تارگت شاخص بازار بورس کجاست؟

به گزارش سرمایه فردا، سهامداران درگیر یک پارادوکس خاص و متفاوت شده است. از یک سو تحولات و اخبار بنیادی همه بر ادامه رشد بازار و مسیر رو به بهبود آن حکایت دارد. از سوی دیگر احتیاط بازگشت و تارگت شاخص بازار بورس به مقامت شکسته شده همه را هراسان کرد. البته واکنش بازار با توجه به عرضه‌های دیروز و آخر هفته بودن واکنش کاملاً طبیعی و نرمالی است. چراکه در هفته‌های اخیر بازار رشد خوبی داشته و فراتر از انتظار ظاهر شد و حالا تن به منفی آنچنانی نداده است.

به واقع اگر موج شناسی جریان پول را دیروز در کنار تحولات قرار دهیم باید گفت کمی باید به موج‌های مردد بازار زمان بدهیم تا بتوانند خود را به قیمت‌های فعلی عادت بدهند تا قیمت‌های بالاتر را راحت‌تر بپذیرند. شکل و شمایل بازار دیروز تا حدودی نشان دهنده این است که بازار سقف شکسته قبلی را به عنوان یک مرز روانی پذیرفته و تقریباً همه هم اعتقاد دارند بالای این سطح باقی می‌ماند.

عوامل موثر در تارگت شاخص بازار بورس

هر چند از نحوه معاملات و عرضه‌های سنگین دیروز مشخص شد که دستور از بالاست و قصد بازارساز هم جلوگیری از رشد بی قواره و شارپ بازار است و البته کاملاً هم بجاست. شاخص کل بورس بعد از رشد ۷۰۰ هزار واحدی که عمودی صعود کرده بود به یک یک اصلاح نیاز داشت.

مهدی دلبری مدیر سبدگردان هیوا درباره عوامل موثر در تارگت شاخص بازار بورس گفت: «ارزش معاملات در بازار همچنان بالا است؛ بنابراین، نباید از این افت‌های مقطعی هراس داشت. با این حال، باید توجه داشت که حاشیه سود شش‌ماهه شرکت‌ها نسبت به سال گذشته حدود ۸ درصد کاهش یافته است. در حال حاضر با اتخاذ سیاست‌های مناسب ارزی، امید به بهبود حاشیه سود افزایش یافته است.»

او افزود: «سازمان بورس، در کنار اقدامات مثبتی که برای ایجاد ثبات در بازار انجام می‌دهد، باید تلاش بیشتری در جهت حمایت از فعالان بازار و تقویت حاشیه سود تولید به کار گیرد.»

دلبری تصریح کرد: «با وجود تمام پتانسیل‌های بازار سهام، به دلیل تداوم عدم اطمینان در سال ۱۴۰۳، بنظرم وزن طلا و ابزارهای با درآمد ثابت در سبد سرمایه‌گذاری هنوز بالا است. با این حال، حضور در بازار سهام همچنان به افراد ریسک‌پذیر توصیه می‌شود.»

انطباق نمادهای با بازدهی بیشتر با نمادهای دیگر

بازار سهام از نظر عملکردی در میان مدت و بلندمدت نسبت به سایر بازارهای موازی رشد کمتری داشته‌است. به همین دلیل عقب ماندگی بین بازارها در یک مرحله جبران شود. در این بین برخی نمادهای بورسی بازدهی بیشتر و برخی بازدهی کمتر دارند. از این رو در این بازه زمانی که بورس اصلاح می‌کند نمادها انطباق بیشتری از نظر بازدهی پیدا می‌کنند.

مسعود جعفری کارشناس بازار سرمایه به بازار گفت: «با توجه به اینکه با صعود اخیر سقف دو میلیون و پانصد هزار واحد شکسته شد نشانه‌ای از سنگینی وزن ارزندگی نمادهای بورسی است، اما ریسک پیش رو نااطمینانی‌های سیستماتیک است که چند وقت کنترل شده بود. آینده از آن شرکت‌های کوچک مقیاسی است که بیزینس مدل‌های درستی را به خوبی پیش می‌برند و به آرامی و پیوستگی در حال بزرگ شدن هستند.»

او افزود: «هفته های اخیر روزهای خوش بازار مشتقه را شاهد بودیم، ارزش معاملات مشتقه فراتر از ۵۰۰ میلیارد تومان رفت و موقعیت‌های باز در اختیار خرید و اختیار فروش همچنان فزاینده است.»

تاثیر نرخ ارز بر سود سهام عدالت و صندوق های بازنشستگی

جعفری تصریح کرد: «همچنین نرخ نیما و تحولات خوب اقتصادی از مهمترین اتفاقات بازار هفته اخیر بود. دولت پی برده که کمک به بازار سرمایه یعنی کمک به اقتصاد. به همین دلیل موج ارز را برای مدیریت اقتصاد و حمایت از بورس را آغاز کردند. از طرف دیگر در چند سال گذشته ۱۷۰۰ همت رانت ارزی توزیع شد اما تورم کنترل نشد و تولید بی‌بهره مانده بود.»

جعفری تصریح کرد: «افزایش نرخ ارز از این جهت برای بازار سرمایه می‌تواند مهم باشد. اما سیاست فعلی دولت ایجاد منافع برای اقتصاد و شرکت‌ها از این افزایش ارز است تا به شکلی دیگر منافع آن در قالب سهام عدالت، رشد سود شرکت‌ها و رشد درآمد صندوق‌های بازنشستگی و حتی کاهش کسری بودجه و کاهش تورم نصیب جامعه کند.»

دیدگاه چارتیست‌ها و بنیادی‌ها

ماجرا از دید چارتیست‌ها و بنیادی‌ها کمی فرق می‌کند بسیاری بر این عقیده‌اند بازار با همین قدرتی که در این چند هفته معامله می‌شد در این محدوده کف‌سازی می‌کند. درواقع کمی بعد از اینکه از هیجان کاسته شده در جا می‌زند و دوباره مسیر جدید آغاز خواهد شد.

برخی دیگر هم معتقدند ما چند روزی روی این حمایت قرار می‌گیریم و حریف را خسته می‌کنیم و ناگهان با یک سوپر خبر و یک خبر مثبت، هجومی همه جانبه به تارگت ۳ میلیون واحد آورده و همچون موشک‌های سنگرشکن آن را پشت سر گذاشته و سینرژی و انرژی جدیدی را به بازار تزریق می‌کند.

سناریو بدبینانه برای تارگت شاخص بازار بورس

در کنار این سناریوی بدبینانه هم طبق معمول در بازار هست. این دیدگاه توقف طولانی‌تر در محدوده ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد است است. حقیقت امر نشانه‌ای از یک خبر مبنی بر تارگت شاخص بازار بورس در این نقاط دیده نمی‌شود. البته جریان پول کمی کند شده و تمایل به شناسایی سود دارد. اما باید توجه داشت که بازار سهام دائماً بالا و پایین می‌رود و سرمایه گذاران نمی‌توانند سبد سهام خود را براساس هیجانات بازار تنظیم کنند.

بنابراین باید یک استراتژی در هر موقعیت داشته و به آن پایبند باشند و به شایعاتی که پیرامون هر سرمایه گذاری وجود دارد، توجه نکنند. به طور کلی می‌توان گفت دلاری‌های بورس ایران چند وقت اخیر رشد کردند و ریالی‌ها هم با افزایش نرخ‌هایی که می‌گیرند عملاً خودشان را با شرایط بازار وفق می‌دهند.

modir

Recent Posts

انتخابات شورای شهر چه زمانی برگزار می شود

به گزارش سرمایه فردا، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس خبر داده که انتخابات شورای شهر احتمالا…

5 ساعت ago

خسارت ناترازی برق و کم کاری وزارت صنعت و نیرو

خسارات ناترازی برق با افزایش هزینه‌ها و اختلال در فرآیند تولید، وزارت صنعت، معدن و…

6 ساعت ago

رشد و چالش‌های پست بانک ایران

بازدهی بالایی که از سال ۹۹ تاکنون داشته است، ممکن است نتیجه‌ی کوتاه‌مدت باشد و…

7 ساعت ago

تحلیل نمادهای دارویی: عملکرد الحاوی منفی شد

تحلیل نمادهای دارویی نشان می دهد که افزایش قیمت دارو ممکن است به رشد درامد…

7 ساعت ago

گزارش بازار دلار و طلا در سال جاری

بازار دلار و طلا تحت برای سرمایه‌گذاری و حفظ ارزش دارایی امن است. اما آیا…

15 ساعت ago

استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی

بازار سرمایه به یک وضعیت نوسانی رسیده و نیاز به استراتژی‌های سرمایه‌گذاری هوشمندانه‌تر از همیشه…

16 ساعت ago