جزئیات مهاجرت پرستاران به آلمان
جزئیات مهاجرت پرستاران به آلمان

کشورهای اروپایی برای افزایش مراقبتهای پزشکی پرستار جذب می‌کنند. اخیر مهاجرت پرستاران ایرانی به آلمان رشد قابل توجهی داشته است.

به گزارش سرمایه فردا، مهاجرت پرستاران به آلمان افزایش یافته است. وزیر بهداشت دولت چهاردهم اعلام کرده که مطالبات پرستاران به صورت تدریجی پرداخت می‌شود. علی جعفریان ‎مسئول کمیته وزارت بهداشت در شورای راهبری اعلام کرد: در بیمارستان‌هایی که چندان هم بزرگ نیستند، در چند سال گذشته، ۳۰ نفر از اعضای هیئت‌علمی‌شان مهاجرت کرده‌اند.

در حال حاضر کشورهای اروپایی برای افزایش مراقبتهای پزشکی از کشورهای مختلف پرستار جذب می‌کنند. اخیر مهاجرت پرستاران به آلمان رشد قابل توجهی داشته که بیشتر داوطلبان از ایران، ترکیه و… هستند.

همچنین برخی پزشکان از همان دوره عمومی از کشور خارج می‌شوند. همه آنها برای گذراندن دوره‌های تخصصی از کشور خارج نمی‌شوند. بلکه در قالب مهاجرت پرستاران به آلمان سفر می‌کنند تا بتوانند اشتغال داشته باشند.

آمار مهاجرت پرستاران و پزشکان

مسئله این نیست که دانشجو به تعداد کافی تربیت نمی‌شود. بلکه شرایطی برای ماندن آنها وجود ندارد که مهم‌ترین دلیلش هم امید به آینده است.
مهاجرت پرستاران و پزشکان تنها مشکل کادر درمان ایران نیست. حتی سایر نیروهای فعال در بخش درمان در حال خروج از کشور هستند. مسئولان سازمان نظام پرستاری اعلام کرده‌اند که هر سال حدود سه‌هزار پرستار برای مهاجرت از کشور از این سازمان گواهی گوداستندینگ می‌گیرند.

درحالی‌که تعداد کل دانشجویان این رشته حدود ۱۰ هزار نفر است. اما خبرها حکایت از این دارد که بیش از نیمی از این پرستار مهاجرت می‌کنند. به گفته نایب‌رئیس شورای عالی این سازمان، مهاجرت این نیروها به مرحله بحرانی رسیده است.
ما شاهد موج مهاجرت پرستاران به کشور آلمان هستیم، پرستاران یکی در میان، آلمانی یاد می‌گیرند تا بتوانند از کشور خارج شوند. با یک مدرک زبان آلمانی می‌توانند از کشور خارج شوند.

به گفته نشریه اکونومیست، برخی کشورهای پیشرفته برای جذب استعدادهای برتر از سایرین جدی‌تر هستند و همین مساله شانس گسترش دانش و رونق در آنها را افزایش می‌دهد.

کشورهای پیشرفته برای جذب استعدادهای برتر اشتیاق زیادی دارند، ولی برخی موانع جدی برخی از آنها را در جذب موثر آنها بازداشته است.

به نوشته اکونومیست، شاید باورش سخت باشد ولی دونالد ترامپ در جایی گفته است «زمانی که کسی از یک کالج در آمریکا فارغ التحصیل می‌شود باید به عنوان بخشی از مدرک دیپلم خود بطور خودکار گرین کارت (اقامت دائم آمریکا) را نیز دریافت کند». این جملات نشان می‌دهد که حتی یک سیاستمدار بومی‌گرا مانند ترامپ نیز تاحدی درک می‌کند که خارجی‌های بااستعداد می‌توانند برای کشور مفید باشند.