استراتژی معاملات بورس برای سود بردن

استراتژی معاملات بورس برای سود بردن

استراتژی معاملات بورس برای سود بردن در مقطع کنونی رعایت حد ضرر و همچنین خرج از نماد بعد از کسب بازدهی مشخص است.

به گزارش سرمایه فردا، بورس کم کم وضعیت معاملاتی بهتری نسبت به روزی های گذشته پیدا می کند. البته شاخص کل با تعداد کمی نماد حفظ شده و بازهم شاهد جاماندن اکثریت شرکت ها از روند شاخص کل هستیم. چراکه ارزش معاملات به زیر ۷ هزار میلیارد تومان رسیده و بورس جذابیتی برای سرمایه گذاران ندارد. با این حال داشتن استراتژی معاملات بورس تا حدودی به سهامداران کمک می کند زیان نبینند.

در شرایط کنونی باید توجه داشت که هیچ بازاری همواره در حال صعود یا نزول نیست. حتی در بازارهای صعودی و نزولی نیز اصلاحاتی رخ می‌دهد. هیچ‌کس نمی‌تواند اوج یا کف بازارها را پیش‌بینی کند. هنر یک تریدر در این است که روند بازار را به‌درستی و به‌موقع تشخیص دهد و با فاصله گرفتن از هیجانات، سود خود را کسب کند و با رعایت استراتژی معاملات بورس، سود حاصل را حفظ کند. ممکن است پس از خروج از بازار، همچنان روند صعودی ادامه داشته باشد. اما آن بخش از سود که خارج از استراتژی سهامداران بوده، متعلق به آنها نیست و نباید خود را بابت آن سرزنش کنند.

گروه های بورسی با پتانسیل بازدهی

در چند وقت اخیر برخی گروه های بورسی بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند که این مسأله تحت تاثیر عوامل بنیادی و تکنیکال است. برای نمونه با توجه به اخبار و اتفاقات، ریسک گروه پالایش کمتر می‌شود و ریسک عدم فروش و تحریم را ندارد و می‌تواند با نرخ ارز هم پیش برود و به نظر داشتن وزنی از این گروه در پرتفوی سرمایه گذاران وجود دارد. شایعات و شنیده‌هایی از تغییر فرمول بنزین شنیده می‌شود که سهام این گروه را برای گرفتن بازدهی ارزنده تر می کند.

یکی از خاص‌ترین گروه‌های بازار که به نظر با رشد ارز متحول و پرتقاضا می‌شود، فولادی‌ها هستند. در همین چند روز، تقاضا برای شمش رشد کرده و به زودی شاهد رشد تقاضا برای میلگرد هم خواهیم بود و سهم‌های اهرمی‌ به نرخ ارز مورد توجه قرار می‌گیرند.

دلایل معاملات بد صندوق های اهرمی

حسن کاظم زاده کارشناس بورس با اشاره به اینکه تردید از ابهام سیاسی نگرانی عمده ای از جامعه سرمایه گذاران است، گفت: «به همین دلیل نمی خواهند سهام زیادی در سبد خودشان داشته باشند. شاید این تردید چند روز یا چند هفته ی دیگر بسیار کمتر از الان باشد ولی فعلا احتیاط می‌کنند. یکی از دلایل معاملات بد صندوق های اهرمی هم همین است. چه کسی در شرایط چشم انداز مبهم، با اهرم سهام می خرد؟ شاید اگر کمی سرمایه گذاران از آینده اطمینان داشتند، به این شدت نمی خواستند از صندوق های اهرمی خارج شوند. »

وی افزود: «بازارهای سرمایه گذاری در ایران زیاد دچار نوسان می شوند؛ از ملک و ماشین گرفته تا طلا و سهام و ارز نوسان های بالایی دارند و شاید از اوایل دهه ۷۰ حداقل این نوسان ها مدام تشدید شده است. در گذشته چون نرخ بهره پایین بود، کسانی که با استقراض، دارایی می خریدند، قدرت تحمل بالایی داشتند و به اصطلاح دوره ی نگهداری بلندمدت تری را می توانستند تحمل کنند.»

کاظم زاده تاکید کرد:«از زمانی که نرخ بهره افزایش پیدا کرده است، هزینه فرصت نگهداری دارایی در دوره ای که به رکود رفته، بسیار زیاد شده است. در این بازارهای نوسانی، سهام بیشترین نوسان را دارد چون ماهیت ریسکی تری از بقیه طبقات دارایی دارند. صندوق اهرمی سهام که همین نوسان را ضرب در دو تا دو نیم می کند، شدت نوسان بسیار بیشتری را به سرمایه گذار وارد می کند.»

قیمت دلار رسمی نسبت به دلار آزاد بازهم عقب می‌ماند؟

کاظم زاده تصریح کرد: «در سه چهار سال گذشته، سهام نتوانسته است پا به پای دلار رشد کند. در یکسال اخیر نیز این عقب ماندگی در مقابل دلار در مورد اکثر دارایی‌ها غیر از طلا صادق بوده است. در حال حاضر عملکرد سهام بستگی به دو فاکتور دارد. آیا قیمت دلار رسمی نسبت به دلار آزاد بازهم عقب می‌ماند؟ آیا نرخ‌های بورس کالا می‌توانند خودشان را با شرایط جدید تطبیق دهند. در روزهای این سوالات پاسخ داده می‌شوند. اما نکته اینجاست که قیمت سهام در حال حاضر در سطح پایینی قرار دارد. در واقع می‌توان گفت رشد دلار توافقی و نرخ‌های بورس کالا مانند جایزه برای سهامداران خواهد بود. شاید با این فرض خیلی نباید برای فروش عجله داشت و منتظر تغییرات آتی بود.»

استراتژی معاملات بورس

از سال ۱۳۹۷ تاکنون، نقطه اوج دلار اغلب در اسفند ماه بوده و کف سال در بهار سال بعد شکل گرفته است. از نظر سیکل زمانی، طلا و دلار داخلی نزدیک به نقطه اوج خود هستند، مگر اینکه تنش‌ها در خاورمیانه به شدت افزایش یابد. در غیر این صورت، برای افرادی که می‌خواهند به‌صورت بلندمدت در طلا سرمایه‌گذاری کنند، به نظر می‌رسد فرصت‌های ورود مناسب‌تری در فروردین ماه وجود داشته باشد. در هر صورت، ورود مطمئن و مطابق با استراتژی، حتی با قیمت بالاتر، بهتر از ورود هیجانی و نامطلوب در هر قیمتی است.

قیافه فعالان بازار این روزها مچاله شده از شدت خبرهای مختلف از شدت اتفاقات و اخبار ریز و درشت مثبت و منفی. توفانی از اتفاقات و اخبار را در این چند روز شاهد بودیم. رشد نرخ ارز یعنی رشد ریسک‌های سیاسی و طبیعتاً این موضوع یک چالش برای بازار به شمار می‌رود اما نکته مهم و امیدوارکننده آن طرف سناریوی نرخ ارز این است که دلار همواره معشوقه وفادار بازار سرمایه بوده که همیشه و همه جا و در هر مقطعی به داد او رسیده و در خوشی‌ها و ناخوشی‌ها کنار او بوده است شاید سن و سالی از او گذشته باشد اما یار دیرینه بازار هنوز جذابیت‌های خود را دارد.

طلا نیز در طول ۵۰ سال گذشته همواره روند صعودی بلندمدت داشته و البته اصلاحاتی نیز داشته است. اما ورود جدید به بازار طلا باید در دوران اصلاح و مطابق با استراتژی باشد. کسی که اکنون وارد صندوق‌های طلا می‌شود، باید حد ضرر خود را مشخص کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *