اگر انتظارات تورمی بالا بماند و ریسک سیاسی به وجود نیاید، میتوان انتظار داشت که آینده بازارهای مشتقه سهام ایران با تلاطمهای ضمنی به معامله ادامه دهند.
به گزارش سرمایه فردا، شرایط بازارهای مشتقه به شدت از انتظارات نسبت به آینده داراییهای پایه تأثیر میپذیرند. در حال حاضر، با بازگشت دونالد ترامپ به ریاست جمهوری ایالات متحده، انتظار میرود که تحریمها با شدت زیادی بر اقتصاد ایران تأثیر بگذارند. این تغییر سیاسی باعث شده تا بسیاری از سرمایهگذاران انتظارات تورمی تریگر باشند.
این انتظار تورمی باعث شده که ارزش معاملات در آذر ماه به حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان برسد، که این مقدار نسبت به آبان ماه که ۴.۶ هزار میلیارد تومان بود. اختلاف چشمگیری دارد. به عبارتی دیگر، این اختلاف نشان میدهد که افزایش انتظارات از تاثیر تحریمها باعث شده تا سرمایهگذاریها به صورت تصاعدی رشد کنند.
میانگین وزنی تلاطم ضمنی اهرم در محدوده بالای ۱۰۰ درصد در حال معامله است. در حالی که میانگین بلندمدت تلاطم ضمنی در حدود ۶۰ درصد قرار دارد. این سطح از تلاطم ضمنی نشاندهنده عدم قطعیت بالای بازار در شرایط فعلی است، که باعث افزایش نوسانات در بازارهای مشتقه میشود.
قراردادهای اختیار با داراییهای پایهای که به صورت تاریخی تلاطمپذیری بالاتری دارند، بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاند. به طور خاص، قراردادهای مشتقه سهامی مانند خودرو، شستا و اهرم بیشتر نسبت به سایر قراردادها مورد توجه قرار گرفتهاند. این موضوع نشاندهنده ترجیح سرمایهگذاران به داراییهای با نوسان بیشتر در شرایط اقتصادی و سیاسی فعلی است.
در مورد شرایط آینده بازارهای مشتقه سهام ایران، باید به تعادل بین انتظارات تورمی و ریسکهای سیاسی توجه کرد. اگر انتظارات تورمی همچنان بالا بماند و ریسک سیاسی ملموسی به وجود نیاید، میتوان انتظار داشت که آپشنهای سهام با تلاطمهای ضمنی بالای میانگینهای تاریخی خود به معامله شدن ادامه دهند. این تعادل میان عوامل اقتصادی و سیاسی نقش تعیینکنندهای در شکلگیری روندهای آتی بازار مشتقه خواهد داشت و سرمایهگذاران را به سمت انتخابهای استراتژیکتر هدایت میکند.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا