تبعات شایعه توقف برخی فعالیت‌های بورس کالا

تبعات شایعه توقف برخی فعالیت‌های بورس کالا

رییس انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در خصوص شایعه توقف برخی فعالیت‌های بورس کالا که البته بورس تکذیب شد، گفت: شرایط صنعت پتروشیمی قبل از ورود به بورس کالا قابل قیاس با امروز که شرکت‌ها نیازهای خود را از بورس تامین می‌کنند، نیست و طرح مواردی این چنینی که با هدف تضعیف بورس کالا است.

به گزارش سرمایه فردا، «سعید ترکمان» به کمبود عرضه پت گرید بطری و ناهماهنگی‌های ایجاد شده برای تامین کافی این محصول اشاره کرد و اظهار داشت: اعضای کمیته تنظیم بازار با توجه به التهاباتی که هر ساله در تابستان برای بازار پت اتفاق می‌افتد، در انتهای سال قبل مصوبه‌ای را ابلاغ می‌کنند که اواخر سال گذشته نیز طبق آن مصوبه، کمبود پت پیش‌بینی و به پتروشیمی تندگویان تکلیف شد تا عرضه تلفیقی را برای ابتدای سال ۱۴۰۲ داشته باشد.

وی افزود: متاسفانه در این حوزه برخی ناهماهنگی ها رخ داد و پتروشیمی تندگویان نیز در این برهه، زمان را از دست داد. نهادهای نظارتی و عملیاتی نیز به محض شروع فصل گرما و تجربه رقابت های بالا در حوزه پت، دست به کار شدند و آن زمان پتروشیمی تندگویان مقدمات واردات را انجام داد.

ترکمان ادامه داد: براساس آمارها تاکنون واردات محدود چند هزار تن پت صورت گرفته و حتی همین میزان کم هم توانست از التهابات بازار کم کند و رقابت‌ها را پایین بیاورد.

وی تاکید کرد: به محض اعلام انجام مقدمات واردات ۲۰ درصد تولید هفتگی پتروشیمی تندگویان، شاهد کاهشی شدن قیمت‌ها بودیم. البته در این میان مطرح شد که علیرغم واردات پت، دستگاه های ذیربط همکاری لازم جهت ترخیص این محصول را نداشته اند با این اوصاف، قصور پتروشیمی تندگویان و عدم پیگیری به موقع موضوع واردات و ترخیص کالا مشهود است و براین اساس التهابات فعلی را به هیچ عنوان نمی‌توان به بستر معاملات یعنی بورس نسبت داد؛ البته تولیدکنندگان صنایع تکمیلی معتقدند می‌توان با ابزارهای متنوع بورس کالا برخی مشکلات موجود را رفع کرد.

رییس انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با تاکید بر اینکه اگر پت در بورس کالا عرضه نمی‌شد بدون شک امروز شاهد رقابت‌های شدیدتر و قیمت های به مراتب بالاتری بودیم، گفت: بررسی بازار پتروشیمی قبل و بعد از ورود محصولات به بورس کالا نشان می‌دهد که در گذشته و قبل از ورود کالاها به بورس، ناکارآمدی‌های زیادی وجود داشت و تصور صنایع پایین دستی این است که قسمتی از اتفاقات فعلی به اقتصاد کلان کشور باز می‌گردد.

سیاست‌گذاران در اقتصاد کلان باید توجه کنند که بستری همچون بورس کالا، دماسنج بازار است و اگر نوسانی در قیمت مشاهده می شود ناشی از فرآیند های عرضه و تقاضا در بازار است و این موارد باید با هماهنگی همه دستگاه ها مرتفع شود./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *