پیش‌بینى استرات‍ژى سرمایه‌گذاران در معاملات بورس

پیش‌بینى استرات‍ژى سرمایه‌گذاران در معاملات بورس

نقش گزارش‌ها و شرایط بنیادی در استرات‍ژى سرمایه‌گذاران برای معاملات بورس تأثیرگذار باشد. زیرا گزارش‌ میان دوره‌ای برخی نمادها ضعیف بوده است.

به گزارش سرمایه فردا، بورس تهران با رشد تقاضا روبررو شده است. به همین دلیل بسیاری از نمادها به صف خرید رسیده‌اند. این مساله نشان می‌دهد که معاملات بورس منطقی‌تر شده و سهامداران به صورت هیجانی تصمیم به فروش نمی‌گیرند. همچنین توجه به گزارش‌های کدال شرکت‌ها و اخبار بازار بیشتر شده است. هرچه جلوتر می‌رویم تعداد خریداران در بازار سرمایه بیشتر خواهد شد. زیرا ورود جریان پول و حمایت حقوقی‌ها تا حدودی اطمینان را به بازار برگردانده است. بنابراین خریداران هم حضور قوی‌تری داشتند.

علیرضا سادات کارشناس بازار سرمایه گفت: معاملات در حالی پیش می‌رود که همچنان جو مثبت نسبی ناشی از برگشت شاخص کل بازار و کاهش ریسک‌ها به مثبت شدن معاملات بورس منجر شده است. به طوری که تعداد نمادهای متعادل بیشتر شده و فضای پرحجم‌تری را در معاملات بورس شاهد هستیم. به عبارت دیگر بازار روزهای متفاوتی پشت سر می‌گذارد هم مثبت است و هم عرضه وجود دارد و عیار تقاضا به حجم به بالای معاملات منجر شده است.

او افزود: نمادهایی که در مرحله اول در روزهای گذشته متعادل شدند عمده نمادهایی بودند که در ریزش اخیر بازار اصلاح آن‌چنانی داشته و فضای بنیادی خوبی را نیز در گزارش‌های اخیر تجربه کردند. سپس سایر نمادهای بازار نیز به جمع آنها ییوستند. در واقع پول حاضر در بازار سراغ دو دسته نماد رفته است؛ دسته اول نمادهایی است که اصلاح خوب و جذاب و جالبی را در این مدت داشته و در قیمت‌های حداقلی تاریخی خود قرار دارند. دسته دوم نمادهایی هستند که از نظر بنیادی و گزارشی و خبری جریان سازی خوبی را ایجاد کرده و می‌توانند سودهای قوی و اعداد بالاتری را تجربه کنند. به نظر این دو دسته از سهام طی روزهای آتی هم اگر بازار زیر فشار عرضه رفت می‌توانند مورد توجه باشند.

اصلاح پرتفو در نخستی موج مثبت معاملات بورس

سادات با تاکید بر اینکه تغییر رویکرد سهامداران در اولین موج متعادل شدن بازار، گفت: اصلاح پرتفو و تغییرات در پرتفوی بر مبنای گزارش و چیدمان بنیادی مهمترین کار سهامداران در این مرحله خواهد بود. اما در بررسی روند بازار دو نکته مهم باید مورد توجه قرار بگیرد؛ نکته اول فضای بنیادی بازار و نکته دوم دوباره فضای سیاستگذاری است. در فضای بنیادی اخبار و تحولات روی سرعت رشد ارز نیما و کاهش اختلاف آن با دلار آزاد متمرکز است. به همین دلیل سهامداران دنبال می‌کنند که آیا در روزهای آتی با آرام شدن بازار ارز، نرخ نیما نیز به هدف ۵۵ هزار تومان نزدیک خواهد شد یا خیر. سپس بر مبنای آن نمادهای ریالی یا دلاری خریداری می‌کنند.

او درباره ریسک معاملات بورس در مقطع کنونی گفت: آثار کاهش تولید و فروش ناشی از قطعی برق هنوز اثراتش در گزارش‌ها به تازگی نمایان است. از طرف دیگر موضوع قطعی گاز نیز مطرح شده و باید رویکرد دولت در قبال آن مورد توجه قرار بگیرد. از طرف دیگر یکی از مهمترین مواردی که رگه‌های آن از ابتدای هفته به چشم می‌خورد موضوع کنترل نرخ سود است. اگر برای بازار رخ دهد می‌تواند یک محرک بسیار خاص و قوی باشد. از همین رو باید منتظر سیاست گذاری بانک مرکزی در این زمینه بود.

این کارشناس بازار مالی تاکید کرد: در مقطع کنونی بخشی از جریان پول بورس با دیده احتیاط و برای نوسانگیری وارد بورس شده است. اما در ادامه با مشخص شدن سیاست‌های کلان اقتصادی و حتی موضوعات بورسی، سرمایه گذاران میان مدتی نیز ورود می‌کنند.

استراتژی معامله‌گران براى کسب سود چگونه است؟

شهیر محمدنیا کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه استراتژی معامله‌گران نسبت به شرایط تغییر می‌کند، گفت: برخی معامله گران در مقطعی اوراق و در مقطعی صندوق‌های طلا و در مقطعی دیگر سهام می خرند. سیاست گذار باید ابزارهای متنوعی را فراهم کند که برای هر نوع سلیقه و هر نوع فکری جایی برای جذب منابع وجود داشته باشد. سازمان بورس و نهادهای دولتی حتی می‌توانستند به بازارهای کریپتو اهمیتی بدهند و در قالب ابزارهای مختلف سرمایه گذاران را جذب کنند.

او افزود: پس نکته اول این است که برای حفظ بازار باید از تضعیف یا آسیب زدن به نهادهای مختلف پرهیز شود. تعداد و تنوع ابزارهای مختلف اعم از صندوق‌های درآمد ثابت، مختلط، سهامی، اهرمی، کالایی، طلا و غیره می‌توانند در مدیریت نقدینگی مؤثر باشند اگر سیل جریان پول دوباره به سمت معاملات بورس راه افتاد باید ابزاری برای جذب آن وجود داشته باشد. صندوق‌های سرمایه‌گذاری چه اهرمی و چه سهامی می‌توانند در این مقاطع مدیریت مؤثر بوده و فضا را منطقی‌تر کنند.

این کارشناس بازارهای مالی تاکید کرد: البته برخی با انواع این ابزارها مخالف‌اند که یا دانش کافی نسبت به این ابزارها و مطالعه آن در دنیا و بازارهای دیگر را ندارند، یا خودشان در معاملات مستقیم حضور دارند و تمایل دارند سرمایه‌ها تنها به آن بخش‌ها وارد شود.

بازدهی صندوق‌ها در مقایسه با بازار سهام

محمد نیا تصریح کرد: در حالی که بسیاری از افراد با دانش پایین باید از صندوق‌ها در مقایسه با بازار سهام استفاده کنند. البته ابزاری مانند صندوق اهرمی برای پرریسک‌ترها مؤثر است یا صندوق طلا یا درآمد ثابت برای کاهش ریسک‌ها استفاده می‌شود. هرچند مشکلاتی در بازار وجود دارد که برای سهامداران چالش برانگیز شده است. برای نمونه مدیریت بسیاری از این صندوق‌ها به افرادی سپرده شد که سابقه آن‌چنانی در بازار ندارند.

او افزود:این صندوق ها باید در مدیریت نقدینگی فعال‌تر باشند، زیرا هرچقدر مردم عادی بتوانند به شکل غیر مستقیم راهی بازار سرمایه شوند از ریسک دور خواهند بود. در تمام دنیا نیز این موضوع رواج دارد. اما آن طرف ماجرا را هم باید دید و با تخلفات باید با جدیت برخورد شود اگر کسی فارغ از بزرگی و کوچکی کوچک‌ترین تخلفی داشت باید با آن برخورد کرد چرا که اعتماد عمومی را سلب می‌کند.

نقش گزارش‌ها در معاملات بورس

فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت معاملات بورس تصریح کرد: برخی نمادها فارغ از کوچکی و بزرگی در بازار با اقبال مواجه هستند و صف خرید آنها عرضه نمی‌شود. نقش گزارش‌ها و شرایط بنیادی می‌تواند در معاملات بورس تأثیرگذار باشد. هرچند گزارش‌های میان دوره‌ای خارق‌العاده نبوده‌اند، حتی در برخی از سهم‌ها و صنایع گزارش ضعیف بوده اما آنقدر قیمت‌ها به طرز عجیب و باورنکردنی اصلاح کرده‌اند که گزارش‌ها را وقتی کنار قیمت می‌گذاریم به گزینه‌های ارزنده می رسیم.

او افزود: سه جریان نرخ بهره و احتمال کاهش آن، کاهش فاصله نرخ دلار نیما و آزاد و همچنین تحولات و اخبار خوب بودجه و خبرهای خوب و مثبت از صنایع در روند بورس مؤثر است. نرخ ارز در بودجه همگام با تورم یکی از مهم‌ترین اقداماتی بود که ثمرات آن را در سال بعد خواهیم دید. شک نکنید منجر به کاهش کسری بودجه و افزایش درآمدهای خود دولت و زیر مجموعه‌ها خواهد شد. این سیاستی است که به سود بازار سرمایه و اقتصاد بوده و ما آثار آن را در ماه‌ها و روزهای بعد به وضوح خواهیم دید.

آقابزرگی تصریح کرد: اصلاح سنگین قیمت‌ها و «پی‌برایی»، فضای خوب گزارش‌ها و همه و همه نشان دهنده این است که با یک رشد میان مدت روبرو خواهیم بود. فقط دیروز و امروز کمی این جریان پول فرصت بررسی و خرید پیدا کرد. بازار از لحاظ ارزندگی بنیادی فاصله بسیار معناداری با قیمت‌های فعلی دارد و مطمئناً اگر ریسک سیستماتیک و ابهام در آینده بر طرف شود با این قیمت سهام و ارز نیمایی هیچ بازاری در کشور از بازار سرمایه جذاب‌تر نخواهد بود.

کاهش فشار فروش در معاملات بورس

کارشناس بازار سرمایه گفت: به وضوح رد پای برخی حمایت‌ها به چشم می‌خورد و فشار فروش در معاملات بورس هم قوی نیست. واضح است که فشار فروش بعد از این رویدادها کم شده است. بسیاری بر این عقیده‌اند مثبت بازار امروز دوباره همه را به روند صعودی امیدوار کرده است. ولی هنوز تردید در بین برخی افراد به چشم می‌خورد که احتیاط می‌کنند.

وى تصریح کرد: در واقع مهم‌ترین پرسش و رویدادی است که این روزها همه با آن مواجه‌اند که آیا مثبت بورس ادامه می‌یابد؟ پاسخ سوال به این موضوع به سه عامل مربوط است؛ ادامه رشد قوی نیما، کاهش نرخ سود بانکی و همچنین مدیریت قطعی گاز است. در مقطع کنونی به نظر جریان پول قوی و تازه نفس برای بازار وارد شده است. بازار حرکت کرده منتها شرط اول ادامه رشد این است که سه مساله اصلی به خوبی مدیریت شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *