انتظار میرود بازار جهانی آب بستهبندیشده با نرخ رشد ترکیبی ۹/ ۵درصدی از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۰ به ارزشی بالغ بر ۵۰۹ میلیارد دلار برسد
به گزارش سرمایه فردا، در حالی که بر اساس گزارش منتشر شده از سوی سایت آماری تحلیلی Statista ارزش بازار جهانی آبهای بستهبندی شده (معدنی و آشامیدنی) در سال ۲۰۲۲ بیش از ۳۰۳ میلیارد دلار بوده است، برآورد شده تا پایان سال ۲۰۲۳ نیز از ۳۲۵ میلیارد دلار عبور کند. این در حالی است که در این گزارش آمده است انتظار میرود بازار جهانی آب بستهبندیشده با نرخ رشد ترکیبی ۹/ ۵درصدی از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۰ به ارزشی بالغ بر ۵۰۹ میلیارد دلار برسد.
به گفته کارشناسان تمرکز مصرفکنندگان بر سلامت و تندرستی خود، قابلیت حمل و راحتی آبهای بستهبندی شده از جمله عواملی است که موجب رشد بازار جهانی این محصولات میشود.
تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی کشور نیز سالانه ظرفیت تولید تا ۱۸ میلیارد لیتر را دارا هستند، اما میزان تولید کمتر از ظرفیت موجود است. «پیمان فروهر» دبیر انجمن آبهای معدنی و آشامیدنی ایران در این خصوص گفت: بر اساس مستندات وزارت صمت ظرفیت تولیدی ما حدود ۱۷ تا ۱۸ میلیارد لیتر است که به دلیل کشش نداشتن بازار سالانه حدود ۲ میلیارد و ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون لیتر تولید داریم.
ضمن اینکه شرایط منطقه به گونهای است که فعلا نمیتوانیم بحث صادراتی داشته باشیم. فروهر در خصوص وضعیت فعلی تولید و بازار نیز اظهار کرد: نیمه اول سال معمولا در اکثر نقاط دنیا (به جز مناطق استوایی که همیشه بازار چهار فصل است) فصل فروش تولیدات این حوزه است.
در واقع در این فصل واحدهای تولیدی با بیشترین ظرفیت خود فعالیت دارند اما به هر حال مثل همه واحدهای تولیدی با مشکلاتی هم دست و پنجه نرم میکنند. وی افزود: الان قطع برق برای ما مسالهساز شده است؛ به این معنا که هر یک ساعت خاموشی برای ما حکم فرصتی را دارد که از دست میرود.
دبیر انجمن آبهای معدنی و آشامیدنی ایران ادامه داد: بر اساس قراردادی بین شرکتهای برق منطقهای و واحدهای تولیدی توافق شده بوده که روزهایی را در هفته واحدهای تولیدی خاموش کنند یا با برنامهریزی قبلی برق قطع شود، اما نه تنها این توافق انجام میشود، بلکه متاسفانه قطعی برق ناگهانی هم به آن اضافه شده و آسیبهای جدی به برخی از واحدهای تولیدی ما زده میشود.
وی ادامه داد: در حقیقت هر قطع ناگهانی برق، خطری برای قطعات الکترونیک است چون به تغییرات و نوسان برق بسیار حساس هستند. ضمن اینکه در برخی کارخانهها هم اُفت ولتاژ دارند و اینها همه آسیب است. متاسفانه اینکه به یکباره ۱۲ ساعت برق قطع میشود آن هم در فصل رونق تولید، زیان و فرصت از دست رفتهای برای کل صنعت ماست. فروهر خاطرنشان کرد: مساله اینجاست که طی سالهای اخیر قطعی برق طبق برنامه از پیش اعلام شده و به صورت هماهنگ شده اتفاق میافتاد، اما امسال قطعی ناگهانی و بدون خبر قبلی هم اضافه شده و بیشتر از آن مقداری که توافق شده، رخ میدهد./دنیای اقتصاد
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا