به گزارش سرمایه فردا، توافق فلسطینی ها با میانجیگری چین به نتیجه رسید و گروه حماس و فتح را بهم نزدیک کرد. اما این توافق در راستای دو دولت در فلسطین است که مغایر رویکرد ایران در قبال فلسطین است.
نمایندگان ۱۴ گروه فلسطینی از جمله حماس، فتح و جهاد اسلامی امروز در پکن با انتشار بیانیهای هشت بندی از توافق به منظور تشکیل دولت وفاق ملی براساس قانون اساسی فلسطین خبر دادند.
این توافق شرایط «حکمرانی مشترک» را پس از دوران جنگ در غزه فراهم خواهد کرد. ناظر بر این مسئله که یکی از نقاط اختلافی مهم تاکنون، مسئله ترکیب و چینش دولت و حاکمیت آینده نوار غزه و نیز جایگاه حماس در آن بوده است.
به نظر میرسد پکن در حال آماده کردن توافق بزرگتری است که توافق فلسطینی ها بخشی از آن است.
به این معنا که چین همزمان روابط خوبی با اسرائیل دارد و از راه حل دو دولتی دفاع میکند. بنابراین میتوان گفت میانجیگری چین به نوعی با توافقات ابراهیم در تعارض است و بیشتر همسو با رویکرد دموکراتها در خصوص راه حل دو دولتی بویژه پس از جنگ ۷ اکتبر است.
این میانجیگری دومین تجربه جدی چین در صلحسازی در خاورمیانه پس از وساطت میان ایران و عربستان سعودی برای احیای روابط دیپلماتیک در اسفند ۱۴۰۱ است.
پکن همراستا با امضای توافقات اقتصادی در قالب برنامه جامع استراتژیک و برنامه جامع با همه کشورهای عربی و غیرعربی از جمله ایران، تمایل خود را به میانجیگری نشان داده است.
چین به خوبی واقف است که موفقیت ابتکار کمربند و جاده به ثبات سیاسی در منطقه وابسته است و بنابراین برای آن باید به مناقشات خاورمیانه ورود کرد.
توافق فلسطینی ها با میانجیگری چین به نتیجه رسید و گروه حماس و فتح را بهم نزدیک کرد. اما این توافق در راستای دو دولت در فلسطین است که مغایر رویکرد ایران در قبال فلسطین است./دنیای اقتصاد
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا