به گزارش سرمایه فردا، برای نخستین بار در استان گیلان، ۲۸ سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی حمایتی ویژه مددجویان با مشارکت سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) در منطقه لوشان شهرستان رودبار به بهره برداری رسید.
دکتر جعفر محمدنژاد سیگارودی، مدیر کل دفتر توسعه سامانه های مقیاس کوچک ساتبا به خبرنگار ساتبا خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در استان گیلان، ۲۸ سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی حمایتی ویژه مددجویان با مشارکت سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) در مرحله اول نخست ساخت نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس در این استان با حضور مدیران شرکت های توزیع نیروی برق، کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی و سازمان بسیج سازندگی استان گیلان، فرماندار و امام جمعه شهرستان رودبار به بهره برداری رسید.
️وی عنوان کرد: با توجه به اینکه منجیل، رودبار و لوشان از مناطقی در گیلان هستند که از تعداد روزهای افتابی قابل توجهی برخوردارند، مسوولان ذیربط در استان خواستارند تسهیلات بیشتری از سوی دولت برای ساخت تعداد بیشتری از سامانه های خورشیدی در این مناطق اختصاص یابد.
محمدنژاد خاطرنشان کرد: ساتبا در صورت تامین اعتبار ساخت سامانه های خورشیدی حمایتی از سوی مراجع ذیربط مکلف به خرید برق تولیدی این سامانه هاست.
️وی با تاکید بر اینکه درست است که سطح تابش خورشید در استان های مرکزی ایران نسبت به استان های شمالی بیشتر است اما دما و شرایط مناسب برای ساخت نیروگاه های خورشیدی در استانهای شمالی وجود دارد، تصریح کرد: بر خلاف ذهنیت های شکل گرفته مبنی بر اینکه استانهای شمالی برای ساخت نیروگاه های خورشیدی مناسب نیستند، تابش و دمای مناسب در این مناطق وجود دارد و حتی از میانگین تابش کشورهای اروپایی بیشتر است، لذا باید این باور اصلاح شود.
وجود حدود ۱۲ هزار مگاوات ناترازی جدی برق در پیک تابستان گذشته سبب شد دولتمردان با همراهی و همدلی تولیدکنندگان و مردم، انقلابی در صنعت برق رقم بزنند که تا یک سال پیش، حداقل برای مسئولان ذیربط رویایی بیش نبود.
ریل گذاری در صنعت برق تغییر مسیر داد و به سمت صرفه جویی و بهینه سازی مصرف برق در تجهیزات برقی جدید با ارتقاء استانداردهای انرژی در این تجهیزات پیش رفت؛ از جمله آنکه برای کولرهای آبی تولیدی که سالیانه بیش از یک میلیون کولر در کشور تولید می شود چاره اندیشی شد و مقرر شد کلیه کولرهای تولیدی توسط کولرسازان با بالاترین بهره وری و بازدهی و کمترین مصرف برق تولید شود و در همین راستا تولید کولر آبی با رده انرژی کمتر از A ممنوع شد.
در همین راستا و با توجه به ضرورت تامین و تولید الکتروموتورهای پربازده برای استفاده در کولرهای تولیدی جدید، بالغ بر ۷ هزار میلیارد ریال از منابع در اختیار وزارت نیرو در قالب تسهیلات از طریق صندوق نواوری و شکوفایی به شرکت های دانش بنیان تولید کننده الکتروموتورهای پربازده BLDC اختصاص یافت
در نتیجه این اراده ملی، با همکاری تنگاتنگ وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت از ایجاد ظرفیت تولید بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه الکتروموتور پربازده و کم مصرف کولری در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق رونمایی شد.
با اجرای استاندارد جدید مصرف انرژی در کولرآبی، که طبق اعلام سازمان ملی استاندارد ایران از یکم بهمن ماه اجباری شده است، تولید کولرهای آبی صرفا با رده های انرژی A ,A++,A+ ,A+++ امکانپدیر خواهد بود و کولرسازان موظفند برای دستیابی به این رده های انرژی و بازدهی بالا، از الکتروموتورهای پربازده تولید داخل که ظرفیت کامل برای پاسخگویی به نیازهای کولرسازان دارند استفاده نمایند.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا