سیگنال به بورس جواب نداد؛ چرا خریداران دلار اعتقادی به تغییر رویه ندارند؟

سیگنال به بورس جواب نداد؛ چرا خریداران دلار اعتقادی به تغییر رویه ندارند؟

خریداران دلار همچنان تصور می‌کنند که ریسک‌های سیاسی و نظامی خاورمیانه ادامه پیدا می‌کند، به همین دلیل ارز را سودآورتر از بورس می دانند.

به گزارش سرمایه فردا، بخشی از سرمایه‌گذاران که نگران تحریم و شورای امنیت و جنگ و غیره هستند کماکان ترجیح می‌دهند دلار بخرند. معمولا در روزهای ابتدایی سال اگر چشم‌انداز به گونه ای بود که دلار یک اصلاحی می کرد قطعا شرایط می توانست تغییر کند. در بازار داخل ایران، فعلا خریداران دلار اعتقادی به تغییر رویه ندارند و کماکان روی تشدید تنش‌ها بسته‌اند. این چند روز اخبار مهمی در مورد پرونده هسته ای ایران در جریان است. شورای امنیت، کشورهای منطقه، چین و روسیه و بسیاری از بازیگران دیگر درگیر این گره کور هستند.

علیرضا سادات کارشناس بازار مالی گفت: انتشار اوراق تبعی از سوی صندوق‌های تثبیت و توسعه در بازار انجام شده است، انتشار این اوراق چند جنبه مهم در بازار دارد در بعد عملیاتی و تحلیلی با توجه به شرایط قیمت‌ها بسیاری از ناشرین و سهامداران عمده و صندوق‌های تثبیت و توسعه نرخ فری ریسک حدود ۳۰ درصد را تضمین می‌کنند و این برای صندوق‌ها به خصوص اتفاق مثبتی است که می‌توانند تا حدودی خود را در مقابل این تنش‌ها بیمه کنند. البته مقیاس خرید را باید کمی تغییر داد و دست به اقدامات گسترده‌تری زد اما با این وجود به هر حال از بعد عملیاتی و فنی تضمین این قیمت‌ها اتفاق مهمی برای بازار است.

سابقه تاریخی انتشار اوراق تبعی

سادات گفت: سابقه تاریخی انتشار اوراق تبعی از سوی صندوق‌های تثبیت توسعه یا سهامداران عمده نشان می‌دهد که هر بار این اتفاق افتاده با فاصله بسیار کم بازار به نقطه برگشت و تعادل رسیده و واکنش مثبتی را نشان داده است.  سازمان بورس نیز با علم به این موضوع نسبت به انتشار این اوراق اقدام کرده است. چرا که این ماجرا می‌تواند از بعد روانی آثار بسیار مثبت و متفاوتی در بازار داشته باشد.

همچنین وی افزود: اگر اتفاق عجیبی رخ ندهد بار دیگر انتشار این اوراق شناسایی نقطه کف بازار و نقطه بدون ریسک و کم ریسک بازار خواهد بود. این برای حقوقی‌ها و صندوق‌های بازار نکته مهمی است.   از همین روست که فضای فعلی بازار بعد از این خبرها و این اتفاقات و انتشار این اوراق می‌تواند فضای کم ریسک‌تر و قابل پذیرش‌تری برای همه باشد. بنابراین در فضای منفی کنونی انتشار اوراق تبعی می‌تواند جزو اتفاقات خوب و مثبت باشد.

این کارشناس بازار مالی تصریح کرد: انتشار این اوراق تبعییکی دیگر از نشانه‌های به وقت چرخش است که در حال رخ دادن است و می‌تواند فضای روزهای آتی بازار را تحت تاثیر خود قرار دهد. انتشار این اوراق تبعی از نظر عملیاتی نه خیلی خاص و ویژه اما از بعد روانی آثار قوی در بازار دارد و از آن به عنوان یکی از کارهای خوب سازمان بورس می‌توان یاد کرد. البته معتقدیم این یکی از کارهایی است که سازمان در حال حاضر برای نجات بازار از شرایط منفی قبل انجام می‌دهد.

تغییر  سبد سرمایه‌گذاری در سهام 

یکی دیگر از سیگنال های مثبت برای معاملات بورس این است که در حالی نزدیک شدن به فصل مجامع هستیم. سهم‌های زیادی در مجامع پیش رو بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بازده نقدی خواهد داشت و عملا ۱۰ تا ۱۵ درصد از قیمت امروز آنها بعد از زمان کوتاهی از مجمع، بازپرداخت خواهد شد. بخشی از این نمادها، رشد سودآوری ۵۰ درصد و بالاتر در سال مالی آتی دارند. به نظر می‌رسد در هفته‌های پیش رو اینگونه نمادها مورد توجه بازار باشند و حتی بتوانند ۲۰ درصد و بیشتر رشد قیمت تجربه کنند. اگر به هر دلیلی رونق به بورس برگردد، نمادهای مذکور می‌توانند از شاخص کل بازده به مراتب بهتری بدهند. توصیه می‌شود بخشی از سبد سرمایه‌گذاری در سهام را با این رویکرد بسته شود.

حسن کاظم‌زاده، تحلیلگر بازار سرمایه گفت: بورس در وضعیت رکودی و منفی قرار دارد و در چند هفته اخیر نیز اکثر سهام افت قیمت داشتند. اساسا بورس در شرایطی است که اول منفی می‌شود و بعد بهانه پیدا می‌کند. هرچند در چند وقت اخیر افزایش سرمایه نمادهای خودرویی  یا انتشار برخی گزارش‌های خاص از سوی ناشرین و هماهنگ کردن حقوقی‌ها برای کمک به بازار اتفاق افتاده است. این مساله باید به عدم عرضه‌های جدی در بورس ختم می شد، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده، البته یکی از رکن‌ها و مهم‌ترین اتفاقات فعلی برای کمک به بازار نقش حقوقی هاست.

تنگنای نقدینگی به اوج خودش رسیده است

این کارشناس بازار سرمایه گفت: روزهای اخیر تنگنای نقدینگی به اوج خودش رسیده است. اوراق دولتی، جذب سپرده، تامین مالی خصوصی، جذب منابع برای صندوق‌های درآمد ثابت و هر نوع تامین مالی با بالاترین نرخ‌ها در حال انجام است. بخش دیگری از سرمایه‌گذاران که گزینه‌های درآمد ثابت را ترجیح می‌دهند، در حال حاضر به کف نرخ درصد ۳۴ تا ۳۵ درصد رسیده اند. بالاترین نرخ‌های رسمی بهره نیز به وقوع پیوست تا همه چیزش حکایت از این داشته باشد که بورس فعلا از اولویت دولت خارج شده است.

کاظم‌زاده تصریح کرد:نمادهای کوچک و متوسط که از دی ماه تا الان اصلاح قابل توجهی داشتند و همچنین وضعیت بنیادی آنها مطلوب است، بیشتر مورد توجه قرار گرفتند. البته با توجه به عدم رشد قیمت پایانی اکثر سهم‌های مثبت، شاخص هم وزن از شاخص کل کمتر رشد کرد ولی اگر پایان معاملات را مدنظر قرار دهیم، بیشتر نمادها در محدوده مثبت بسته شدند که نشانه‌ای از برگشت سهام کوچک و متوسط است. البته به خاطر صف فروش‌ها، کماکان ارزش فروش روی تابلو از ارزش خرید بیشتر بود.

در چند روز گذشته نوسان‌های شدیدی در بازارهای مالی تجربه شده است که عمده آنها به دلیل سیاست‌های داخلی و بین‌المللی ترامپ است. تقریبا هیچ دارایی نیست که نفس راحتی بکشد. وضع و تعلیق تعرفه‌ها، پیگیری‌های مذاکرات صلح اوکراین و موارد دیگر مدام ذهنیت سرمایه‌گذاران را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *