بررسی شرایط معاملات ارزهای دیجیتال در بازار ایران اهمیت بسیار بالایی دارد که هادی شایان کارشناس بازار سرمایه و کریپتوکارنسی به این مساله پرداخته است.
به گزارش سرمایه فردا، معاملات ارزهای دیجیتال در بازار ایران یکی از مباحثی است که در روزهای اخیر در بین سرمایه داران داغ شده است. چراکه سند رمزارزها در کشور تدوین شده اما لایه های ابهام زیادی دارد. از طرف دیگر گفته می شود که حدود ۲۰ هزار نفر در ایران به صورت فعال در معاملات رمزارزها فعال هستند.
به همین دلیل بررسی شرایط معاملات ارزهای دیجیتال در بازار ایران اهمیت بسیار بالایی دارد که هادی شایان کارشناس بازار سرمایه و کریپتوکارنسی به این مساله پرداخته است.
در خصوص اوراق بهادارسازی ارزهای دیجیتال و تشکیل صندوق ارزهای دیجیتال باید توجه داشت که مطابق قوانین داخلی برای تشکیل یک صندوق قابل معامله ابتدا بایستی دارایی پایه صندوق مشخص شده و قابلیت بهادار شدن داشته باشند تا بتوانند تحت عنوان اوراق بهادار و تشکیل صندوق قابل معامله در مارکت رسمی کشور حضور داشته و به عنوان ردیف دارایی پذیرفته شوند.
پروسه ارزشگذاری کریپتوعستها امری بسیار خطیر، تخصصی و پرریسک است که میتواند سرمایهگذاران را با سودهای هنگفت و ضررهای سهمگین مواجه سازد. از این رو نوع دیدگاه و نگاه هویتی به کریپتوعستها اهمیت بسزایی دارد.
به اعتقاد بنده بیتکوین یک ابزار مالی و یک سوپاپ اطمینان ساخته شده توسط اقتصادهای بزرگ است که در شرایطهای متفاوت اقتصاد جهانی وظیفه و نقش خاص خود را ایفا میکند و اساسا دیدگاه عمومی جامعه اقتصادی مبنی بر ایجاد بیتکوین توسط فردی بی نام و نشان(ساتوشیناکاموتو) فاقد اعتبار است.
ارزشگذاری کریپتوعستها صرفا بایستی بر اساس قانون متکالف، تعداد کاربران و میزان کاربردی بودن آن صورت گیرد.
دیدگاههایی وجود دارد که از بیتکوین به عنوان طلای دیجیتال یاد میکنند که دست کم در شرایط فعلی از اساس اشتباه است، چرا که در بحرانها و شرایط خاص اقتصاد جهانی رفتارهای متفاوتی را از این دو دارایی شاهد بودهایم.
سوالی که اینجا مطرح میشود این است که آیا اقتصاد بیمار و جامعه اقتصادی کشور تابآوری لازم را در برابر ریزشهای سهمگین کریپتوعستها دارد؟
با توجه به تنشهای روزافزون قدرتهای بزرگ جهانی و احتمال جنگهای بزرگ و فراگیر اختصاص بخش زیادی از سبد سرمایهگذاری در داراییهای ملموس مانند طلا و بخش کمتری از سبد سرمایهگذاری در داراییهای دیجیتال مانند کریپتوعستها کم ریسکتر و منطقیتر به نظر میرسد.
به عنوان یک فعال در بازارهای مالی داخلی، جهانی و کریپتومارکت، پیوند اقتصاد و بازار داخلی به کریپتومارکت را امری مطلوب ارزیابی میکنم و اعتقاد دارم که حتی در میان مدت هم میتوان بخشی از فشار افزایشی قیمت دلار را با این اتفاق کنترل کرد.
با توجه به شرایط اقتصاد کشور نقش سیاستگذار در وضع محدودیت ورود، ایجاد قوانین محکم و منسجم آموزشهای فراگیر (مدیریت سرمایه، روانشناسی مالی، اقتصاد کلان) و انتخاب زمان مناسب برای ایجاد این پیوند اهمیت بسیار زیادی دارد.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا