تاثیر اقدام فدرال رزو در کاهش نرخ بهره در این است که تورم به هستهی سخت خورده و متاثر از بازار مسکن بوده که از چسبندگی بالایی برخوردار است.
به گزارش سرمایه فردا، محمد رضا حسینی: اقدام فدرال رزو در کاهش ۰.۵ درصد نرخ بهره بسیار هوشمندانه و فوق العاده برای من جذاب بود. فد در این حرکت استقلال خود را به دو حزب جمهوری خواه (که خواهان عدم تغییر نرخ بهره بودند) و دموکرات (که خواهان کاهش ۰.۷۵ درصد نرخ بهره بودند) دیکته کرد. اکثر اقتصاددانها توقع کاهش ۰.۲۵ درصدی و بازار انتظار کاهش ۰.۵ درصدی را داشت. به باور من اقتصاددانها زیاد تحت تاثیر گذارش آخر بازار کار قرار گرفتند و شرایط را چندان غیر مطلوب نمیدند. البته بازار عملکرد بهتری داشت و انتظارات درستی را در نظر گرفت که شامل گذارشات ناامید کنندهی قبلی در بازار کار نیز بود.
جروم پاول و سایر مقامات فدرال رزو به خوبی انتظارت بازار را درک کرده و در راستای انتظارات بجای آنها و به نفع سرمایه داران و مردم حرکت کردند. حال این حرکت به زیان سنگین و فشار بزرگی بر روی دونالد ترامپ و جمهوری خواهان تمام خواهد شد.
جوزف استیگلیتز یکی از عوامل تورم را کمبود مسکن میداند و از طرفی اقدام فدرال رزو نیز در راستای این بوده که تورم به هستهی سخت خورده است. لذا اینجا مورد کمبود عرضه در بخش مسکن ایالات متحده است که با وجود این حجم سرمایه که از چین به ایالات متحده و بخش مسکن سرازیر شده طبیعی است.
لذا وقتی خانم هریس در کمپین انتخاباتی خود از لزوم احداث سه میلیون واحد مسکن میکند نکات خوبی در آن نحفته است که بحثش شکستن هستهی سخت تورم است. تعبیر هریس کومونیست است و به روش شهید ابراهیم رئیسی عمل میکند کمی غیر معقول به نظر میرسد.
لذا خانم کامالا هریس در دوره ریاست جمهوری خود (که از نظر من دیگر قطعی شده است) مسکنهای وعده داده شده را خواهد ساخت. البته دولتش باید بتواند از حیف و میل منابع مالیات دهندگان جلوگیری کرده و احداث واحدها را به بخش خصوصی بسپارد. قطعا ساخت دولتی هزینهها را به شدت بالا برده و موجبات نارضایتی عمیقی را فراهم میکند.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا