رابطه شیوع بیماری‌های عفونی با اقتدارگرای حکومت‌ها

رابطه شیوع بیماری‌های عفونی با اقتدارگرای حکومت‌ها

به گزارش سرمایه فردا، فاطمه لطفی: آیا شیوع یک بیماری عفونی و واگیردار می‌تواند حکومت‌ها را اقتدارگراتر کند؟ محققان می‌گویند جواب این سوال مثبت است. محققان دانشگاه کمبریج می‌گویند با شیوع بیماری ‌هایی چون کووید ۱۹،میل به “انطباق و اطاعت” می‌تواند اقتدارگرایی را افزایش دهد.

به گفته روانشناسان، ما علاوه بر سیستم ایمنی فیزیولوژیکی، یک سیستم ایمنی رفتاری نیز داریم: یک کد رفتاری ناخودآگاه که به ما کمک می‌کند تا عاری از بیماری باشیم، از جمله کارکردهای این کد ترس و اجتناب از افراد ناآشنا و احتمالاً آلوده است.

هنگامی که خطر ابتلا به عفونت بالا باشد، این رفتار «استرس انگل» افزایش می‌یابد. نظریه استرس انگل یا نظریه استرس پاتوژن، نظریه تکامل انسان است که می‌گوید انگل‌ها و بیماری‌هایی که یک گونه با آن مواجه می‌شود، رشد ارزش‌ها و کیفیت گونه‌ها را شکل می‌دهد.

در این. حالت نگرش‌ها و الگوهایی در جوامع پیدا می‌شوند که در ویژگی‌های اصلی سیاست‌های اقتدارگرایانه تجلی می‌یابد. این مطالعه ارتباط قوی بین میزان عفونت و اقتدارگرایی در نگرش‌های عمومی، رهبری سیاسی و قانون‌گذاری را نشان می‌دهد.

محققان از داده‌های مربوط به بیماری‌های عفونی در ایالات متحده آمریکا در دهه‌های ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ و پاسخ‌ها به یک نظرسنجی روان‌شناختی که طی سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸  توسط بیش از ۲۰۶۰۰۰ نفر در ایالات متحده انجام شد، استفاده کردند. آنها دریافتند که در شهرها و ایالت‌های آلوده‌تر ایالات متحده، تعداد شهروندان با گرایش اقتدارگرایانه بیشتر شده بود.

یافته‌های ایالات متحده در سطح بین‌المللی با استفاده از داده‌های نظرسنجی از بیش از ۵۱۰۰۰ نفر در ۴۷ کشور مختلف تکرار و پاسخ‌ها با نرخ بیماری‌ها در سطح ملی مقایسه شد.

شیوع بیماری‌های عفونی در مستبدترین کشورها

در اقتدارگراترین ایالت‌های ایالات متحده نرخ بیماری‌های عفونی- از HIV گرفته تا سرخک- تقریباً چهار برابر بیشتر از ایالت‌هایی‌ بود که کمتر اقتدارگرا هستند. در حالی که در مستبدترین کشورها میزان شیوع بیماری‌های عفونی، سه برابر بیشتر از میزان حداقل در دیگر کشورها بود.

در این تحقیق، دانشمندان مجموعه‌ای از عوامل اجتماعی-اقتصادی دیگر را،از جمله باورهای مذهبی و نابرابری در ثروت و تحصیلات، که بر ایدئولوژی تأثیر می‌گذاشتند، در نظر گرفتند. آنها همچنین دریافتند که نرخ بالاتر عفونت منطقه‌ای در ایالات متحده با رای بیشتر به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در سال ۲۰۱۶ مطابقت دارد.

علاوه بر این، این تحقیق نشان داد نرخ‌های بالاتر بیماری‌های عفونی با قوانین “عمودی” بیشتر مرتبط است. یعنی قوانینی که به طور نامتناسبی بر گروه‌های خاصی تأثیر می‌گذارد، مانند کنترل سقط جنین یا مجازات‌های شدید برای جرایم خاص.  این مسئله در مورد قوانین «افقی» که همه را به طور یکسان تحت تأثیر قرار می‌دهند، صادق نبود.

نرخ بالای بیماری‌های عفونی، نگرش‌ها و نتایج سیاسی مانند رأی‌گیری محافظه‌کارانه و ساختارهای قانونی اقتدارگرا را به‌همراه دارد. میزان وجود پاتوژن‌هایی از بیش از ۲۰ سال پیش در سال ۲۰۱۶ به نگرش‌های سیاسی مرتبط بود. پس اگر کووید-۱۹ جذابیت سیاست‌های استبدادی را افزایش دهد، تأثیرات آن می‌تواند طولانی‌مدت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *