مذاکرات ایران و آمریکا و واکنش بازارهای مالی

مذاکرات ایران و آمریکا و واکنش بازارهای مالی

در شرایطی که ایران و آمریکا به دنبال مذاکرات جدید هستند و سیگنال‌های دیپلماتیک برای حل بحران‌ها بیشتر از قبل ارسال می‌شود، بازارهای مالی به این تحولات واکنش نشان می‌دهند.

به گزارش سرمایه فردا، در شرایطی که ایران و آمریکا به دنبال مذاکرات جدید هستند و سیگنال‌های دیپلماتیک برای حل بحران‌ها بیشتر از قبل ارسال می‌شود، واکنش بازارهای مالی به این وضعیت قابل توجه است.

در بازار سرمایه، اگر سیگنال‌ها به کاهش تنش‌ها یا توافقات مثبت منجر شوند، انتظار بهبود روابط سیاسی و اقتصادی بین دو کشور و کاهش تحریم‌ها را خواهیم داشت. واکنش مثبت بورس نیز به این موضوع اهمیت دارد. بهبود وضعیت اقتصادی، حذف هزینه‌های گزاف دور زدن تحریم‌ها و کاهش تخفیف‌های فروش محصولات نظیر نفت از پیامدهای مثبت این شرایط هستند.

نتایج مذاکرات و تأثیرات آنها بر بازارهای مالی

اگر مذاکرات به نتایج نامشخص یا منفی برسد، نگرانی‌ها در بازار تشدید شده و شاهد واکنش منفی شاخص‌ها خواهیم بود. افزایش ریسک‌ها و سایه عدم اطمینان، موجب تشدید نگرانی و بی‌اعتمادی در بازارهای مالی خواهد شد. همچنین، اختلال در فروش نفت با رویکرد جدید تحریم‌ها، کاهش رشد اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.

برخی معامله‌گران بر این باورند که بورس تهران نسبت به مذاکرات هسته‌ای بی‌اعتنا شده است. این بدان معنا نیست که سیگنال‌های مذاکرات هیچ تاثیری ندارند، اما معامله‌گران همچون گذشته تمام توجه خود را به مذاکرات معطوف نمی‌کنند. تا زمانی که معامله‌گران توافق ملموسی بین ایران و آمریکا نبینند، واکنش جدی به بازارهای مالی نخواهند داشت. نوسانات مقطعی و هیجانی از سوی سرمایه‌گذاران جدید الورود، غیرقابل پیش‌بینی نیست.

 

تأثیر بازگشایی سهام پتروشیمی بر بازار سرمایه

برخی از فعالان اقتصادی معتقدند که بازگشایی سهام شرکت‌های پتروشیمی در بورس می‌تواند نقش موتور محرک را در بازارهای مالی ایفا کند. اگرچه امروز معامله‌گران در انتظار بازگشت پتروشیمی‌ها به جریان داد و ستدهای بورس اوراق بهادار تهران بودند، اما این امر تا اتمام زمان معاملات تحقق نیافت.

در حالی که جو مثبت معاملات از نیمه دوم داد و ستدهای نخستین روز کاری هفته به امروز سرایت کرد و عمده صنایع با استقبال معامله‌گران همراه شدند، اما جو مثبت روز یک‌شنبه نهایتاً ۲۵ دقیقه (صعود ۷ هزار واحدی) بیشتر دوام نیاورد.

با توجه به اینکه نماد معاملاتی خودرو یکی از لیدرهای بازارهای مالی است و رفتار بازیگران این سهم بر گستره معاملات و جهت‌گیری کلیت شرکت‌ها در بازارهای مالی تاثیر دارد، امروز هم از ابتدای گشایش بازار شاهد تشکیل صف خرید در این شرکت بودیم.

تأثیر صف‌های گروه خودرو بر بازار

در شرایطی که بارها عرضه آبشاری در این شرکت رخ داد و فرصت خروج برای بخشی از معامله‌گران ریسک‌گریز فراهم شد، در نهایت خودرو توانست در محدوده سقف مثبت معاملاتی به فعالیت خود خاتمه دهد.

همچنین سایر صنایع و شرکت‌ها تحت تاثیر تزلزل صف‌های گروه خودرو و ارسال سیگنال منفی این گروه به کلیت بازارهای مالی، شاهد خروج منابع مالی سرمایه‌گذاران بودند به نحوی که بیش از ۷۰ درصد از نمادها در محدوده قرمز حضور یافتند.

تاثیر اخبار مهم بر بازارها

از جمله اخبار حائز اهمیت در گروه خودرو نیز دعوت سهامداران ایران‌خودرو برای انتخاب اعضای هیات مدیره در مجمع فوق‌العاده است.

در شرایطی که موضوع واگذاری ایران‌خودرو در صدر اخبار مهم این صنعت قرار دارد، تعیین کرسی‌ها و انتخاب اعضای هیات مدیره تاثیر بسزایی در سرنوشت این صنعت و بازارهای مالی خواهد داشت.

اکنون دلار آمریکا در بازار آزاد ۸۴ هزار و ۱۰۰ تومان و سکه امامی در محدوده ۶۱ میلیون و ۱۳۵ هزار تومان معامله می‌شوند. طلای ۱۸ عیار امروز ۵ میلیون و ۶۰۳ هزار تومان خرید و فروش شد. نرخ دلار در سامانه بازار ارز توافقی ۶۶ هزار و ۸۹۷ تومان است.

خروج سرمایه از بازارهای مالی

در شرایطی که ۶۹۸ میلیارد تومان منابع حقیقی از گردونه معاملات بازارهای مالی خارج شده است، صندوق‌های سهامی و مختلط با ارزش معاملات ۴ هزار و ۳۲۱ میلیارد تومانی بالغ بر ۱۳۵ میلیارد تومان خروج سرمایه را تجربه کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *