جزئیات حمایت از بازار سرمایه در لایحه بودجه ۱۴۰۴

جزئیات حمایت از بازار سرمایه در لایحه بودجه ۱۴۰۴

به گزارش سرمایه فردا، صیانت حمایت از بازار سرمایه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در دستور کار قرار گرفته است. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس جزئیات را تشریح کرد.

سید شمس‌الدین حسینی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، با اشاره به برنامه‌های مجلس برای حمایت از بازار سرمایه گفت: یکی از اقدامات ویژه کمیسیون اقتصادی، صیانت از قانون بازار سرمایه است که در دهه ۸۰ به تصویب رسید و مقدمات ایجاد فرابورس و بورس‌های کالایی را فراهم کرد. این قانون در مسیر توسعه و اصلاح قرار خواهد گرفت. جزئیات برنامه دولت را بخوانید؛

مشوق‌های مالیاتی برای حمایت از بازار سرمایه

ایجاد مشوق‌های مالیاتی برای افزایش سرمایه از محل سود انباشته و پیشگیری از توزیع سودهای موهوم در قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها در بودجه ۱۴۰۴ پیش بینی شده است. همینطور برای نقل و انتقال دارایی و ایجاد شرکت‌های سهامی عام و پروژه، مشوق‌ها و نرخ صفر مالیاتی منظور شده است.

تأمین مالی دولت و بخش غیردولتی از مهمترین رویکردهای بودجه برای صیانت از سرمایه مردم در بورس است. جلوگیری از تأمین مالی افراطی دولت برای بودجه از طریق اوراق و … در بازار سرمایه از مهمترین رویکردهای صیانتی است.

– قانون بودجه ۱۴۰۴ به عنوان پشتوانه مناسبی برای بازار سرمایه:

– بودجه سال آینده هیچ کمبودی از ناحیه تأمین مالی دولت برای بازار سرمایه و بازارهای مالی ندارد.

– شرایط واگذاری پروژه‌های نیمه‌تمام فراهم شده است.

– توجه به بحث افزایش سرمایه بانک‌ها.

حمایت از بازار سرمایه

رویکرد برنامه هفتم پیشرفت نسبت به رونق

طبق برنامه هفتم پیشرفت تجهیز منابع مالی از ناحیه وزارت اقتصاد با محوریت بازار سرمایه در دستور کار است. استفاده از شرکت‌های سهامی عام و ابزار بدهی برای اجرای طرح‌ها موثر است. این اقدام می تواند در بهبود عملکرد بورس نقش مهمی داشته باشد.

افزایش سهم بخش غیردولتی در تأمین مالی از طریق ابزارهای بدهی یکی از برنامه های دولت در بورس است. اکنون حدود ۸۹ درصد تأمین مالی توسط دولت، یک درصد توسط شهرداری و ۱۰ درصد توسط شرکت‌ها صورت می‌گیرد. این رقم باید به نفع شرکت‌های بخش غیردولتی تعدیل شود.

حمایت از بازار سرمایه با بازار توافقی ارز

راه‌اندازی بازار توافقی ارز اقدامی در راستای اقتصاد شرکتی است. به عبارت دیگر اجرای این سیاست و خروج رانت از بازار ارز، باعث رونق بازار سرمایه می‌شود. همچنین بخشی از رشد بازار سرمایه به واسطه راه‌اندازی این بازار حاشیه سود بیشتری پیدا می کنند پس می تواند اثر مستقیمی بر معاملات بورس داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *