تحریمها نه تنها صادرات نفت ایران را محدود کرده، و با تخفیفهای سنگین همراه بوده. زیان سالانه اقتصاد ایران ۶۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
به گزارش سرمایه فردا، علیرضا عباسی: اقتصاد ایران سالهاست درگیر بحثهای پیرامون فساد، دزدی از بیتالمال و سوءاستفاده از منابع عمومی است. رسانهها و قوه قضاییه با نهایت انرژی و حساسیت، تمام وقت خود را صرف پیگیری این «میلها» میکنند؛ همان فسادهایی که سالانه در نهایت کمتر از ۱۰ میلیارد دلار برآورد میشود.
اما فاجعه واقعی زیر سایه این هیاهوها پنهان شده است؛ جایی که چیزی بسیار بزرگتر و مهلکتر به نام حیفها و اتلاف ها بیصدا اقتصاد کشور را میبلعد و سالانه بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار خسارت به ایران وارد میکند. چطور است که بر سر فسادهایی چند میلیارد دلاری زمین و زمان به هم دوخته میشود. اما این حیفها و اتلاف منابع عظیم و بیرحمانه اقتصاد ایران نادیده گرفته میشوند؟
علاوه بر این حیفها، اتلاف منابع در زمینههای مختلف، ضربهای مهلکتر بر اقتصاد کشور وارد میکند. رقمی معادل ۱۰۰ میلیارد دلار هر ساله به دلیل کاهش منابع آبی، عدم بهرهبرداری از منابع معدنی، استهلاک زیرساختها و سوءمدیریت در بخشهای مختلف هدر میرود. این اتلافها در قالب:
آیا منطقی است که تمام انرژی کشور صرف جنگ با «میلهایی» شود که کمتر از ۱۰ میلیارد دلار زیان میزنند، در حالی که حیفها و اتلافها در مجموع بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار از اقتصاد ایران به یغما میبرند؟
به راستی چرا دستگاههای اجرایی و نهادهای نظارتی به این فاجعه عظیم و غارت اقتصادی توجهی ندارند؟ اگر دولت و مسئولان به این بیتوجهی ادامه دهند، ایران نه به دست دزدهای خرد، بلکه به دست ندانمکاریها و سوءمدیریتهای کلان و بیصدای خودی نابود خواهد شد.
وقت آن است که دولت و تصمیمگیران دست از سیاستبازیهای سطحی بردارند و با قاطعیت به فکر جلوگیری از این حیفها و اصلاحات عمیق در حکمرانی اقتصادی باشند، پیش از آن که دیر شود.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا