خصوصیسازی اجرا نمیشود، چون عدهای با شعارهای کمونیستی به دنبال ادامه سواستفاده از منابع دولتی هستند. این افراد عمدتا دارای نفوذ سیاسی هستند.
به گزارش سرمایه فردا، برخی میگویند خصوصی سازی و استقرار نظام نئولیبرالی سرمایه داری تا بیخ و بن کشور نفوذ کرده است. آیا این شعاری برای ادامه سواستفاده از منابع دولتی نیست. آیا مشخص نیست که چرا خصوصیسازی اجرا نمیشود؟
با انتخاب پزشکیان و انتخاب تیم اقتصادی او مشخص است که منابع و ثروتهای مردم در قالب مولد سازی و خصوصی سازی و واگذاری صنایع و معادن و خدمات مانع از سواستفاده دولتی ها میشود.
عرصه های اقتصاد و آموزش و درمان و پیشگیری و حمل و نقل و … نباید ناکارآمد باشد چراکه حلقه های قدرت با کمترین قیمت آنها را در اختیار دارند.
عده ای که هنوز یا در خوابند و یا ماموریت خاک پاشی بر روی اصل مطلب را دارند ، با دادن آدرس غلط به مردم وعده میدهند. چاره بهتر شدن وضع مردم در خصوصی سازی بیشتر و انبوه تر است.
مردم ایران باید بدانند ادامه وضعیت کنونی ما را کاملا به خاک سیاه خواهد نشاند .
هرچند فرایند خصوصیسازی نباید با رانت باشد. خطر امحای بافت تاریخی منازل سازمانی شرکت نفت در محلات بریم و بوارده به دلیل خصوصی سازی زانتی مورد تایید نیست.
جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی آبادان در نامهای به رئیسجمهور خواستار جلوگیری از فرایند خصوصیسازی و خطر امحای بافت تاریخی منازل سازمانی شرکت نفت در محلات بریم و بوارده شدند.
«به تازگی مطلع شدیم فرایند خصوصیسازی منازل سازمانی شرکت پالایش نفت آبادان واقع در محلات بریم و بوارده در سکوت خبری و ظاهراً تحت لوای مولدسازی داراییهای راکد و مازاد دولت، توسط مقامات دولت قبلی در جریان است.
با توجه به اینکه این محلات به عنوان بافت منحصربفرد تاریخی- صنعتی شهر آبادان به ثبت میراث فرهنگی کشور رسیده است، بیم آن میرود که پس از خصوصیسازی و واگذاری به اشخاص، مانند تجارب پیشین با ساخت و سازهای غیرمجاز مالکان خصوصی -که غالبا غیرقابل کنترل است- این بافت تاریخی مورد تخریب قرار گرفته و هویت و مزیت خود را به عنوان «اولین باغشهرهای مدرن ایران» و بخش مهمی از تاریخ و هویت شهر صنعتی آبادان از دست بدهند.
جای سوال دارد که چگونه منازل سازمانی یادشده -که قریب به یک قرن در خدمت آسایش نسلهای مختلف کارکنان خدوم شرکت نفت آبادان قرار داشته است. در سال های اخیر با مصوبه میراث فرهنگی ارزش افزوده معنوی هم یافتهاند- اینک به مثابه داراییهای راکد و غیرمولد برای خصوصیسازی در نظر گرفته شدهاند؟!
ضمن اینکه شنیده شده مدیران شرکت نفت آبادان با عرضه شفاف این منازل در بورس مخالف بوده اما با واگذاری مبتنی بر ترک تشریفات آنها به خودشان و تعدادی از کارکنان موافق هستند که شائبه جدی «اختصاصیسازی» به جای خصوصیسازی، تعارض منافع، رانت و تبعیض و محرومسازی نسلهای بعدی کارکنان شرکت نفت از امکانات سازمانی را به ذهن میآورد.
اینجانبان بهعنوان بخشی از جامعه فعالان فرهنگی شهر آبادان ضمن دعوت از همه شهروندان و علاقمندان هویت تاریخی شهر آبادان برای اعتراض به خطر امحای بافت منحصربفرد تاریخی محلات بریم و بوارده، از جنابعالی و سایر مقامات مسئول دولت درخواست میکنیم دستور توقف فوری فرایند خصوصیسازی (در واقع اختصاصیسازی منازل سازمانی شرکت نفت) را در آبادان صادر نموده و بر بازبینی و بررسی مجدد و شفاف فرایند مذکور و اتخاذ تدابیر جایگزین برای حفظ بهینه این دارایی معنوی شهر آبادان و میراث ملی ایران، برای استفاده نسلهای آینده تاکید نمایید.»
هایک میگوید اگر ما بازار یک کالای مصرفی نهایی را در نظر بگیریم و از موقعیت تولیدکنندگان یا فروشندگان این کالا آغاز کنیم. در مییابیم که طبق این شرط که کلیه مشارکتکنندگان در بازار نسبت به عوامل تولید شناخت کامل دارند.همگی از پایینترین هزینه تولید این کالا آگاهند.
اما این آگاهی که از ابتدا آن را دادهشده فرض میکنیم، در واقع یکی از نکات اساسی است که طی فرآیند رقابت معلوم میشود. بدین ترتیب، ملاحظه میشود که نقطه آغاز نظریه تعادل رقابتی، کارکرد اصلی فرآیند رقابت را کنار مینهد.یعنی پاسخ مسئلهای را که تنها در پایان جریان رقابت معلوم میشود، از ابتدا داده شده در نظر میگیرد.
همین وضعیت در خصوص اطلاعات کامل تولیدکنندگان از نیازها و خواستههای مصرفکنندگان -یعنی انواع کالاها و خدمات مورد تقاضا و قیمتهایی که مصرفکنندگان حاضر به پرداخت آنند- نیز صدق میکند.
در حقیقت، اینها را نباید واقعیات داده شده تصور کرد و اینها مسائلی هستند که در جریان رقابت، پاسخ خود را پیدا میکنند. در خصوص مصرفکنندگان یا خریداران نیز وضع به همین منوال است. شناخت آنها درباره شقوق مختلف انتخابی که در برابرشان وجود دارد، تنها در فرایند رقابت در بازار حاصل میشود، نه در نقطه آغاز.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا