تاکید بر سرمایه گذاری در مناطق آزاد

تاکید بر سرمایه گذاری در مناطق آزاد

سرمایه گذاری در مناطق آزاد در بازدید دبیر شورای عالی مناطق آزاد از اتاق های مشترک ایران با سایر کشورها مورد تاکید قرار گرفت. چزئیات را بخوانید؛

به گزارش سرمایه فردا، امروز دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی از نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ بازدید کرد و با مسئولان اتاق بازرگانی ایران و اتاق های مشترک ایران با کشورهای همجور که به نوعی می توانند در سرمایه گذاری در مناطق آزاد و توسعه روابط تاری دو کشور از طریق مناطق آزاد اقدام کنند دیدار و گفت و گو کرد.

رضا مسرور در این دیدارها با تاکید بر ظرفیت های سرمایه گذاری کشور و همچنین مشوق های مناطق آزاد خبر دارد که طبق مصبه جدید مناطق آزاد بخش خصوصی نیز مجوز مشارکت در سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت های مناطق آزاد پیدا کرده است همین موضوع می تواند شرایطی را فراهم کند تا سرمایه گذاران کشورهای همسایه روی مزیت های سرمایه گذاری در مناطق آزاد جدید کشور تمرکر کنند و از آنجایی که جلساتی را با تشکل ها و اتاق های مشترک و حتی مقامات مربوطه از کشورهای همجوار هماهنگ شده رویکرد ما رفع موانع تجاری است.

حذف بروکراسی‌های زاید در مناطق آزاد

مسرور در غرفه اتاق بازرگانی ایران گفت: روند حذف بروکراسی‌های زاید در مناطق آزاد آغاز شده است. این اقدام زمینه‌ساز جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در مقیاسی قابل توجه را فراهم می کند در این زمینه تنها به همت بخش خصوصی نیاز است که بتواند از ظرفیت های موجود استفاده کند.

همچنین وی با اشاره به ظرفیت هایی که ایران می تواند با عراق برای مشارکت در مناطق آزاد اروند و قصرشیرین داشته باشد، تصریح کرد: هم اکنون در منطقه آزاد اروند به دلیل سرمایه گذاری بالا در بخش زیرساختی فضای کسب‌ و کار مناسبی، برای جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی دو کشور فراهم کرده است. در این مقطع باید جلسات مشترکی برای توسعه همکاری های سرمایه گذاران عراقی با این دو منطقه آزاد فراهم شود تا یک هم افزایی در زمینه تولید و صادرات فراهم شود. چراکه در شرایط کنونی بسیار از کشورهای همسایه واردکننده کالا از کشورهای اروپایی و شرق آسیا هستند و می توان با شناسایی این ظرفیت ها بازارهای موجود را در اختیار گرفت.

سرمایه گذاری در مناطق آزاد با همکاری آفریقایی ها

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی در ادامه در بازدید از اتاق مشترک ایران و آفریقا گفت: در شرایط کنونی آفریق ظرفیت تجاری حدود ۱۵۰۰هزار میلیارد دلاری دارد که ایران سهمی ۱٫۲ میلیارد دلاری دارد که بسیار ناچیز است در مقطع کنونی اگر هماهنگی بین دستگاهی ایجاد شود و زیرساخت های حمل و نقلی و مبادلات بانکی توسعه پیدا کند قطعا امکان توسعه تجارت ایران به ویژه از مناطق آاد اروند، چابهار و … وجود دارد. به همین منظور باید همزمان با توسعه تعاملات با کشورهای آفریقایی باید هماهنگی در داخل نیز افزایش یابد.

یکی دیگر از مکان های مورد بازدی رضا مسرور غرفه اتاق ایران و ترکیه بود که به دلیل ظرفیت تجارت ۳۰ میلیارد دلاری بین ایران و ترکیه گفت: در حال حاضر موضوع تجارت آزاد بین دو کشور مغفول مانده است که در صورت حذف بروکراسی های اداری دستایابی به هدف گذاری تجاری ۳۰ میلیارد دلاری امکان پذیر است به ویژه اینکه زیرساخت‌های گمرکی و لجستیکی منطقه آزاد ماکو توسعه یافته است اما در برخی مواقع بروکراسی های اداری و کندی انجام فرایندها مانع از توسعه تجارت آزاد بین دو کشور از طریق منطقه آزاد ماکو شده است که باید این موضوعات به صورت جدی هم در استان و هم از طریق دستگاه دیپلماسی پیگیری شود.

بندر کاسپین ظرفیت بالایی برای مبادلات تجاری پیدا کرده است

سه اتاق مشترک ازبکستان، قزاقستان و ترکمنستان نیز از سوی مسرور مورد بازدید قرار گرفت و با توجه به اینکه ایران اخیر منطقه آزاد اینچه برون، منطقه آزاد مازندران، امیرآباد را راه اندازی کرده است بر توسعه سرمایه گذاری خارجی در این مناطق تاکید کرد. چراکه در حال حاضر بندر کاسپین ظرفیت بالایی برای مبادلات تجاری پیدا کرده است که می تواند کالاهای تولیدی از این مناطق آزاد را به بازارهای خارجی با مقاصد مختلف را صادرات کنند. درواقع باید توجه داشت که منطقه آزاد اینچه برون بسیار مستعد برای سرمایه‌گذاری است. این پروژه به لحاظ موقعیتی بسیار عالی است چرا که در کنار کشور ترکمنستان، قزاقستان و چین قرار دارد. به طور قطع کشور چین به عنوان دومین کشور بزرگ اقتصاد می تواند مکمل موثری برای تامین مواد اولیه و حتی بازار صادراتی باشد. ما تجارت با کشور ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان و سایر کشورهای اوراسیا را باید از طریق ارتباطات گسترده از مناطق آزاد تقویت کنیم

نقش اتاق های مشترک در سرمایه گذاری در مناطق آزاد

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی در دیدار با روسای اتاق مشترک ایران با افغانستان و پاکستان گفت: دو منطقه آزاد چابهار و سیستان و بلوچستان ظرفیت بالایی برای همکاری مشترک سرمایه گذاران ایرانی با کشورهای همجوار دارد. به ویژه اینکه مطالعات احداث پروژه خط راه‌آهن ۹۵ کیلومتری چابهار تا محدوده منطقه آزاد منفصله ریمدان (نقطه صفر مرزی پاکستان) آغاز شده تا پیوند تجاری با کشورهای همسایه تقویت شود.

وی افزود: البته ما آماده هستیم با پاکستان منطقه آزاد مشترک تعریف کنیم. چراکه معتقدیم تجارت ۲ میلیارد دلاری که بین ایران و پاکستان هم اکنون انجام می شود بسیار کم است. چراکه پاکستان نیز مانند ایران کشوری بسیار بزرگ و با ظرفیت های بالاست و امکان افزایش سرمایه گذاری و تجارت دارند. از طرف دیگر از همینجا اعلام می کنیم که آماده مذاکره با مقامات مرتبط با دولت افغانستان هستیم تا ظرفیت های مناطق آزاد را برای هم افزای اقتصادی در اختیار سرمایه گذاران افغانستانی قرار دهیم تا از این طریق به رشد اقتصادی دو کشور کمک شود.

همچنین مسرور یکی دیگر از بخش های که در بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو مورد توجه قرار داد صحبت با مسئولان انجمن هوش مصنوعی بود. او در این دیدار تاکید کرد که شرکت هایی که در زمینه هوش مصنوعی کار می کنند می توانند در راستای ارتقای زیرساخت های مناطق آزاد همکاری داته باشند و همچنین در زمینه صادرات نرم افزاری از طریق مناطق آزاد همکاری داشته باشند. برای توسعه همکاری در این بخش ابتدا باید ظرفیت های شرکت های فعال در هوش مصنوعی شناسایی شود و بر مبنای بازارهای هدف برای صادرات نرم افزار همکاری با مناطق آزاد را توسعه دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *