آب پایدار سیستان و بلوچستان تامین می‌شود اما از هیرمند نمی‌گذاریم

آب پایدار سیستان و بلوچستان تامین می‌شود اما از هیرمند نمی‌گذاریم

به گزارش سرمایه فردا، سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه آب پایدار سیستان و بلوچستان تامین می‌شود اما از هیرمند نمی‌گذاریم، گفت: از آب رودخانه برای توسعه کشاورزی و زیست‌پذیر کردن منطقه استفاده خواهیم کرد.


سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه آب پایدار سیستان و بلوچستان تامین می‌شود اما از هیرمند نمی‌گذاریم، گفت: از آب رودخانه برای توسعه کشاورزی و زیست‌پذیر کردن منطقه استفاده خواهیم کرد.
عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب با اشاره به ۳ طرح برای تامین آب پایدار شرب و بهداشتی استان سیستان و بلوچستان تدوین شده است، گفت: اما از حق‌آبه هیرمند به هیچ عنوان نمی‌گذاریم. با این حال وزارت نیرو راهبرد خود را برای تامین آب شرب و کشاورزی تغییر داده است. به طوری که در طرح کوتاه مدت تامین آب شرب از منابع محلی آب زیرزمینی در دستور کار قرار گرفته است.

اجرای خط انتقال از آبخوان‌های شرقی به زاهدان

او با بیان اینکه حفر ۱۲۶ حلقه چاه و اجرای خط انتقال از آبخوان‌های شرقی به زاهدان و منطقه سیستان در طرح‌های میان مدت در دستور کار قرار گرفته است، افزود: احداث آب‌شیرین‌کن، حفر، تجهیز چاه، اجرای خطوط انتقال آب و برق، احداث پست ۳۵ مگاوات، نصب ترانس به همراه تابلوی برق فشار متوسط و ایستگاه پمپاژ کمکی جهت انتقال آب به سیستان مورد توجه قرار گرفته است. همچنین در طرح بلند مدت انتقال آب از دریای عمان نیز تعریف شده است.
سخنگوی صنعت آب با بیام اینکه جمعیتی تحت پوشش طرح‌ها شامل مناطقی است که تحت پوشش حق‌آبه هیرمند بودند، افزود: ۵ شهرستان مهم منطقه سیستان با بیش از ۹۵۰ روستا و ۵۰۰ هزار نفر از مردم منطقه زاهدان که در مجموع حدود یک میلیون نفر را در بر می‌گیرد تحت پوشش طرحهای آب وزارت نیرو قرار خواهند گرفت. موففقیت در تامین آب این مناطق باعث نمی شود که وزارت نیرو حتی از یک قطره از حق‌آبه هیرمند بگذرد، زیرا از آب هیرمند برای توسعه کشاورزی و زیست‌پذیر کردن منطقه استفاده خواهیم کرد.

اهمیت طرح‌های اضطراری‌ وزارت نیرو

او با تاکید بر اینکه در لایه اول اقدامات طرح‌های اضطراری مورد توجه قرار گرفت، تصریح کرد: در طرح میان مدت همچون انتقال آب از دریای عمان تا پایان دولت به نتیجه می‌رسد به همین دلیل در آینده نه چندان دور سایه و نگرانی تامین آب شرب و بهداشت سیستان و بلوچستان برطرف می‌شود. همچنین با توجه به این‌که اتباع کشور همسایه نیز در این مناطق سکونت دارند، برآورد ما این است که تعداد افرادی که از این آب استفاده می‌کنند از یک میلیون نفر بیشتر خواهند شد.
سخنگوی صنعت آب با تاکید بر اینکه طرح‌های جاری تامین آب شرب، بهداشت و مشاغل صنعتی در این مناطق از منابع داخلی تامین می‌شود، گفت: منابع آب هیرمند را به مصارف کشاورزی و زیست‌پذیر کردن منطقه اختصاص خواهیم داد. آبرسانی به زاهدان و سیستان از منطقه دشتک با هدف تضمین پایداری و کیفیت آب آشامیدنی زاهدان و شهرها و روستاهای منطقه سیستان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *