انرژی

تاجیک در مورد عواقب عدم برنامه‌ریزی در بحران‌های انرژی هشدار داد

به گزارش سرمایه فردا، آخرین روز برگزاری بیست و دومین نمایشگاه محیط زیست با بررسی علل ناترازی‌های انرژی در کشور و تعاملات جهانی زیست محیطی به پایان رسید. نمایندگان محیط زیست بخش‌های دولتی و خصوصی، طی برگزاری پنل تخصصی ، به بررسی و ارائه راهکارهای گذر از بحران‌های انرژی و محیط‌زیستی پرداختند.

ناترازی انرژی و کمبود برق و گاز یکی از موضوعاتی است که امروزه به یک ابر بحران در کشور تبدیل شده و صنایع، مشاغل و خانواده ها را با مشکلات عدیده مواجه ساخته است.
از این رو سعی شد در پنل تخصصی با محوریت معاونت راهبردی ریاست جمهوری به ابعاد این معضل پرداخته شود. این پنل باحضور نائب رییس کمیسیون انرژی مجلس، معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست، رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران و یکی از اساتید دانشگاه برگزار شد.
سعید تاجیک، مدیرعامل شرکت ISQI که به عنوان رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران از بخش خصوصی در آن حضور داشت. او در ابتدای سخنان خود، در مورد عواقب عدم برنامه‌ریزی در بحران‌های انرژی هشدار داد.
او در این باره گفت: “در وضعیت کنونی، اگر اقدامات لازم آنطور که باید صورت نگیرد، در سال بعد با شرایط خیلی سخت‌تری نسبت به بحران‌های انرژی دست و پنجه نرم خواهیم کرد.”

عوامل موثر در بحران‌های انرژی

تاجیک ضمن تشریح وضعیت بحرانی صنایع، به عدم شفافیت مصرف انرژی در داخل کشور، قاچاق سوخت، استفاده ناصحیح از برق برای تولید رمز ارزها، عدم سرمایه گذاری و برنامه ریزی لازم برای ایجاد زیرساختهای جدید پرداخت.
او ادامه داد: تنها راه نجات کشور، انجام تعاملات جهانی و جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی است. چرا که میزان مصرف انرژی در کشور در وضعیت بسیار نابسامانی قرار دارد. علاوه بر آن بهینه‌سازی به طرز صحیح انجام نمی‌گیرد و تاکنون نیز حرکت درستی برای ایجاد زیرساخت‌های انرژی پاک و جدید صورت نگرفته است. از طرفی، آنگونه که باید به تکالیف خود و قوانین وضع شده در راستای مصرف صحیح منابع انرژی عمل نکردیم.”
تاجیک در پایان، خاطرنشان کرد: “ادامه این روند، نمی‌تواند نوید بخش آینده‌ای روشن باشد. مگر آنکه نگاه خود را به تعاملات جهانی تغییر داده و بیش از این از سفره محیط زیست برای ناکارآمدیهای اقتصادی خود خرج نکنیم.
modir

Recent Posts

چشم‌انداز بازار کامودیتی‌ها رکودی خواهد بود ؟

گفتگوها و نگرانی‌های متعددی پیرامون تعرفه‌های جدید و تأثیرات آن بر کامودیتی ها به ویژه…

8 ساعت ago

نقش اقتصادی بندر شهید رجایی ؛ خسارت انفجار بندر چقدر است ؟

بندر شهید رجایی به‌عنوان بزرگ‌ترین بندر تجاری ایران، نقشی حیاتی در تجارت دریایی، تأمین کالاهای…

22 ساعت ago

قیمت لوبیا چیتی نجومی شد

مشاهدات حاکی از این است که دلایلی نظیر تغییر نحوه محاسبه ارز وارداتی، صادرات بی‌رویه،…

1 روز ago

پراگماتیسم؛ فلسفه‌ای عملی برای حل مسائل پیچیده

پراگماتیسم، رویکردی فلسفی است که به‌جای پایبندی به اصول ثابت، بر کاربرد عملی، نتایج قابل…

1 روز ago

امکان حذف تمام یارانه پنهان در ایران وجود دارد؟

کارشناسان درباره یارانه پنهان در ایران پیشنهاد می‌کنند که به جای حذف کامل یارانه‌ها، واقعی‌سازی…

1 روز ago

سیگنال افت قیمت اونس طلا ؛ تغییر در پرتفو سهامداران

قیمت اونس طلا در روزهای اخیر افت قابل توجهی داشته حالا گفته می‌شود بخشی وارد…

1 روز ago