حباب سکه بهرغم افزایش قیمت جهانی طلا و عرضه بیشتر بانک مرکزی، تمایل چندانی به کاهش ندارد. این موضوع به دلیل افزایش تقاضا برای ربع سکه است.
به گزارش سرمایه فردا، در شرایطی که سکه طلا امامی و نیمسکه قیمتهای بالاتری دارند، ربعسکه بهعنوان گزینهای مقرونبهصرفهتر برای سرمایهگذاران خرد در نظر گرفته میشود. با وجود رشد عرضه و افزایش بهای جهانی طلا، تقاضای زیاد برای انواع سکه مانع کاهش حباب سکه شده است.
حباب سکه به دلیل عدم توازن میان عرضه و تقاضا شکل میگیرد و وقتی تقاضا بالا و عرضه محدود باشد، قیمت فراتر از ارزش ذاتی میرود. عوامل دیگری مثل افزایش انتظارات تورمی و سیاستهای پولی نیز بر میزان حباب تأثیر دارند. در نیمه نخست ۱۴۰۳، میانگین حباب ربعسکه در محدوده ۶ تا ۷ میلیون تومان بوده است.
در روزهای اخیر، نرخ ارز نیز نوسان داشته و قیمت دلار به ۵۹,۶۵۰ تومان رسیده، که نشاندهنده تأثیر تغییرات اقتصادی کلان بر بازارهای مرتبط با طلا و ارز است.
بر اساس شواهد موجود، قیمت دلار در جریان فعالیتهای امروز به کانال ۶۰ هزار تومان نفوذ کرد و در زمان نگارش این متن در نیمه این کانال در حال نوسان بود. طبق گفتههای معاملهگران، نرخ دلار تحت تأثیر درهم امارات افزایش یافت و نوسانات افزایشی را تجربه کرد. به این ترتیب، امروز قیمت درهم امارات از نیمه کانال ۱۶ هزار تومان فراتر رفت و به سطح ششم این مرز رسید.
با نوسانی شدن قیمت درهم، برخی ادعا کردند که بازارساز امروز از تزریق ارز خودداری کرده و این موضوع باعث تقویت جناح افزایشی بازار شده است.
افزایش تقاضا در بازار طلا در شرایطی رخ میدهد که این روزها گمانهزنیهایی درباره احتمال از سرگیری مذاکرات برجام در میان معاملهگران مطرح شده است. اما به نظر میرسد به دلیل رشد اونس بازار فعلاً به این سیگنالها بیتوجه است . همچنین توجه بازیگران بیشتر به تنش های خاورمیانه حباب سکه را همچنان بالا حفظ کرده است. همچنین قیمت طلای جهانی نیز افزایش داشت.
در بازار طلا و سکه ایران نیز قیمتها رشد قابل توجهی را ثبت کردند؛ قیمت طلا ۱۸ عیار به ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید.سکه امامی نیز وارد کانال ۴۶ میلیون تومان شد و رکورد جدیدی را ثبت کرد. در بحبوحه چشمانداز تاریک اقتصاد جهانی، روند صعودی همچنان محدود است. در پی انتشار PMIهای فعالیتهای تجاری در منطقه یورو به طور غیرمنتظرهای در ماه سپتامبر کاهش یافته است، این نگرانیها بار دیگر ظاهر شد. این موضوع علاوه بر نگرانیها در مورد مصرف سوخت در چین، به عنوان بزرگترین واردکننده نفت در جهان، به عنوان یک باد مخالف برای این کالا عمل میکند.
در حالی که بازارها کاهش نیم واحد درصدی نرخ بهره فدرال رزرو را قیمتگذاری میکردند، بسیاری از اقتصاددانان انتظار داشتند رویکردی کمتر تهاجمی از طرف این بانک وجود داشته باشد. با این حال، به گفته یکی از مدیران صندوق، بانک مرکزی ایالات متحده با چرخه سیاست تسهیلی جدید خود، پیامی قوی به سرمایهگذاران ارسال کرده است.
اگرچه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اعلام کرده است که بانک مرکزی عجله چندانی برای کاهش نرخ بهره ندارد، مک اینتایر گفت که سرمایهگذاران باید بیش از سخنان پاول به اقدامات فدرال رزرو توجه کنند. اگرچه فدرال رزرو برای حمایت از فعالیتهای اقتصادی به دنبال بهانه بود، انتظار میرود سرمایهگذاران برای متنوعسازی پرتفوی خود به سمت طلا حرکت کنند.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا