بازدهی چکاوه منفی ۶۸ درصد
بازدهی چکاوه منفی ۶۸ درصد

قیمت سهام چکاوه همچنان روندی نزولی دارد و احتمالا تا ۲۰۰ تومان افت پیدا می‌کند. بازدهی چکاوه در یک سال گذشته منفی ۶۸ درصد بوده است.

به گزارش سرمایه فردا، کاغذسازی کاوه با نماد چکاوه از بهار سال گذشته تاکنون قیمت سهام آن کاهش قابل توجهی داشته است. عملا هر صف خریدی در چکاپه فرصت خروج از آن شده است. چراکه قیمت سهام آن روندی نزولی دارد و احتمالا تا ۵۰۰ تومان افت پیدا می‌کند. بازدهی چکاوه در یک سال گذشته منفی ۶۸ درصد بوده است.

امیرسامان اسفندیاری از سال ۹۸ با مدرک صنایع غذایی سکاندار صنایع کاغذ سازی کاوه یکی از شرکت های فرعی هلدینگ سلولزی وابسته به شستا را در دست گرفت.

زیان خالص این شرکت در سال گذشته حدودا به ۳۶میلیارد تومان رسید. براساس گزارش‌هایی که منتشر شده درآمدهای این شرکت در ۵ ماهه ابتدایی امسال با کاهش ۴۲ درصدی نسبت دوره مشابه سال قبل همراه بود. همچنین میزان تولیدات شرکت در طی مدت زمان مورد گزارش با افت ۴۰ درصدی روبرو شده است.

علاوه بر مواد فوق طبق بند۹ گزارش سازمان بازرسی انتصاب اسفندیاری به عنوان عضو موظف هیئت مدیره صنایع کاغذسازی کاوه برخلاف معرفی نامه صادره توسط مدیرعامل وقت تاپیکو بوده است. به منظور احقاق حق این شرکت نامبرده باید حدودا ۵۷۶ میلیون تومان به کاغذ سازی کاوه بازگرداند و در صورت عدم پرداخت مبلغ فوق هلدینگ سلولزی به عنوان سهامدار عمده حق دارد در این خصوص اقدام به طرح دعوی نماید.

زیان سازی همراه با منفی شدن بازدهی چکاوه

این دعوای مدیران در شرایطی سهامداران چکاوه را تحت تاثیر قرار داده است که قیمت سهام این شرکت سال گذشته در بهار حدود ۲۷۰۰ تومان بود و حالا به ۷۹۰ تومان رسیده است. این شرکت در سال مالی منتهی به ۳۰ تیر ۱۴۰۲ حدود ۹۵ ریال سود به ازای هر سهم ساخته بود. ولی در سال مالی منتهی به ۳۰ تیر ۱۴۰۳ این شرکت به ازای هر سهم ۲۶۶ ریال زیان افتی بالا ثبت شده است. این شرکت در سه ماهه اخیر زیان ساخته که به نسبت سود ۹ تومانی مدت مشابه سال گذشته نشانه ادامه روند نزولی سودآوری این شرکت است.

ادامه زیان با افت بازدهی چکاوه همراه شده است. به‌طوری که در سه ماهه جاری کاهش بازدهی چکاوه به ۳۱ درصد رسیده است. همچنین در یک ساله بازدهی چکاوه به منفی ۶۰ درصد رسیده است. در حال حاضر بسیاری از سهامداران شرکت‌های کاغذی از نوسانگیری حقوقی ها آسیب جدی دیده اند. بسیاری معتقدند که احتمالا فسادهای در این شرکت‌ها وجود دارد که به یکباره از سود به زیان سنگین رسیده‌اند.