به گزارش سرمایه فردا،اخبار جدیدی که منتشر شد نیز بر بازار طلا تأثیر داشت. یکی از این اخبار مربوط به بررسی مجدد FATF بود که مطرح شده است. همچنین، منابع مطلع گزارش دادند که مذاکرات احتمالی بین ایران و آمریکا در پیش است. اگرچه برخی منابع داخلی اعلام کردند که مذاکرات مستقیم ممکن است انجام نشود، اما مذاکرات غیرمستقیم قطعاً باید صورت گیرد. این اخبار باعث شد تا بازار طلا واکنش نشان دهد و حرکتهای قیمتی کمتری داشته باشد.
کاهش فروش نفت و تاثیر آن بر بازار طلا
کاهش فروش نفت ایران به مشکلات تامین ارز افزوده و به بازار طلا نیز تأثیر گذاشته است. کشور ما برای تامین ارز به صادرات نفتی و غیرنفتی وابسته است. اما با مشکلات برقی که در کشور وجود داشت، صادرات غیرنفتی نیز با مشکل مواجه شده است. اخباری مبنی بر افزایش جدی صادرات نفت توسط کپلر و تانکر ترکرز منتشر شد که به نظر میرسد صحت داشته باشد. تولید روزانه گاز پارس جنوبی نیز به ۷۱۴ میلیون متر مکعب رسیده است که نشاندهنده اهمیت جدی گرفتن مسائل گازی در میانمدت و بلندمدت است.
افزایش وام نهضت ملی مسکن و تاثیر آن بر بازار طلا
وام نهضت ملی مسکن از ۵۵۰ میلیون به ۶۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است. با سیاستهای انقباضی که شبکه بانکی در پیش گرفته، تامین نقدینگی خرید مسکن با مشکل مواجه شده است. تلاشهایی برای افزایش وامهای مسکن و نقش شبکه بانکی در تامین نقدینگی انجام شده است، اما به دلیل سیاستهای انقباضی، این امر با چالشهایی روبروست که میتواند بر بازار طلا نیز تأثیرگذار باشد.
بررسی درآمد مالیاتی و تاثیر آن بر بازار طلا
درآمد مالیاتی در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری ۸۱۲ همت بوده که نسبت به ۹ ماهه سال گذشته ۴۸ درصد رشد داشته است. ۶۷ درصد از این درآمد مالیاتی از محل مالیاتهای مستقیم به دست آمده است. این افزایش درآمد مالیاتی میتواند نشانهای از بهبود شرایط اقتصادی باشد که به بازار طلا نیز تأثیر میگذارد.
تصمیم دیوان عدالت اداری و تاثیر آن بر بازار طلا
دیوان عدالت اداری جلوی افزایش نرخ برق را گرفت که این موضوع میتواند بر برخی صنایع تأثیرگذار باشد و به نفع صنایعی که مصرف برق زیادی دارند، تمام شود. این تغییرات میتوانند بر بازار طلا نیز اثرگذار باشند.
مذاکرات ایران و ترویکای اروپایی و تاثیر آن بر بازار طلا
در ۲۴ دی ماه (۱۳ ژانویه)، ایران قرار است با ترویکای اروپایی که سه کشور مهم اروپایی هستند و مسائل زیادی با ایران دارند، گفتگو کند. این گفتگوها میتواند به افزایش ثبات اقتصادی و بهبود شرایط بازار طلا کمک کند.
عملیات بازار باز بانک مرکزی و تاثیر آن بر بازار طلا
در دو هفته اخیر، بانک مرکزی در عملیات بازار باز، ارزش سفارشهای پذیرفته شده را ثابت نگه داشته و بنابراین پولی به شبکه بانکی تزریق نمیشود. این سیاستها نشاندهنده انقباضی بودن عملیات بازار باز است و میتواند بر نقدینگی موجود در بازار طلا تأثیرگذار باشد.
سی و دومین حراج اوراق مالی اسلامی و تاثیر آن بر بازار طلا
سی و دومین حراج اوراق مالی اسلامی دولت نیز انجام شد و ۲۴ همت اوراق به فروش رفت. نرخ باز تا سررسید این اوراق نسبت به حراجهای قبلی کاهش یافته و این موضوع میتواند نشانهای از بهبود شرایط اقتصادی باشد که به بازار طلا نیز تأثیر میگذارد.
افزایش نرخ فروش دلار و تاثیر آن بر بازار طلا
بانک ملی اعلام کرده که صادرکنندگان پتروشیمی و پالایشی میتوانند با نرخ ۵ درصد بالاتر از نرخ خرید اسکناس مرکز مبادله، ارز خود را عرضه کنند. این موضوع میتواند تاثیر مثبتی بر سودآوری شرکتها داشته و به بازار طلا نیز اثرگذار باشد.
یکی از مهمترین موضوعات جاری، افزایش نرخ فروش دلار برای صادرکنندگان پتروشیمی و پالایشی است. اگر این صادرکنندگان بتوانند ارز خود را با نرخ ۷۱ هزار تومان بفروشند، سودآوری آنها افزایش قابل توجهی خواهد داشت. این تغییر نرخ میتواند سود شرکتها را ۱۴ درصد افزایش دهد و به تبع آن، بازار سرمایه نیز رشد کند.
نتیجهگیری و توصیهها
در نهایت، به سرمایهگذاران توصیه میشود که با توجه به این اخبار و تحولات، استراتژیهای خود را بهروز کنند و از فرصتهای موجود در بازار طلا بهرهبرداری کنند. به عنوان مثال، صندوقهای اهرمی میتوانند بازدهی ۱۵ تا ۲۰ درصدی را در پی داشته باشند. پیشنهاد میشود که سرمایهگذاران با خرید اهرم و استفاده از گزینههای فروش، موقعیت خود را محافظت کرده و از فرصتهای موجود بهرهبرداری کنند.