نخستین روز هفته با حمایت حقوقی‌‌‌‌‌ها از بسیاری از سهم‌‌‌‌‌ها، روند متعادلی را در پیش گرفت، اما در مجموع بازار جان کافی برای رشد نداشت و به این منظور به محرک‌های قوی برای مثبت‌شدن نیاز دارد. روز گذشته بازار درگیر هیجانات خودرویی نیز بود. در ابتدا خبری آمد مبنی‌بر اینکه طی صورتجلسه‌ای که بین خودروسازها، قطعه‌سازها و وزارت صمت امضا شده، تا پایان سال‌شصت‌هزار خودرو توسط «خساپا» و شصت‌هزار خودرو توسط «خودرو» به نمایندگی‌‌‌‌‌ها برای فروش با قیمت پنج‌درصد کمتر از حاشیه بازار ارائه شود که این اتفاق یک قدم مهم برای آزادسازی قیمت‌ها و خبری خوب برای خودروسازها بود که باعث تحرکاتی مثبت در این گروه شد. وی ادامه داد: اما در میانه روز این خبر از سوی سخنگوی شورای‌رقابت تکذیب شد. هفته گذشته خبرهای ارزی برای دورزدن تحریم‌ها از عراق و افغانستان منتشر شد که تاحدودی خرید و فروش ارز را با چالش مواجه کرد. همچنین با بر‌‌گزاری جلسه ارزی در مجلس به‌صورت غیرعلنی، به‌نظر می‌رسد دولت بنا دارد نرخ دلار نیما را افزایش دهد و احتمالا این مسیر می‌تواند به رشد بازار کمک کند.

از سوی دیگر طی روزهای گذشته معاملات شمش طلا و به‌طور کلی معاملات فولادی‌‌‌‌‌ها در بورس‌کالا پرحجم شده که بسیاری آن را پیش‌زمینه حرکت نرخ ارز دانسته و معتقدند که به‌زودی اثرات این حجم‌‌‌‌‌ها خود را در بازار نشان می‌دهد. حاجعلی بیان کرد: همچنین از این هفته، گزارش‌های میان‌دوره‌‌‌‌‌ای شرکت‌ها آغاز می‌شود که اگر گزارش‌های ۹ماهه به مانند گزارش‌های ۶ماهه منطقی، مناسب و هم‌وزن باشد اتفاق و رویداد مهمی برای بازار رخ‌داده و در اولین گام کف قیمت‌های فعلی بسته شده و ریسک بازار به‌شدت کاهش پیدا می‌کند. به‌نظر می‌رسد از سوی حاکمیت، مجلس یا دولت تغییراتی در حوزه تجدید به‌خصوص در گروه‌های لیدر بازار نظیر خودرو و بانک دوباره به‌وجود بیاید که می‌تواند بازار را در فضایی منطقی‌‌‌‌‌تر قرار دهد.

احتمال هفته پررونق برای بورس

حسن حسین‌نیا، تحلیلگر بازار سرمایه نیز با بیان اینکه بازار سرمایه در انتهای هفته گذشته با ریسک‌های عدیده سیستماتیک مواجه بود، گفت: عملیات تروریستی که در کرمان شکل گرفت، باعث شد تا انتظارات برای بازار منفی در فعالان شکل بگیرد و انتظار می‌رفت روز شنبه با عرضه شدید و منفی سنگینی در سهام مواجه باشیم ولی شاخص‌کل به محدوده حمایتی دو‌میلیون  و۱۵۰‌هزار‌ واحدی چسبندگی زیادی دارد. از طرفی ما شاهد اتفاقات دیگری در برخی از صنایع مانند خودروسازی بودیم که دست‌کم ‌اثر اولیه مثبتی دارد. تغییر دستورالعمل قیمت‌گذاری خودرو در شورای‌رقابت کلید خورده و در عین‌حال اخبار و شایعاتی در بازار شنیده می‌شود مبنی‌بر اینکه احتمالا قسمتی از فروش با قیمتی نزدیک به حاشیه بازار قرار است فروخته شود.

وی ادامه‌داد: این مسائل برای گروه خودرویی می‌تواند اتفاقات خوبی را رقم بزند، در نتیجه هرچند که هنوز اخبار تثبیت شده، پایدار و شفاف و دستورالعملی که به بازار این قطعیت را بدهد که اتفاقات گذشته قرار نیست تکرار شود، مخابره نشده، ولی در این مرحله توانست خوب عمل کند و نمادهایی از این گروه با تقاضای خوبی همراه شدند. در صورت مثبت‌بودن نتیجه جلسه شورای‌رقابت تقریبا می‌توان گفت بحث خروج از قیمت‌گذاری دستوری حداقل کلید می‌خورد – البته باید توجه داشت که صنعت خودرو با مشکلات عدیده‌ای من‌جمله زیان انباشته سنگین و بحث ورشکستگی مواجه است- و این موضوع می‌تواند برای کلیت بازار سرمایه نیز خبر

خوبی باشد. حسین‌نیا افزود: اخبار جلسه روز شنبه شورای‌رقابت اهمیت بالایی خواهد داشت و در صورتی‌که اخبار مثبتی از این جلسه مخابره شود، در ادامه این هفته به‌تدریج شاهد شکل‌گیری تقاضای بیشتر خواهیم بود. در عین‌حال بحث جمع‌بندی بودجه ‌در کمیسیون تلفیق این هفته اهمیت بالایی خواهد داشت. آنچه اهالی بازار سرمایه در مورد تجدید ارزیابی منتظر آن هستند این است که آیا اصلاح زمان معافیت تجدید ارزیابی دارایی‌ها از ۵ به ۳ سال ‌جدیت پیدا خواهد کرد یا نه و اگر این مباحث مطرح شود، می‌توان برای بازار سرمایه هفته پررونقی را درنظر گرفت.

این تحلیلگر بیان کرد: البته در غیر ‌این‌صورت در هر صورت محدوده دو‌میلیون و ۱۵۰‌هزار‌واحدی برای شاخص‌کل همچنان یک محدوده محکم است و در کنار آن باید منتظر شفاف‌سازی اخباری که برای گروه خودرویی مخابره‌شده، ‌بود و از طرفی باید کم‌کم منتظر شفاف‌سازی تجدید ارزیابی دارایی‌ها در بقیه صنایع به‌خصوص شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ‌ها هم باشیم. شاید گذر از ریسک‌های سیستماتیکی که در هفته گذشته اتفاق‌افتاده، بتواند روزهای خوبی را برای بازار رقم بزند و در عین‌حال نباید از یاد برد که همچنان منطقه آماج ریسک‌های متعددی است، بنابراین سهامداران باید در مدیریت ریسک با دقت عمل کنند./دنیای اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *