در بین ایرانیان افراد هستند که با تلاش و هوش خود توانستهاند به جرگه بیلیونرها بپیوندند. در این گزارش ثروتمندترین ایرانیان معرفی شده است.
به گزارش سرمایه فردا، شاید بخشی از مشهورترین ثروتمندان جهان، نامهایی همچون جف بزوس، ایلان ماسک، بیل گیتس، وارن بافت و مارک زاکربرگ باشند. اما در بین ایرانیان نیز افراد بینظیری وجود دارند که با تلاش و هوش خود توانستهاند به جرگه بیلیونرها بپیوندند. در ادامه، معرفی برخی از ثروتمندترین ایرانیان در جهان آمده است:
پرویز مراد امیدیار، که بعدها نام خود را به پییر تغییر داد، از ثروتمندترین افراد ایرانیتبار است. وی در سال ۱۹۶۷ در پاریس از پدری جراح و مادری استاد دانشگاه به دنیا آمد. پس از مهاجرت به آمریکا، علاقه و استعدادش در برنامهنویسی و کامپیوتر شکوفا شد و در سال ۱۹۹۸ سایت «ایبی» (eBay) را تأسیس کرد. اولین سایت حراج و خرید و فروش اینترنتی که به یکی از موفقترین پروژههای اینترنتی تبدیل شده است. پییر مراد امیدیار بعدها با خرید شرکت پرداخت آنلاین «پیپال» (PayPal) به میزان قابل توجهی از ثروت خود افزود. او در سال ۲۰۰۴ بنیاد خیریهای را راهاندازی کرد و ۱.۴ بیلیون دلار از ثروت خود را به آن اختصاص داد.
فرزاد وجیهی، تاجر و سرمایهدار ایرانی-آمریکایی، در سال ۱۹۸۸ در اهواز متولد شد و در لندن زندگی میکند. او در زمینه معاملات بینالمللی، بانکداری، املاک و مستغلات به ثروت هنگفتی دست یافته است. وجیهی فعالیت مالی خود را از اهواز آغاز کرد و سپس به تهران، استانبول و استکهلم رفت و در نهایت در لندن مستقر شد. او در سال ۲۰۱۳ وارد بازارهای بینالمللی شد و تنها در یکی از معاملاتی که در سال ۲۰۲۱ انجام داد، توانست در عرض یک روز ۴۲.۱ میلیون دلار سود کسب کند. همچنین در صنف طلا به عنوان کارآفرین برتر در ایران شناخته شده و جوایزی را دریافت کرده است.
انوشه انصاری، متولد شهریور ۱۳۴۵ در مشهد، اولین فضانورد ایرانی و نخستین زن کیهانگرد در جهان است. وی در سپتامبر ۲۰۰۶ سوار بر فضاپیمای سایوز به فضا سفر کرد و ۱۱ روز بعد به زمین بازگشت. جالب اینکه مخارج این سفر تماما از خود انوشه بود. او پس از پایان مأموریت فضایی خود به تحقیق در این زمینه ادامه داد و فوق لیسانس دوم خود را در رشته ستارهشناسی گرفت. انوشه انصاری همچنین یکی از مدیران و حامیان بنیاد خیریه اهورا است و در حوزه دیجیتال نیز فعالیت میکند.
بهداد اقبالی، متولد ایران و بزرگشده لسآنجلس، پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه، در یک شرکت سرمایهگذاری مشغول به کار شد. با استعداد بینظیر در امور مدیریت مالی، میلیاردها دلار را برای این شرکت جذب کرد. این موفقیتها باعث شد به فکر راهاندازی کسب و کار خود بیافتد. وی در سال ۲۰۰۶ کمپانی سرمایهگذاری خود را با نام «Clearlake Capital» تأسیس نمود. این شرکت در حال حاضر میلیاردها دلار سرمایهگذاری را در حوزههای مختلف اقتصادی و صنعتی در آمریکا مدیریت میکند.
داوود آلیانس، یکی از موفقترین تاجران ایرانی-انگلیسی و سیاستمداران دموکرات، در ۱۹۳۲ در کاشان به دنیا آمد. او که از کودکی در بین بازاریان کاشان کار میکرد، به انگلستان رفت و در کارخانه قالیبافی مشغول به کار شد. پس از پنج سال، این کارخانه ورشکسته شد ولی آلیانس آن را خرید و با رونق دادن به کار، درآمدزایی کرد. او سپس کارخانههای دیگری را در ۶۵ کشور دیگر ثبت و مدیریت کرد و به عنوان امپراطور نساجی شناخته شد.
خانواده ایرانی-یهودی تبار معراج، شرکت «چف آمریکا» را در سال ۱۹۷۰ تأسیس و در سال ۲۰۰۲ به قیمت ۲.۶ میلیارد دلار به نستله فروختند. دو برادر از این خانواده، دیوید و پل، اکنون شرکت «هات پکتس» را در زمینه تولید و فروش اسنک و ساندویچ سرد اداره میکنند. این خانواده نیکوکار، مالک بنیاد معراج نیز هستند.
آلارا چپترز که در خوزستان به دنیا آمده و اکنون در لندن زندگی میکند، با فعالیتهای گسترده در زمینههای جواهرات، مد، زیبایی، سلامت و سرمایهگذاری به یک کارآفرین موفق تبدیل شده است. او در دنیای سرمایهگذاری املاک و مستغلات، پروژههای قابل توجهی را در امارات متحده عربی و انگلستان آغاز کرده است.
مانی مشعوف، تاجر ایرانی-آمریکایی، با برند معروف BeBe در زمینه تولید پوشاک و اکسسوری بانوان، به یک بیلیونر ایرانی تبدیل شده است. او همچنین در فعالیتهای بشردوستانه شرکت دارد و به پیشبرد علم و دانش کمکهای مالی بسیاری کرده است.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا