معدن و فلزات

ایران متافو بستر نشر دانش روز

نمایشگاه ایران متافو باید کانون گفتمان در نشر دانش روز دنیا شود
عضو کمیسیون صنعت معدن مجلس شورای اسلامی و عضو ناظر شورای عالی کشور گفت: نمایشگاه ایران متافو باید کانون گفتگو، گفتمان و خرد جمعی و نشر دانش شود. خبرگان و نخبگان حوزه صنعت در حوزه داخلی و خارجی و بین المللی، دانش روز دنیا را در ایران متافو با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

امیر توکلی در مورد برگزاری نمایشگاه متافو و برگزاری این گونه رویدادها گفت:  نگاه کلان اقتصاد کشور این است که  بتوانیم معدن و صنایع معدنی را جایگزین اقتصاد نفت کنیم.  وی افزود: یکی از ظرفیت های بسیار ویژه و مهم ما در کشور که می تواند  آینده متفاوت‌تری را در صنعتی شدن ما رقم بزند، توجه ویژه به سرمایه گذاری در حوزه صنعت معدن، صنایع معدنی و تکمیل زنجیره تامین فولاد است.
وی افزود:  اما آنچه که در این میان باید به آن توجه خاص شود نوع تولید و سیاست گذاری در نحوه برداشت معادن و تولید ظرفیت فولادی و زنجیره فولاد است که باید بر اساس مبنای کیفی سیاست گذاری شود نه کمی.

نقش ایران متافو در توسعه فناوری صنعت فولاد

وی گفت: برداشت  تناژ و  با عدد باید جایگزین استخراج بر مبنای کیفیت با تکیه بر دانش فنی و تکنولوژی های روز دنیا برای ارزش افزوده بالا موثر واقع می شود. همچنین در حوزه فولاد انتقادی که وارد است ما در افق ۱۴۰۴، ظرفیت فولاد کشور را ۵۵ میلیون تن پیش بینی کرده بودیم.  ظرف دو سال آینده ظرفیت فولاد را به ۶۰ میلیون تن می رسانیم. اما به اندازه ۹۰ میلیون تن مجوز صادر شده که این نوع  رقابت در حوزه افزایش تولید به معنای موفقیت در حوزه فولاد نیست.
وی افزود: اعتقاد من این است که عدم توجه به سیاست گذاری و آمایش و مطالعات ظرفیت فولاد متناسب با صنایع پایین دست اهمیت ویژه تری دارد تا تناژ. چرا که ما به هر حال باید به سمت تکنولوژی های نو و روز دنیا مبنی بر تولید فولاد آلیاژی با ارزش افزوده بالا برویم که شاید هم سیاست بر این است.
وی با اشاره به نقش ایران متافو در توسعه فناوری صنعت فولاد ادامه داد: اما مجوزات عمدتا در قالب کنسانتره گندله ایجاد شده بعد ادعا داریم که در صنایع معدنی و صنایع فولادی به خودکفایی رسیده و حرفی برای مطرح شدن در دنیا داریم. در صورتی که گندله محصول تمام شده نیست و این خود مبنای خام فروشی است.
وی افزود:  زمانی می‌توانیم بگوییم ما در حوزه مباحث فولادی حرفی برای گفتن داریم که صنایع پایین دستمان تکمیل شود. در حوزه فولاد آلیاژی باید در دنیا بتوانیم با کشورهایی مثل ژاپن و اروپایی رقابت کنیم.
وی گفت:  نمایشگاه متافو باید کانون گفتگو و گفتمان در خصوص خرد جمعی شود که خبرگان و نخبگان در این حوزه بتوانند چه در حوزه داخلی و چه در حوزه خارجی و بین المللی نشر دانش روز دنیا را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم.
وی یاداور شد: به هر حال ما  در بعضی از موضوعات و حوزه های دانش فنی نیاز است که دانش فنی را وارد کنیم. زمانی می تواند این امر ارزشمند باشد که دانش فنی روز دنیا را بتوانیم در حوزه صنایع مهندسی و ظرفیت فولاد مان به کار بگیریم.

️بیست و یکمین دوره نمایشگاه ایران متافو از سوم الی ششم آذر ماه از ساعت ۸ الی ۱۵ در محل برگزاری نمایشگاه های بین المللی تهران دائر است.

modir

Recent Posts

نوسانات شدید بازارهای دارایی

در پی جنگ ۱۲ روزه، اقتصاد کشور با موجی از اختلالات ساختاری روبه‌رو شده که…

6 ساعت ago

ستون ثبات بازار سرمایه؛ روایت عملکرد فولاد مبارکه

در بحبوحه نوسانات شاخص کل و فضای مبهم بازار سرمایه، فولاد مبارکه اصفهان به‌عنوان نماد…

6 ساعت ago

ضعف دولت در تعیین قیمت کالاها

ضعف دولت در تعیین قیمت کالاها و برخورد با گرانفروشی باعث شد که قیمت کالا…

7 ساعت ago

پایان بازار سیاه بلیت اربعین؟

دستورالعمل جدید سازمان هواپیمایی برای کنترل قیمت‌ها و ساماندهی پروازهای ۱۴۰۴ اربعین ارائه شد. با…

7 ساعت ago

انتخاب بهینه کابل آلومینیومی و کابل خودنگهدار؛ راهکاری برای پروژه‌های موفق برق‌رسانی

یکی از اصلی‌ترین دلایل استقبال گسترده از کابل آلومینیومی، وزن سبک‌تر و قیمت اقتصادی‌تر نسبت…

7 ساعت ago

کاهش قیمت برنج در راه است؛ افت شدید تا دو هفته آینده

با ورود محصول جدید به بازار، قیمت برنج در مسیر کاهش قرار گرفته و پیش‌بینی…

7 ساعت ago