به گزارش سرمایه فردا، دلایل ابتلا به تب دنگی در ایران در شهرهای جنوبی بالاست. زیرا این بیماری بیشتر از کشورهای جنوبی خلیجفارس به سایر کشورها منتقل شده است.
قربانی های پشه استخوانشکن یا دنگی این روزها در حال افزایش است.
اکنون دیگر ۸ استان در ایران درگیر این بیماری شدهاند.
تب دنگی نام یک بیماری ویروسی است که به آن استخوانشکن هم میگویند. این بیماری از طریق پشهای به نام آئدس به انسان منتقل میشود.
پشههای آلوده در استانهای بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به ویژه چابهار شناسایی شدند و بنابراین در استانهای همجوار مانند فارس، خوزستان و کرمان احتمال وجود پشه آلوده وجود دارد.
خطر ابتلا به تب دنگی در دو استان شمالی ایران نیز بالا رفته است.
«به نظر این بیماری از امارات وارد کشور شده است.»
احتمال اپیدمی این بیماری وجود دارد. در شهریور و مهر از گرمای هوا کاسته میشود و پشهها در هوای آزاد به راحتی میتوانند رفت و آمد کنند.
انتقال تخم این پشه از طریق تایرهای کهنه ماشینها وجود دارد. این تب از انسان به انسان هم قابل ابتلاست.
تب ناگهانی، درد شدید استخوان، درد عضلانی، درد در ناحیه چشمها و ظهور بثورات (دانههای پوستی) جلدی از مهمترین نشانههای این بیماری است.
«در خانه و محل زندگی حتیالامکان از زیر گلدانی استفاده نشود، چرا که این محل بهترین جا برای زندگی و تخمریزی این نوع پشه است، از لاستیک و مادههای پلاستیکی دوری کنند و آب زیر کولرها را جمعآوری کنند.
مردم هنگام مسافرت مراقب گزش پشهها باشند، لباسهای آستین بلند بپوشند، از کرمهای دافع حشرات استفاده شود و اگر دچار علائمی نظیر تب ناگهانی شدند هر چه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنند»
دلایل ابتلا به تب دنگی در ایران در شهرهای جنوبی بالاست. زیرا این بیماری بیشتر از کشورهای جنوبی خلیجفارس به سایر کشورها منتقل شده است./دنیای اقتصاد
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا